ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

Δήλωση του Κ. Τουλγαρίδη, εκπροσώπου των

                            Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων στο Δ.Σ. της ΔΟΕ

 

Τηλ 6974750410

 

Να μπει τέρμα στην κλοπή των χρημάτων των ταμείων

 

Η μπόχα που αναδύουν οι αποκαλύψεις σχετικά με τις «μίζες» των 5 εκατομμυρίων ευρώ από την διαχείριση του Ταμείου των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) εξοργίζουν όλους τους ασφαλισμένους και αποκαλύπτουν με κραυγαλέο τρόπο πιο είναι το πραγματικό πρόβλημα των ταμείων και του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος.

Το συγκεκριμένο γεγονός δεν είναι ένα απλό σκάνδαλο. Είναι ξεχωριστή περίπτωση ενός συγκεκριμένου σχεδίου διαρκείας πολλών χρόνων που έχει στόχο την καταλήστευση των χρημάτων των εργαζόμενων από τα ταμεία και το χάρισμά τους στους οικονομικά ισχυρούς.

Το τελευταίο γεγονός είναι αποτέλεσμα της λογικής που εισήγαγε ο νόμος Σιούφα να «παίζονται» έως το 9% των αποθεματικών των ταμείων στο χρηματιστήριο, το οποίο αυξήθηκε από το νόμο του Ρέππα μέχρι το 23% και η σημερινή κυβέρνηση, με τη σειρά της, θέλει να ανεβάσει πάνω από το 30%!!! στην κοινή προσπάθειά όλων να υλοποιήσουν τη σχετική κοινοτική οδηγία για όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ.

Είναι γνωστό ότι μόνο κατά την περίοδο της κρίσης του χρηματιστηρίου το ΄99 χάθηκαν το 25% των χρημάτων που «τζογάρησαν» τα ταμεία από τα αποθεματικά τους στο χρηματιστήριο, για να μη θυμηθούμε τις περιπτώσεις για το πώς χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα των ταμείων προεκλογικά για την τεχνίτη συγκράτηση και άνοδο του δείκτη του χρηματιστηρίου για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα πολιτικά οικονομικά συμφέροντα. Αυτή η κλοπή διαρκείας των χρημάτων των εργαζομένων από τα ταμεία ξεκινάει από τις δεκαετίες του 50 και του 60 με τη άτοκη δέσμευση των αποθεματικών των ταμείων από την   Τράπεζα της Ελλάδος για να χορηγήσει στη συνέχεια χαριστικά άτοκα δάνεια (!) από αυτά τα χρήματα  στις επιχειρήσεις και το κεφάλαιο στο όνομα της εθνικής ανάπτυξης. Συνεχίστηκε με τα δάνεια προς το Κεφάλαιο με επιτόκιο 4%, όταν ο πληθωρισμός έτρεχε με 25% τη δεκαετία 40 και 80 και  εκσυγχρονίστηκε με το μεγάλο κόλπο του χρηματιστηρίου που ισοδυναμεί όχι μόνο με άτοκο δανεισμό προς το κεφάλαιο αλλά και με σταθερή κλοπή του αποθεματικού κεφαλαίου των ταμείων.

     Σήμερα σ’ όλη την Ε.Ε. το αδηφάγο κεφάλαιο έχει βάλει στο μάτι και ακόμη πιο επιθετικά θέλει να αρπάξει το τεράστιο αποθεματικό των ταμείων που προέρχεται από τα χρήματα των εργαζομένων.

     Ταυτόχρονα είναι οι ίδιοι, εργοδοσία και κράτος, που χτυπάνε τα ταμεία και δεν καταβάλουν τις εισφορές τους, τις οποίες ήδη έχουν παρακρατήσει από τους εργαζομένους μεγιστοποιώντας την κλοπή με διπλό τρόπο. Για να μην αναφερθούμε στην ουσιαστική κατάργηση των εισφορών, ,μέσω μαύρης, ανασφάλιστης και ελαστικής (ωρομίσθιοι, προγράμματα κλπ) εργασίας.

     Αυτοί όλοι λοιπόν, κεφάλαιο, τράπεζες και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) που χρόνια τώρα κλέβουν τα ταμεία μας, μας μιλάνε για το πρόβλημα των ταμείων!!!

     Είναι αυτοί που μας ετοιμάζουν τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση, για τη νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και των εισφορών των εργαζομένων και τη μείωση των συντάξεων.

     Είναι αυτοί που ετοιμάζουν την ιδιωτικοποίηση του συνταξιοδοτικού – ασφαλιστικού και την απευθείας παράδοση της διαχείρισης των ταμείων στα σίγουρα χέρια των … ιδιωτικών εταιρειών τύπου «ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ» όπως διατείνονται οι κυβερνητικοί και άλλοι εγκέφαλοι!!!

     Τεράστιες όμως ευθύνες για το μεγάλο κόλπο της «ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ» στο ΤΕΑΔΥ έχουν και η ΑΔΕΔΥ και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Δυστυχώς η απόφαση του Δ.Σ. του ταμείου ήταν ομόφωνη.

     Και οι πέντε εκπρόσωποι των εργαζομένων όπου εκπροσωπούνται ΠΑΣΚ(2), ΔΑΚΕ (1), Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ) (1) και ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (ΠΑΜΕ) (1) υπερψήφισαν και παραχώρησαν την πλήρη διαχείριση της αγοράς των ομολόγων, εν λευκώ, από τη «σεσημασμένη» ιδιωτική εταιρεία «ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ», διευκολύνοντας έτσι τους αετονύχηδες του χρηματιστηρίου με τα γνωστά αποτελέσματα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι το συνδικαλιστικό κίνημα όλα αυτά τα χρόνια υποτάχτηκε και αποδέχτηκε τη λογική που απαλλάσσει το κράτος από τις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους και τις μεταφέρει στην πλάτη των ιδίων. Συναίνεσε στο «τζογάρισμα» των αποθεματικών των ταμείων στο όνομα της αύξησής τους, γιατί αποδέχτηκε την αντίληψη ότι στο σύγχρονο καπιταλιστικό κόσμο δεν μπορεί το κράτος να ενισχύει τα ταμεία αλλά τα ίδια οφείλουν να αυξάνουν τα αποθεματικά τους με τους κατάλληλους οικονομικούς χειρισμούς.

Είναι σαφές ότι το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να εναντιωθεί όχι μόνο στη ρεμούλα των προσώπων αλλά κυρίως στη ρεμούλα της πολιτικής, απαιτώντας:

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς ή στα 55, ίση με τον τελευταίο μισθό. Κατάργηση των αντiασφαλιστικών νόμων Σιούφα – Ρέππα.  Κατάργηση των εργατικών εισφορών. Εργατικός έλεγχος στα ταμεία. Να δοθούν τώρα πίσω όλα τα κλεμμένα. Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.

Η ΔΟΕ να ζήσει άμεσα συνάντηση για πλήρη ενημέρωση από τους εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ στο ΤΕΑΔΥ και να απαιτήσει τώρα την απαγόρευση της χρήσης των αποθεματικών των ταμείων για παιχνίδια στο χρηματιστήριο.

 21/3/07


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα