ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007 και ώρα 18:30 στα γραφεία της ΔΟΕ συγκεντρωθήκαμε Νηπιαγωγοί από την Αττική για να  συζητήσουμε τα παρακάτω φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τα Νηπιαγωγεία:

·        Ιδρύσεις νέων σχολείων και παραρτήματα

·        Λειτουργία νηπιαγωγείων  από Δήμους και Ιδιώτες

·        Αύξηση Διδακτικού ωραρίου Νηπιαγωγών

Επειδή είναι η πρώτη φορά που λειτούργησε τμήμα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης με την ευθύνη άλλου φορέα(δήμων, ιδιωτών) εκτός του ΥΠΕΠΘ.

Επειδή είναι η πρώτη φορά  υποχρεώθηκαν χιλιάδες παιδιά να πληρώσουν(τροφεία στους δήμους ή δίδακτρα στους ιδιώτες) για την υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Επειδή το Δημόσιο Νηπιαγωγείο εκχωρείται στους Δήμους και στους Ιδιώτες (σύμφωνα με στοιχεία της ΟΙΕΛΕ από 4.448 νήπια που φοιτούσαν σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία το σχολικό έτος 2006-2007 φτάσαμε φέτος στις 35.000!)

Επειδή  η Κυβέρνηση δε μερίμνησε  ώστε  όλα τα παιδιά να έχουν μια θέση στο Δημόσιο Σχολείο .

Επειδή οι εργασιακές μας σχέσεις γίνονται δυσμενέστερες(αύξηση ωραρίου στα δημόσια σχολεία-Καμιά εργασιακή και μισθολογική διασφάλιση στον ιδιωτικό τομέα)

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ

  • Να προκηρύξει αρχικά 24ωρη απεργία με αιχμή την αύξηση του ωραρίου-διώξιμο παιδιών από το Δημόσιο σχολείο και παράλληλα με τα αιτήματα όλου του κλάδου (κενά, συμπτύξεις τμημάτων και υπερωρίες, παράταση της λειτουργίας του ωραρίου του ολοήμερου σχολείου κλπ).
  • Να προκαλέσει  έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις .
  • Να προβάλει δυναμικά και πιεστικά τη θέση της , θέση που είχε εκφράσει και στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου ότι οποιαδήποτε δημιουργία νηπιαγωγείου από Δήμους είναι παράνομη σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.

ΖΗΤΑΜΕ

  • Καμία επέκταση ωραρίου. Διδακτικό ωράριο Νηπιαγωγών στα επίπεδα όλων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. (Μείωση ωρών ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας – 24 το ανώτερο διδακτικές και όχι ωριαίες ώρες)
  • Άμεση  καταγραφή Νηπίων – προνηπίων και ιδρύσεις νέων νηπιαγωγείων έτσι ώστε   να μη μείνει κανένα παιδί έξω από το Δημόσιο Νηπιαγωγείο.
  • Να γίνουν δεκτές όλες οι προτάσεις για ιδρύσεις Νηπιαγωγείων που γίνονται το Νοέμβρη από τις Νηπιαγωγούς προς τις ΔΕΠ και προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
  • Κατάργηση του   άρθρου 32 στο Νόμο 3577/2007 για τη «Δημιουργία φορέα διαχείρισης ολοκληρωμένων προγραμμάτων δια βίου μάθησης Κανένα Νηπιαγωγείο στους Δήμους και στους Ιδιώτες

·        Μαζικοί διορισμοί τώρα νηπιαγωγών, για να καλυφθούν οι ανάγκες για 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των παιδιών (4-6) για: εκπαίδευση, ασφάλεια, κατάλληλα και επαρκή κτίρια, εξοπλισμό, εκπαιδευτικό υλικό, εκπαιδευτικό προσωπικό, πρώιμη παρέμβαση για παιδιά με ειδικές ή μαθησιακές δυσκολίες και για αλλόγλωσσα κα αλλόθρησκα παιδιά.

  • Μείωση του αριθμού των Νηπίων ανά τμήμα σε 1/15

ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα