ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

Δήλωση του Κ. Τουλγαριδη, εκπροσώπου των Παρεμβάσεων

στο Δ.Σ. της ΔΟΕ

Την Τρίτη 6/2, στη δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ για το Πρόγραμμα Δράσης δεν κατέληξε σε απόφαση για το άμεσο απεργιακό και αγωνιστικό πρόγραμμα του κλάδου και παρέπεμψε στη διερεύνηση γι αυτό στα κείμενα που θα κατατεθούν από τις παρατάξεις και σε διαβουλεύσεις τις επόμενες μέρες.

Η ΔΑΚΕ σε μια έκφραση ακραίου κυβερνητισμού, υπεραμύνθηκε της αναθεώρησης του άρθρου 16, κάτι που δεν τολμάει να βάλει ούτε στους συλλόγους στη βάση, ζήτησε να αλλάξει το διεκδικητικό πλαίσιο της ΔΟΕ με το δικό της(!), αρνήθηκε την ανάγκη να προτείνει οποιαδήποτε κινητοποίηση και αντίδραση στην κυβερνητική πολιτική και πρότεινε να ξεκινήσουμε διάλογο με το ΥΠΕΠΘ!!!

Το προεδρείο της ΠΑΣΚ επέμεινε στην πρόταση του για περιφερειακές συσκέψεις, «για να ακούσουμε τη βάση» ενώ πρότεινε την τυπική, άνευρη και υπονομευμένη συμμετοχή του κλάδου στους αγώνες της περιόδου, με διευκολυντικές στάσεις εργασίας!!

 Σε μια περίοδο που:

·         οι αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος φαίνεται ότι έχουν αποτελέσματα,

·         η αναθεώρηση του άρθρου 16 και του Συντάγματος βρίσκουν σοβαρά εμπόδια,

·         κάτω από την πίεση του κινήματος το αραγές μέτωπο κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ υποχρεώνεται σε τακτικές διαφοροποιήσεις και το ΠΑΣΟΚ αποφεύγει να ψηφίσει την αναθεώρηση

·         το κίνημα στα πανεπιστήμια κλιμακώνεται ο αγώνας για την οριστική ματαίωση της αναθεώρησης του άρθρου 16 και του Συντάγματος, αλλά και για το νόμο – πλαίσιο, την λιτότητα και τον αυταρχισμό και καλούνται  όλοι οι εργαζόμενοι να διευρύνουν το μέτωπο για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής,

·         η ΟΛΜΕ έχει ήδη πάρει απόφαση για δύο απεργιακά βήματα για 15 και 22/2.

Σε μια περίοδο δηλαδή, που πρέπει το εκπαιδευτικό κίνημα να εμφανιστεί ενιαίο και δυναμικότερο και να ενισχυθεί από όλο το εργατικό κίνημα για να έχουμε ΝΙΚΕΣ, το προεδρείο της ΔΟΕ(ΠΑΣΚ), δείχνει  να πισωπατά κλίνοντας περισσότερο προς τη διατήρηση της απόστασης από το υπόλοιπο κίνημα. Δεν προτείνει την απεργιακή μας συμμετοχή, μένει στις στάσεις εργασίας της τελευταίας στιγμής, κωλυσιεργεί την απόφαση και δείχνει να επιλέγει την γραμμή του «στρίβειν δια των ημερίδων» που συναπαφασίζει  με την ακραία κυβερνητική ΔΑΚΕ και «των περιφερειακών συσκέψεων», κηρύσσοντας ουσιαστικά τη λήξη των αγώνων.

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση που έπαιξε καθοριστικό ρόλο σ΄ αυτές τις εξελίξεις δε μπορεί  να λείπει τώρα, που το κίνημα συντονίζεται και συνεχίζει τη μάχη.

Δεν μπορεί να γυρίσουμε την πλάτη στα καλέσματα των άλλων χώρων για συντονισμό, όταν στην διάρκεια της απεργίας μας κάναμε το ίδιο.

Πρέπει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, το Δ.Σ. της ΔΟΕ να πιάσει το νήμα της απεργίας του φθινοπώρου, να προτάξει ξανά τα αιτήματα μας και να αποφασίσει τη συμμετοχή μας στις πανεκπαιδευτικές απεργίες, για να έχουμε νίκες ΤΩΡΑ.

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΕ

                                                                                                         7/2/07


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα