ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Σήμερα Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2007 και ώρα 17.00 στα γραφεία της ΔΟΕ συγκεντρωθήκαμε Νηπιαγωγοί από την Αττική για να  συζητήσουμε τα παρακάτω φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τα Νηπιαγωγεία:

·        Ιδρύσεις νέων σχολείων και παραρτήματα

·        Λειτουργία νηπιαγωγείων  από Δήμους και Ιδιώτες

·        Αύξηση Διδακτικού ωραρίου Νηπιαγωγών

Επειδή είναι η πρώτη φορά που λειτούργησε τμήμα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης με την ευθύνη άλλου φορέα(δήμων, ιδιωτών) εκτός του ΥΠΕΠΘ.

Επειδή είναι η πρώτη φορά  υποχρεώθηκαν χιλιάδες παιδιά να πληρώσουν(τροφεία στους δήμους ή δίδακτρα στους ιδιώτες) για την υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Επειδή το Δημόσιο Νηπιαγωγείο εκχωρείται στους Δήμους και στους Ιδιώτες (σύμφωνα με στοιχεία της ΟΙΕΛΕ από 4.448 νήπια που φοιτούσαν σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία το σχολικό έτος 2006-2007 φτάσαμε φέτος στις 35.000!)

Επειδή  η Κυβέρνηση δε μερίμνησε  ώστε  όλα τα παιδιά να έχουν μια θέση στο Δημόσιο Σχολείο .

Επειδή οι εργασιακές μας σχέσεις γίνονται δυσμενέστερες(αύξηση ωραρίου στα δημόσια σχολεία-Καμιά εργασιακή και μισθολογική διασφάλιση στον ιδιωτικό τομέα)

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ

Ø      Να καταθέσει υπόμνημα στο Υπουργείο όπου θα ζητά με βάση της αρχή της ισονομίας ίδιο διδακτικό ωράριο για τις νηπιαγωγούς με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας. Στην ίδια κατεύθυνση ήδη κινούμαστε και εμείς και θα συγκεντρώσουμε υπογραφές

Ø      Να προτρέψει τις νηπιαγωγούς με βάση την προηγούμενή της απόφαση να εφαρμόσουν το παλιό ωράριο και να συντάξουν και να στείλουν τα παλιά ωρολόγια προγράμματα

Ø      Να προκηρύξει αρχικά 24ωρη απεργία με αιχμή την αύξηση του ωραρίου-διώξιμο παιδιών από το Δημόσιο σχολείο και παράλληλα με τα αιτήματα όλου του κλάδου (κενά, συμπτύξεις τμημάτων και υπερωρίες, παράταση της λειτουργίας του ωραρίου του ολοήμερου σχολείου κλπ).

Ø       Να διερευνηθεί  η δυνατότητα προσφυγής στο συμβούλιο της Επικρατείας για να κριθεί παράνομη η δημιουργία νηπιαγωγείων από Δήμους

Ø      Να προκαλέσει  έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις ή να είναι το θέμα των Νηπιαγωγείων ιδιαίτερο ζήτημα στις συνελεύσεις του Νοέμβρη

Ø      Να ενημερώσει τις συναδέλφους να κάνουν αίτηση για δημιουργία νέων νηπιαγωγείων- παραρτημάτων  στις αιτήσεις που γίνονται μέσα στο Νοέμβρη και να πιέσει να  γίνουν δεκτές όλες αυτές  οι προτάσεις από τις ΔΕΠ και από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Να κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΣΚ

Ø      Να ενημερώσει τους γονείς με επιστολή της και να τους καλέσει σε πρωτοβουλιακές  συναντήσεις αναδεικνύοντας την υπάρχουσα κατάσταση

ΖΗΤΑΜΕ

  • Καμία επέκταση ωραρίου. Διδακτικό ωράριο Νηπιαγωγών στα επίπεδα όλων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. (Μείωση ωρών ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας – 24 το ανώτερο διδακτικές και όχι ωριαίες ώρες)
  • Άμεση  καταγραφή Νηπίων – προνηπίων και ιδρύσεις νέων νηπιαγωγείων έτσι ώστε   να μη μείνει κανένα παιδί έξω από το Δημόσιο Νηπιαγωγείο.
  • Κατάργηση των νόμων της αποκέντρωσης (2218 και 2640) και του   άρθρου 32 στο Νόμο 3577/2007 για τη «Δημιουργία φορέα διαχείρισης ολοκληρωμένων προγραμμάτων δια βίου μάθησης Κανένα Νηπιαγωγείο στους Δήμους και στους Ιδιώτες!!!

·         Να καλυφθούν όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των παιδιών (4-6) για: εκπαίδευση, ασφάλεια, κατάλληλα και επαρκή κτίρια, εξοπλισμό, εκπαιδευτικό υλικό, εκπαιδευτικό προσωπικό, πρώιμη παρέμβαση για παιδιά με ειδικές ή μαθησιακές δυσκολίες και για αλλόγλωσσα κα αλλόθρησκα παιδιά.

  • Μείωση του αριθμού των Νηπίων ανά τμήμα σε 1/15

ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα