ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΣΤΗΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ

Η επιθετικότητα της κυβέρνησης στην προώθηση αντιλαϊκών μέτρων  φαίνεται τόσο στην συνεχιζόμενη προσπάθεια υλοποίησης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, όσο και στην φορομπηχτική οικονομική πολιτική  και τη λιτότητα που καταγράφεται στον νέο προϋπολογισμό και στα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια .

Οι αντιστάσεις αυτών που αγωνίζονται και  παλεύουν ενάντια στο ζοφερό μέλλον που σχεδιάζεται πρέπει να καμφθούν! Οι απεργοί δάσκαλοι πρέπει να πειθαρχήσουν και να τιμωρηθούν!

Γι αυτό  η γενικευμένη κυβερνητική επίθεση συνοδεύεται από ένα κύμα αυταρχισμού και ρεβανσισμού  της διοίκησης προς τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα προς αυτούς που κράτησαν αγωνιστική στάση και που συμμετείχαν μαχητικά στην μεγάλη απεργία του κλάδου!

Πληθαίνουν τα παραδείγματα όπως  προσπάθειες επιβολής της υποχρεωτικής παραμονής σε όλο το εργασιακό ωράριο στο σχολείο ( Γ΄ Αθήνας, Σύρος κλπ), επιβολής υποχρεωτικών υπερωριών, παράνομης λειτουργίας υπεράριθμων τμημάτων και  ελαστικών ωραρίων για να καλυφθούν οι εκατοντάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών,η απαίτηση από ορισμένους, νέους, φερέλπιδες συμβούλους για υποβολή σχεδίων εργασιών στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης. Ταυτόχρονα πληθαίνουν οι περιπτώσεις εκδήλωσης αυταρχισμού από τη διοίκηση που καταλήγουν σε   ευθεία επίθεση και προσπάθεια πειθάρχησης και τιμωρίας αγωνιστών και απεργών συναδέλφων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προσπάθεια που κατήγγειλε η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Σερρών να υποχρεωθεί σε αλλαγή «περιβάλλοντος» - σχολείου  συνάδελφος απεργός, όλες τις μέρες, στην περσινή μεγαλειώδη απεργία του κλάδου, που σταμάτησε με την αποφασιστική στάση του συναδέλφου και την δημόσια καταγγελία του γεγονότος.  Επίσης είναι  χαρακτηριστική η εγκύκλιος – «οδηγία»  του Προϊσταμένου 2ου Γρ. Δυτ. Θες/νίκης που για την «εύρυθμη λειτουργία» του Γραφείου απαγορεύει στους συναδέλφους  να το επισκέπτονται πριν από τη λήξη του διδακτικού ωραρίου  και αυτό αφού προηγουμένως έχουν ενημερώσει το Διευθυντή του σχολείου! Και τα κρούσματα αυταρχισμού πληθαίνουν.

Πολύ σοβαρό ζήτημα  έχει προκύψει με την διεξαγωγή ΕΔΕ σε βάρος  5 απεργών συναδέλφων στο 11ο Δ.Σ.  Αχαρνών.

Ο διευθυντής εκπαίδευσης  Αν.Αττικής ( μετακινήθηκε με τις πρόσφατες επιλογές στη Β΄ Αθήνας) που έχει καταγγελθεί δυο φορές από το Σύλλογο Κ.Σωτηρίου και τη Δ.Ο.Ε. για τις αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό του σε μια απέλπιδα προσπάθεια ρεβανσισμού,  κατά απεργών συναδέλφων ξεκίνησε διαδικασία ΕΔΕ. Αξιοποίησε σ΄ αυτή την κατεύθυνση μία τελείως ανυπόστατη αναφορά τριών απεργοσπαστών συναδέλφων, που έδρασαν κατά τα φαινόμενα σε «διατεταγμένη υπηρεσία», καταγγέλλοντας ανώνυμα και αόριστα  λασπολογώντας τους απεργούς συναδέλφους  για αντιπαιδαγωγικές πρακτικές και για κακοποιήσεις παιδιών. Σε κάθε άλλη περίπτωση μια τέτοια αναφορά θα πήγαινε στο καλάθι των αχρήστων. Είναι τόσο «βάσιμες» οι κατηγορίες ώστε στην υπεράσπιση των 5 διωκόμενων συναδέλφων έχουν προστρέξει ο Σύλλογος Γονέων και πολλές δεκάδες γονέων από το σχολείο οι οποίοι με κείμενο υπογραφών προς τη διοίκηση απαιτούν να σταματήσει κάθε δίωξη και να γυρίσουν οι δάσκαλοι των παιδιών τους στη θέση τους.  

Χαρακτηριστικό του εκφοβισμού, του διασυρμού, της σπίλωσης και της τρομοκράτησης που επιχειρείται από τη διοίκηση είναι η μετακίνηση των πέντε συναδέλφων από το σχολείο τους σε πέντε άλλα σχολεία(!), για να «διεξαχθεί ακώλυτα» η ΕΔΕ, πριν ακόμα αρχίσει η διαδικασία της. Η μετακίνηση των συναδέλφων έγινε , με απόφαση του ΠΥΣΠΕ,  κατ΄ επιταγήν του διεξάγοντα την ΕΔΕ δ/ντή σχολείου ο οποίος   είναι  μέλος του Δ.Σ.  εκπρόσωπος της ΠΑΣΚ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»! Ο εν λόγω συνάδελφος αποδέχτηκε να διεξάγει μια τέτοια ΕΔΕ, αναλαμβάνοντας τη «βρώμικη δουλειά» σε απόλυτη σύμπνοια με τη διοίκηση!  

Με αυτόν τον προκλητικό τρόπο επιχειρείται να εξασφαλιστεί η σιωπή του νεκροταφείου, ο αυταρχισμός η τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται, αγωνίζονται και διεκδικούν αλλά και ο παραδειγματισμός όλων των άλλων… Η σιδερένια φτέρνα, ο επιθεωρητισμός  και τα μέτρα που θυμίζουν άλλες εποχές αποτελούν τη συνέχεια του συναινετικού προφίλ του νέου Υπουργού Παιδείας προκειμένου να προχωρήσουν απρόσκοπτα και χωρίς αντιστάσεις οι αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης. 

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί η στάση και των δύο αιρετών (ένας της ΔΑΚΕ και ένας της ΕΣΑΚ) στο ΠΥΣΠΕ, που αντί να καταγγείλουν τις μεθοδεύσεις και να τις κάνουν γνωστές στον κλάδο, να απονομιμοποιήσουν τη διαδικασία και να απαιτήσουν να σταματήσει άμεσα η Ε.Δ.Ε., περιορίστηκαν να ζητήσουν να μη μετακινηθούν οι συνάδελφοι!!! «Νομίζω ότι δεν επηρεάζεται το έργο της ανάκρισης αν μείνουν οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο τους. Απουσιάζουν δασκάλες και θα δημιουργήσουμε πρόβλημα στο σχολείο. Διαφωνώ κατηγορηματικά με την απόφαση του ανακριτή για μετακίνηση συναδέλφων γιατί πιστεύω ότι η ένταση στο σχολείο έχει συνδικαλιστικά αίτια.» !!! ήταν το επιχείρημα που καταγράφτηκε στα πρακτικά του ΠΥΣΠΕ ως τοποθέτηση του αιρετού από την ΕΣΑΚ. 

Το συγκεκριμένο περιστατικό πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των συλλόγων και της ΔΟΕ και όλου του εκπαιδευτικού κινήματος. Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσει.

Να σταματήσει ΤΩΡΑ η ΕΔΕ και οι συνάδελφοι να αποκατασταθούν πλήρως και να επιστρέψουν στη θέση τους, στο σχολείο τους.

·         Να πάρουν ΤΩΡΑ αποφάσεις οι σύλλογοι πρωτοβάθμιας και η ΔΟΕ και να ενημερωθούν όλοι οι φορείς του εκπαιδευτικού κινήματος (ΟΛΜΕ – ΕΛΜΕ, ΠΟΣΔΕΠ, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι γονέων, Ενώσεις και Ομοσπονδία της περιοχής για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

·         Να γίνει μαζική παράσταση στην διεύθυνση Αν. Αττικής και αν δεν υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα να γίνει μαζική διαμαρτυρία των φορέων στο ΥΠΕΠΘ που θα έχει και τη συνολική πολιτική ευθύνη αν συνεχιστεί η δίωξη.

·         Να είναι το εκπαιδευτικό κίνημα σε ετοιμότητα να προχωρήσει σε κάθε άλλο μέσο πίεσης, αν χρειαστεί.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  του συλ. εκπ/κών Π.Ε.   «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ  του συλ. εκπ/κών Π.Ε.  «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του συλ. εκπ/κών Π.Ε. «ΑΛ.  ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του συλ. Εκπ/κών Π.Ε «η ΑΘΗΝΑ»


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα