ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

Η ΑΚΡΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

 

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση από την απίστευτη αντοχή, έκταση και διάρκεια του φοιτητικού και εκπαιδευτικού κινήματος το οποίο γίνεται πολιτικά επικίνδυνο και ανατρέπει τους σχεδιασμούς και τη στάση των κομμάτων εξουσίας τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι  αυτό επιστρατεύει όλους τους μηχανισμούς και  τον αυταρχισμό για να το αντιμετωπίσει.

Η ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α. την Πέμπτη 8/2 και η όλη προκλητική συμπεριφορά των  αστυνομικών  (προληπτικές συλλήψεις διαδηλωτών, κλπ) σηματοδοτεί την εμφάνιση λειτουργιών αστυνομικού κράτους που επιχειρεί να συνδυάσει τις σύγχρονες μορφές παρακολούθησης και τρομοκράτησης (κάμερες, ηλεκτρονικό φακέλωμα, τηλεφωνικές υποκλοπές κλπ) με τις πιο απαράδεκτες και αποκρουστικές παραδοσιακές, χουντικές μεθόδους του ασφαλίτη και του ελέγχου κοινωνικών φρονημάτων, παραβιάζοντας ακόμα και τα όρια της αστικής νομιμότητας.

Η ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α. ομολογεί δημόσια ότι η κεντρική κατεύθυνση στη λειτουργία της είναι οι ενέργειες και η λογική που αποκάλυπτε ο γνωστός Μπαλάσκας στην περίοδο της απεργίας των εκπαιδευτικών το φθινόπωρο. Επιβεβαιώνει δηλαδή ότι λειτουργεί κανονικά «το συνδικαλιστικό και το σπουδαστικό της ασφάλειας» και παρακολουθείται ανελλιπώς η συνδικαλιστική και η γενικότερη δράση όλων των αγωνιστών του κινήματος.

Το  σοβαρό νέο ποιοτικό στοιχείο με αυτή την εξέλιξη δεν είναι αυτή καθ΄ αυτή η λειτουργία της αστυνομίας, που στον κόσμο του αγώνα ήταν γνωστή από διάφορα περιστατικά στο παρελθόν, καθώς ποτέ στην πραγματικότητα αυτή δεν είχε σταματήσει αλλά προσπαθούσε να εκσυγχρονίζεται. Η ποιοτική διαφορά, με αυτή την ανακοίνωση, είναι ότι τώρα η ίδια η αστυνομία και η κυβέρνηση διαφημίζουν τη λειτουργία αυτή σε μια προσπάθεια να την εμπεδώσουν και να την κάνουν αποδεκτή από την κοινωνία, ως φυσιολογικό γεγονός ώστε να σπέρνουν το φόβο και να τρομοκρατούν εκ των προτέρων κάθε αγωνιστή και όλη την κοινωνία, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν από την ενεργεί συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες και όχι μόνο.

Επίσης συνεχίζει την τακτική που ακολουθείται από την έναρξη των εκπαιδευτικών κινητοποιήσεων το καλοκαίρι, τη απεργία των εκπαιδευτικών το φθινόπωρο και αλλού, να στοχοποιούνται πρόσωπα – αγωνιστές του κινήματος, όπως ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Λ. Απέκης, συνδικαλιστικές παρατάξεις, όπως τα ΕΑΑΚ, ακόμα και με τη δημόσια αναφορά των ονομάτων των φοιτητών Δ. Γράψα και Σ. Δρίτσα δια στόματος Αττικάρχη καθώς και πολιτικοί χώροι όπως ο αντιεξουσιαστικός, που αναφέρονται στην ανακοίνωση. Η στοχοποίηση αυτή δεν έχει μόνο ούτε κυρίως στόχο να τρομοκρατήσει συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους για τη θυματοποίηση αγωνιστών, αν όχι μετατρέποντας τους σε στόχους παρακρατικής δράσης, δίνοντας όμως τη δυνατότητα να τους εμπλέξει σε διαδικασίες που θα στοχεύουν στην ποινική και οικονομική τους εξόντωση. Δεν είναι τυχαίες οι παλαιότερες δηλώσεις του κ. Πολύδωρα όπου υποδείκνυε στους μαγαζάτορες και άλλους που έκαναν αγωγές προς το κράτος για να αποζημιωθούν για ζημιές περιουσιακών τους στοιχείων, εξαιτίας επεισοδίων,  να στρέφουν τις αγωγές προς «τον υπεύθυνο της κινητοποίησης». Ιδιαίτερα σοβαρή και αρνητική εξέλιξη αποτελεί η κλήση του προέδρου και του γραμματέα της ΠΟΣΔΕΠ από τον εισαγγελέα, την Τετάρτη 14/2, προκειμένου να «δηλώσουν» τους υπεύθυνους της κινητοποίησης της 15ης Φλεβάρη και να τους επισείσει την προσοχή για «πιθανά έκτροπα».

Τα παραπάνω κινούνται σε μια κατεύθυνση έντασης του κλίματος τρομοκρατίας και τρομολαγνείας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και όλοι οι μηχανισμοί της εξουσίας(ΜΜΕ, ΠΑΣΟΚ, καθηγητικό κατεστημένο κλπ). Είναι συνέχεια των ΜΑΤ «με τη μηδενική ανοχή» και των χημικών, της ζαρτινιέρας, των προληπτικών συλλήψεων. Συνέχεια των μέτρων για τον περιορισμό των πορειών και της επίθεσης στο πανεπιστημιακό άσυλο. Συνέχεια του παροξυσμού των παρακολουθήσεων με τις τηλεφωνικές υποκλοπές, τις κάμερες και του γενικευμένου κλίματος τρομουστερείας και τρομονόμων σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Αυτή την εκτίμηση και την απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν περίτρανα τόσο οι δηλώσεις κ. Πολύδωρα όσο και του κ. κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Αντώναρου «η ΕΛΑΣ κινείται μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας» καθώς εκφράζουν την πλήρη κυβερνητική κάλυψη  της αστυνομίας για τις ενέργειες και την ανακοίνωσή της.

Αυτές οι εξελίξεις αναδεικνύουν το ζήτημα των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων σε κεντρικό ζήτημα του κινήματος και της δράσης του αλλά και όλης της πολιτικής ζωής. Πρέπει τα αιτήματα πάλης του κινήματος να συμπληρωθούν με τα αιτήματα για να σταματήσουν αυτά τα σχέδια και οι ενέργειες και να κατοχυρωθούν τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες, να περιφρουρηθούν οι αγωνιστές του κινήματος. Από αυτή την άποψη οι απεργιακές κινητοποιήσεις και τα μεγάλα συλλαλητήρια στις 15 και 22 Φλεβάρη παίρνουν και χαρακτήρα απάντησης στην αστυνομοκρατία και την αμφισβήτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της ελεύθερης συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης.

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα