ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

21  Μαρτίου 2007

ΠΡΟΣ:

  • ΑΔΕΔΥ

  • ΔΟΕ

  • ΟΛΜΕ

  • Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. της χώρας

  • Μέλη του Συλλόγου μας

KOIN:

  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

  • ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

  • ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

  • Δ.Σ ΤΕΑΔΥ

  • ΓΣΣΕ

  • ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

  • Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Αττικής

  • Α΄Δ/νση, 3ο, 4ο, 5ο Γρ. Π.Ε Αθηνών

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΑΔΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

 

           Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Η Αθηνά» καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουμε με το νέο οικονομικό σκάνδαλο και το «φάγωμα» των αποθεματικών του ΤΕΑΔΥ. Η διασπάθιση των χρημάτων των εργαζομένων αποτελεί ένα τεράστιο σε μέγεθος σκάνδαλο που εξυπηρέτησε, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, τους στόχους, τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα της πολιτικής της  κυβέρνησης.

          Η αλήθεια όμως είναι ότι χρόνια τώρα διεξάγεται μια μεγάλη απάτη σε βάρος των Ταμείων των εργαζομένων με το «τζογάρισμα» των αποθεματικών τους, από τις εκάστοτε Διοικήσεις τους, σε τίτλους και ομόλογα του χρηματιστηρίου. Κι αυτό αποτελεί πάγια συνηθισμένη τακτική για να εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα, «σεμνά και ταπεινά»,  οι «κουμπάροι» και οι «μανδαρίνοι» της εξουσίας. Κατ΄ αυτό τον τρόπο, τα αποθεματικά των Ταμείων εξαρτώνται αποκλειστικά από τις διακυμάνσεις του χρηματιστηρίου, τα παιχνίδια των αεριτζήδων και σε πολλές των περιπτώσεων τα Ταμεία οδηγούνται στη σταδιακή χρεωκοπία τους.

          Στη βάση αυτή οι μόνοι που θα κληθούν να πληρώσουν τα χαμένα αποθεματικά θα είναι και πάλι οι εργαζόμενοι με την εντεινόμενη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, την αύξηση των  ορίων ηλικίας, τις περικοπές των συντάξεων και τις αυξήσεις των εργατικών εισφορών και όχι οι πραγματικοί υπαίτιοι του σκανδάλου που «τρώνε με χρυσά κουτάλια». 

            Για τους εργαζόμενους, που βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο των λεγόμενων «μεταρρυθμίσεων», η μόνη λύση και απάντηση είναι να βγουν οι ίδιοι στο προσκήνιο, υπερασπίζοντας και διευρύνοντας το σύνολο των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους, αντιδρώντας αποφασιστικά  στην προωθούμενη νέα συνολική αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης και διεκδικώντας την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, την πλήρη σύνταξη στα 55 ή στα 30 χρόνια δουλειάς, την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη δημόσια καθολική ασφάλιση για όλους, λέγοντας ένα μεγάλο όχι στην ιδιωτική ασφάλιση.

        Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Η Αθηνά»

  • Καλεί την ΑΔΕΔΥ να πάρει άμεσα θέση και να τοποθετηθεί, έστω και καθυστερημένα, για την έκταση του σκανδάλου στο ΤΕΑΔΥ, γνωστοποιώντας δημόσια και ανοιχτά σε όλους τους εργαζόμενους τα πραγματικά αναλυτικά στοιχεία για το «φάγωμα» των αποθεματικών, καθώς και τη στάση που κράτησαν οι εκπρόσωποί της στο Δ.Σ. του Ταμείου.

  • Καλεί την ΑΔΕΔΥ και τους εκπροσώπους της  στο Δ.Σ. του ΤΕΑΔΥ, που φέρουν κι αυτοί σοβαρές ευθύνες να μη συναινούν στις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές κερδοσκοπικής αξιοποίησης και εκμετάλλευσης των αποθεματικών και να απαιτήσουν, εδώ και τώρα, την απόσυρση όλων των αποθεματικών του ΤΕΑΔΥ από κάθε χρηματιστηριακό «τζόγο». Τα χρήματα ανήκουν στους εργαζόμενους που καθημερινά μοχθούν και η συντελεσμένη διασπάθισή τους αποτελεί έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων της βάσης.

  • Καλεί τα Δ.Σ. των  ΔΟΕ- ΟΛΜΕ να πάρουν από κοινού όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα κινηματικής συλλογικής δράσης για την επιστροφή των απωλειών του Ταμείου από την Πολιτεία, καθώς και μέτρα ανάπτυξης των απαραίτητων πρωτοβουλιών εναντίων του Δ.Σ. του ΤΕΑΔΥ ώστε να διασφαλισθούν στο ακέραιο οι επικουρικές συντάξεις όλων ανεξαιρέτως των εκπαιδευτικών, καθώς και όλων των νεοεισερχόμενων  συναδέλφων.   

                                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                   Θεοδωρόπουλος Θοδωρής                             Αργυρόπουλος Δημήτρης


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα