ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

Δήλωση του Κ. Τουλγαρίδη, εκπροσώπου των Παρεμβάσεων, Κινήσεων, Συσπειρώσεων

στο Δ.Σ. της ΔΟΕ

 

Την Δευτέρα 12/2, στην τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ για το Πρόγραμμα Δράσης (η πρώτη στις 31/1 και η δεύτερη στις 6/2), δεν κατέληξε σε απόφαση για το άμεσο απεργιακό και αγωνιστικό πρόγραμμα του κλάδου.

Η ΔΑΚΕ παρέμεινε σταθερή στην κυβερνητική της γραμμή και τις μέχρι τώρα θέσεις της.

Το προεδρείο της ΠΑΣΚ επέμεινε στην άρνησή του να προκηρύξει η ΔΟΕ 24ωρη απεργία  για την Πέμπτη 15/2 παραμένοντας στην πρόταση του για μια τυπική, άνευρη και υπονομευμένη συμμετοχή του κλάδου, με 2ωρη στάση εργασίας!!

 Τώρα που:

·         πρέπει το εκπαιδευτικό κίνημα να εμφανιστεί ενιαίο και δυναμικότερο και να ενισχυθεί από όλο το εργατικό κίνημα ώστε μετά τις πρώτες υποχωρήσεις να έχουμε ΝΙΚΕΣ

·         η ΟΛΜΕ έχει ήδη πάρει απόφαση για δύο απεργιακά βήματα για 15 και 22/2, ενώ Εργατικά Κέντρα, όπως της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, έχουν πάρει απόφαση για 24ωρη απεργία και η ΠΟΕ – ΟΤΑ για 3ωρη στάση εργασίας.

·         Η αποθέωση του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της αστυνομίας (δηλώσεις Πολύδωρα, ανακοίνωση ΓΑΔΑ κλπ) επαναφέρουν χουντικές  μεθόδους(παρακολουθήσεις και στοχοποιήσεις αγωνιστών και πολιτικών - συνδικαλιστικών χώρων, προβοκάτσιες κλπ) καταλύοντας βασικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, γεγονός που δίνει τεράστια πολιτική σημασία στην απεργία και επιβάλει μια άμεση, δυναμική πολιτική - απεργιακή απάντηση από το κίνημα. 

Η ΠΑΣΚ όχι μόνο δεν κινείται σε μια κατεύθυνση κλιμάκωσης αλλά επιμένει σε μια παρακολουθητική από απόσταση τακτική προς  το υπόλοιπο κίνημα. Αρνείται μέχρι τέλους την 24ωρη απεργία στις 15 Φλεβάρη, ενταγμένη σε ένα γενικότερο αγωνιστικό πρόγραμμα, κωλυσιεργεί, μένει στις στάσεις εργασίας της τελευταίας στιγμής, ταυτιζόμενο με αποφάσεις στα πρότυπα της ΑΔΕΔΥ(όπου με τις ψήφους της ΠΑΣΚ και της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ(ΣΥΝ) δεν συμμετέχει στις 15/2 ενώ έβγαλε στάση εργασίας για της 22/2 και 24ωρη για της 22 Μάρτη!!!).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να γυρίσουμε την πλάτη στην αδράνεια και το συμβιβασμό και να συμβάλουμε στη διεύρυνση του μετώπου για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής, κυβέρνησης, αξιωματικής αντιπολίτευσης και ΕΕ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/2 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 2μμ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΊΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΉΣΕΙ στις 4μμ.

ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΏΡΑ

12/2/07


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα