ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΕ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

αρχείο

 

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

του Σκαρτσίλα Σωτήρη Εκπροσώπου των

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ στο Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ

Συνάντηση του Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ με τον  Υφυπουργό κ. Λυκουρέντζο τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου

 

«Τι ‘χες Γιάννη, τι ΄χα πάντα»

Στη συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με τον υφυπουργό παιδείας κ.Λυκουρέντζο που πραγματοποιήθηκε στις 26/11/2007, ημέρα της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, δεν πήραμε καμία θετική απάντηση στα αιτήματα που πιεστικά τουλάχιστον από την πλευρά μας θέσαμε:

·         Σχετικά με τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η προσχολική αγωγή και η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ο υφυπουργός κωφεύοντας και αδιαφορώντας και με απαξιωτικό ύφος πολλές φορές, εμμέσως πλην σαφώς απάντησε ότι η εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης έχει δρομολογηθεί.

·         Για το θέμα των νηπιαγωγείων και στο αίτημα να καταργηθεί το άρθρο 32 του ν. 3577 (η τροπολογία του περασμένου Μάη) που στέλνει τα νήπια και προνήπια στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και στους δήμους ο υφυπουργός  απάντησε ότι η προσωρινότητα θα ισχύσει τουλάχιστον και για του χρόνου επειδή το ΥΠΕΠΘ δεν έχει εξετάσει ακόμα τις προϋποθέσεις για την καθιέρωση του ενός έτους υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. Άλλωστε όπως τόνισε η ψήφιση μιας συγκεκριμένης διάταξης κάτω από την πίεση της συγκυρίας δεν σημαίνει και άμεση υλοποίησή της!!! Στο ερώτημα που τέθηκε αν η κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη στην  αποκέντρωση της εκπαίδευσης και στα Σ.Δ.Ι.Τ απάντησε ότι από την πλευρά της κυβέρνησης, όλα τα εργαλεία είναι προς χρήση!!!

·         Για την απόσυρση της εγκυκλίου του Ιουλίου που αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών παρέπεμψε στην απάντηση που έχει δώσει ο υπουργός κ.Στυλιανίδης, δηλ. ότι δεν την ανακαλεί.

·         Για τη καθιέρωση αντίστοιχου ωραρίου για τους εκπ/κών στα νηπιαγωγεία όπως αυτό των εκπ/κών στα δημοτικά αρνήθηκε να απαντήσει οτιδήποτε.

·         Για την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης που συνεχίζεται και  έχει ως αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, τα εκατοντάδες κενά που υπάρχουν σήμερα από την έλλειψη εκπαιδευτικών, απάντησε ότι αυτές τις δυνατότητες έχει ο προϋπολογισμός και ότι θα εκμεταλλευτούν τα κοινοτικά κονδύλια για την εκπαίδευση!

·         Για την πρόσφατη εγκύκλιο που αφορά την κάλυψη των κενών του κανονικού ωραρίου με ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών και κάλυψη με τους εκπαιδευτικούς   των Τμημάτων Ένταξης δεν απάντησε στο αίτημα να μην εφαρμοστεί, αφού όπως είπε δεν υπάρχουν πιστώσεις για προσλήψεις εκπαιδευτικών αλλά και έλλειψη δασκάλων όπως ισχυρίστηκε παρ’ όλο που αντιτείναμε ότι δάσκαλοι υπάρχουν.

·         Για το μισθολογικό και τα 1400 ευρώ καθαρά στο νεοδιόριστο η απάντηση ήταν όπως πάντα ίδια, περί στενότητας του προϋπολογισμού.   

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες είναι φανερό ότι και η νέα ηγεσία του ΥΠΕΠΘ με την πολιτική που ακολουθεί, στη ρότα που χαράζει η κυβέρνηση της Ν.Δ., οξύνει τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Η μόνη πραγματική απειλή για την κυβέρνηση είναι η αγωνιστική δράση των εργαζομένων.

Απ’ ότι φαίνεται όμως δε φοβάται μόνο η κυβέρνηση τους εργαζόμενους αλλά και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Γιατί πως αλλιώς να εξηγηθεί η απαράδεκτη στάση της ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ όπου με απαξιωτικό τρόπο, αρνήθηκαν να προσέλθει στη συνάντηση  και εκπρόσωπος του Συντονιστικού των Νηπιαγωγών που παρευρισκόταν στο ΥΠΕΠΘ. Παρά την έντονη πίεση από τον εκπρόσωπο των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ να δοθεί η δυνατότητα στις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς να συμμετέχουν στην συνάντηση, η παρουσία τους απετράπη με την επίμονη άρνηση της ΠΑΣΚ, με τη συμφωνία της ΔΑΚΕ και την ανοχή της ΕΣΑΚ - τη σύμφωνη γνώμη των οποίων επικαλούνταν ο πρόεδρος της ΔΟΕ. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία προφανώς φοβήθηκε να μην αναδειχτούν τα προβλήματα και χάσει τον έλεγχο της διαπραγμάτευσης με τον υπουργό. Άλλωστε δυσανάλογα μεγάλο μέρος της όλης συζήτησης με τον υφυπουργό καταναλώθηκε στο «μέγα» ζήτημα της επιλογής των υποδιευθυντών!!!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, είναι φανερό ότι μόνο η δράση των ίδιων των εργαζομένων μέσα από τους συλλόγους μπορεί να έχει προοπτική. Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ θα πρωτοστατήσουν για την οργάνωση μετώπου παιδείας-εργασίας, για τη συγκέντρωση δυνάμεων ώστε να αποκρουστεί η επίθεση. Θα συμβάλλουμε για να αντιταχθεί πραγματικός κι αυθεντικός αγώνας των εργαζομένων που δε θα εξαντλείται σε μάχες-ντουφεκιές, όπως ο υποταγμένος συνδικαλισμός συνηθίζει, αλλά θα διεκδικεί μαζί με μεγάλα τμήματα εργαζομένων τη νίκη των αιτημάτων μας. Ο συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή νικηφόρου αγώνα.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα