ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΕ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

αρχείο

 

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

ΓΙΑΤΙ Η ΔΟΕ ΔΕΝ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ – ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
 

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ στη συνεδρίασή του για το πρόγραμμα δράσης την Τρίτη 27/2 και στις διαβουλεύσεις τις επόμενες μέρες, δεν κατέληξε σε απόφαση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις, τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και τις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων.
Ως Παρεμβάσεις θέσαμε την ανάγκη η ΔΟΕ να πάρει σαφή θέση για το νόμο πλαίσιο που ακόμα πιο εντατικά προωθεί το επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο, υλοποιώντας τις αποφάσεις της Μπολόνια και της ΕΕ, τις οποίες έχουν ψηφίσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να πάρει η ΔΟΕ ακόμα πιο σαφή θέση απέναντι στην προώθηση της επιχειρηματικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες και να ολοκληρώσει την κριτική και τα αιτήματα της απέναντι στην κυβερνητική επίθεση.
Η κυβέρνηση με το νόμο πλαίσιο συνολικοποιεί την επίθεση επιδιώκοντας να πάρει τη ρεβάνς από το εκπαιδευτικό κίνημα που κατάφερε να βάλει εμπόδια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και του Συντάγματος. Γι αυτό προχωράει σε επίδειξη πυγμής και τσαμπουκά προς όλη την κοινωνία. Έτσι μαζί με το νόμο πλαίσιο ανακοινώνει αλλαγές σε όλη την εκπαίδευση ( εφαρμογή του πορίσματος του ΕΣΥΠ, εξεταστικό κλπ), εξαγγέλλει νέα αντιασφαλιστική επίθεση, ανακοινώνει την εισοδηματική πολιτική σκληρής λιτότητας ενώ εντείνει τη προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιστών καλύπτοντας την αχαλίνωτη δράση των αστυνομικών δυνάμεων.
Η αντιπαράθεση για το νόμο πλαίσιο δεν αφορά μόνο τα πανεπιστήμια αλλά σηματοδοτεί τη γενικότερη αντιπαράθεση του κινήματος και όλων των εργαζόμενων με την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική.
Γι αυτό επιμείναμε στην διαμόρφωση ενός προγράμματος δράσης που να βάζει όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη ΤΩΡΑ και να συμβάλει στην ενίσχυση του μετώπου ώστε να είναι πραγματικά πανεκπαιδευτικό και πανεργατικό.
Γι αυτό επιμείναμε στην προβολή τώρα των αιτημάτων μας διευρύνοντας το μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση αμφισβητώντας την εισοδηματική – οικονομική της πολιτική αλλά και την πολιτική της στην εργασία.
Γιατί το πρόγραμμα δράσης της περιόδου το βλέπουμε ως συνέχεια της μεγάλης απεργίας.
Ξέρουμε ότι αυτό που θα αντιστοιχούσε στις εξελίξεις, για να στριμώξουμε ασφυκτικά την κυβέρνηση και να έχουμε νίκες και στα αιτήματά μας, θα ήταν μαζί και με άλλους κλάδους να προχωρούσαμε τώρα σε απεργία στην 7η εβδομάδα για μας. Επειδή ωστόσο δεν υπάρχει πλειοψηφία στο Δ.Σ. να το θέσει, υπάρχει οικονομική δυσκολία και πρέπει να τοποθετηθούν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί για κάτι τέτοιο στις Γ.Σ. δηλώσαμε ότι θα συμφωνούσαμε να προχωρήσουμε άμεσα σε ένα πρόγραμμα δράσης που θα καθόριζε :
• Τη συμπόρευση με το φοιτητικό κίνημα με τη συμμετοχή σε όλα τα συλλαλητήρια με απεργιακές μορφές και με κορύφωση την ημέρα ψήφισης του νόμο πλαισίου και την ημέρα συνολικής ψήφισης της Συνταγματικής αναθεώρησης με τουλάχιστον 24ωρες ή 48ωρες απεργίες. (θα τοποθετηθούν και οι ΓΣ στην τελική απεργιακή μορφή).
• Την ανάληψη πρωτοβουλίας για το συντονισμό εργατικών συνδικάτων για την άμεση απεργιακή συμπόρευση στο αμέσως επόμενο διάστημα και την ανάπτυξη των πανεργατικών αγώνων στο πλευρό του εκπαιδευτικού κινήματος. (σύσκεψη με κάλεσμα σε όλες τις Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία)
• Την ανάπτυξη πολύμορφης δράσης της ΔΟΕ και όλων των συλλόγων με πλατιά καμπάνια ενημέρωσης όπως την περίοδο της απεργίας με αφίσα, γράμμα προς τους γονείς, συσκέψεις και εκδηλώσεις σε όλες τις περιοχές, εξορμήσεις στις γειτονιές και τοπικά συλλαλητήρια.

Η ΔΑΚΕ παρέμεινε στον ακραίο κυβερνητισμό της, κρατώντας την ίδια ακριβώς στάση με την προηγούμενη συζήτηση για το πρόγραμμα δράσης, υπερασπίζόμενη την κυβερνητική πολιτική συνολικά. Επιτέθηκε στο εκπαιδευτικό και φοιτητικό κίνημα και έβαλε ξανά το ζήτημα της εγκατάλειψης των αιτημάτων της απεργίας και επαναφοράς του αιτηματολόγιου της παράταξης και των προηγούμενων θέσεων της ΔΟΕ που είχε συνδιαμορφώσει με την ΠΑΣΚ. Ταυτίστηκε πλήρως με την κυβέρνηση και τη διοίκηση και ξαναέβαλε το θέμα της διακοπής κάθε συμμετοχής στους αγώνες και της έναρξης διαλόγου με το ΥΠΕΠΘ, ζητώντας συνάντηση με τη Γιαννάκου!!!
Η ΠΑΣΚ πρότεινε να πάμε σε Γ.Σ. μέχρι 16/3 και να προχωρήσουμε ουσιαστικά μόνο στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 22 ή 27/3 κατά την τελική ψηφοφορία για την συνταγματική αναθεώρηση και να συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια των φοιτητών, χωρίς απεργία άμεσα, ενόψει του νόμου πλαισίου. Η κριτική της στο νόμο πλαίσιο περιορίστηκε στο ότι δεν λύνει τα προβλήματα του πανεπιστήμιου και επιβάλλεται αυταρχικά χωρίς διάλογο με την πανεπιστημιακή κοινότητα, χωρίς να αναφερθεί καθόλου στην ουσία και στο περιεχόμενό του, ταυτιζόμενη με το ΠΑΣΟΚ που διαμαρτύρεται ότι η ΝΔ αντιγράφει το πρόγραμμά του.
Η ΕΣΑΚ – ΔΕΕ πρότεινε μία 24ωρη ανά εβδομάδα με τους φοιτητές και 24ωρες στις 27/3 με την ΑΔΕΔΥ και στάση εργασίας στις 29/3 με τις εργατικές Ομοσπονδίες που ελέγχει το ΠΑΜΕ, για τη «συμπόρευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα».

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμμετοχή με ενεργό τρόπο στο κίνημα που είναι σε εξέλιξη και να προχωρήσουμε σε Γενικές Συνελεύσεις, ως τελευταία προσπάθεια να υπάρχει απόφαση προτείναμε να προκήρυξει 24ωρη απεργία, τώρα, στην ημερομηνία ψήφισης του νόμου πλαισίου, αφού τώρα χρειάζεται η συμπόρευση με το φοιτητικό κίνημα, υιοθέτηση όλων των άλλων δράσεων που προτείναμε και Γ.Σ μέχρι τις 14/3 για να αποφασίσουμε την παραπέρα πορεία ανάλογα και με τις εξελίξεις.
Η ΠΑΣΚ αντιπρότεινε, αφού δεν υπάρχει συμφωνία, να πάμε σε Γ.Σ. και σε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. μετά από αυτές, για να καθορίσουμε το πρόγραμμα δράσης. Κάτι τέτοιο όμως σήμαινε ότι εγκαταλείπουμε οριστικά την ουσιαστική συμμετοχή με την πολύμορφη δραστηριότητα και την έστω συμβολική 24ωρη την μέρα ψήφισης του νόμου πλαισίου, τώρα που κρίνεται η συνολική αντιπαράθεση του κινήματος με την επιθετικότητα της κυβέρνησης και θα μας έβαζε σε 24ωρη απεργία μετά από ένα μήνα, με την ΑΔΕΔΥ(!), μακρυά από την περίοδο της αντιπαράθεσης.
Με τη στάση της η ΠΑΣΚ επιβεβαιώνει την ακόμα μεγαλύτερη αποστασιοποίηση από το εκπαιδευτικό κίνημα της περιόδου (είναι άλλωστε γνωστό ότι μετά τα Χριστούγεννα όχι μόνο δεν έχει κινητοποιήσει τον κόσμο της αλλά ούτε τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ δεν συμμετέχουν παρά εντελώς περιστασιακά στα συλλαλητήρια ενώ ο πρόεδρος δεν κατάφερε να μιλήσει σε κανένα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Ταυτίζεται με τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ που συμφωνεί απολύτως με την κυβέρνηση της ΝΔ και καταθέτει πρόταση νόμου με ακριβώς τα ίδια μέτρα με την ΝΔ(τετραετείς συμφωνίες για τη χρηματοδότηση, αξιολόγηση και σύνδεσή της με τη χρηματοδότηση, επιχειρηματική δραστηριότητα κλπ). Έτσι εξηγείται γιατί η ΠΑΣΚ δε θέλει να κάνει ουσιαστική κριτική στο νόμο πλαίσιο της κυβέρνησης και ουσιαστικά αποστασιοποιείται από το πανεκπαιδευτικό κίνημα την πιο κρίσιμη στιγμή, διευκολύνοντας την κυβέρνηση να απομονώσει το κίνημα στην τριτοβάθμια.
Έτσι εξηγείται γιατί η ΑΔΕΔΥ, με τις ψήφους της ΠΑΣΚ και της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (ΣΥΝ.), δυστυχώς, καλούν σε απεργία τους εργαζόμενους μετά από ένα μήνα(!) και δεν φροντίζουν να την κάνουν τώρα, μαζί με το φοιτητικό κίνημα και με ένα πιο αποφασιστικό απεργιακό σχέδιο.
Έτσι εξηγείται γιατί η ΓΣΕΕ κινούμενη στον φιλοΕΕ αστερισμό μποϋκοτάρει, στέκεται εχθρικά στους αγώνες που βάζουν σε κίνδυνο τον πυρήνα της συντηρητικής πολιτικής, ανεξάρτητα ποιος κυβερνάει.
Το δυστύχημα όμως είναι ότι και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που μιλάνε στο όνομα του πανεργατικού – πανεκπαιδευτικού και ταξικού αγώνα, δεν μπόρεσαν 10 μήνες τώρα να προκηρύξουν απεργία και την μόνη φορά που το κάνουν κινούνται στην ακριβώς ίδια λογική με την ΑΔΕΔΥ που καταγγέλλουν και καλούν όλες τις Ομοσπονδίες που επηρεάζουν σε 24ωρη απεργία σε πλήρη απόσταση από το εκπαιδευτικό κίνημα, στις … 29 Μάρτη!!!
Για όλες τις ζωντανές δυνάμεις του κινήματός για κάθε αγωνιζόμενο εκπαιδευτικό αυτή η στιγμή είναι καθοριστική για τις εξελίξεις, για την ήττα της κυβέρνησης και την αποτελεσματικότητα και του δικού μας αγώνα και τώρα και στο μέλλον. Γι αυτό καλούμε όλες της δυνάμεις του αγώνα να προχωρήσουν σε αποφασιστικά μέτρα που θα μας βάλουν να πάρουμε θέση δίπλα στο φοιτητικό κίνημα και θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνάμεις ώστε να είμαστε όλοι στα επόμενα συλλαλητήρια , με πρώτο αυτό της Πέμπτης 8/3 στις 2μμ στα Προπύλαια και να προχωρήσουμε άμεσα στον οριζόντιο συντονισμό των συλλόγων και την δράση των επιτροπών αγώνα – απεργιακών επιτροπών, για την ανάπτυξη μιας πολύμορφης δράσης ενεργούς συμμετοχής με τα μέτρα που προτείναμε παραπάνω.
 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8/3 ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 2.00ΜΜ, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
 

2/3/07
 

Δήλωση του Κ.Τουλγαρίδη , εκπροσώπου των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων
στο Δ.Σ. της ΔΟΕ. τηλ: 6974750410 , e-mail: kostoulgaridis@yahoo.gr


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα