ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΕ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

αρχείο

 

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

Δήλωση – Τοποθέτηση του  Εκπροσώπου των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, Σκαρτσίλα Σωτήρη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 22 Αυγούστου 2007 για το θέμα Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Δ.Ε.Θ.

 

Για τις Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις η κινητοποίηση του κλάδου στη Δ.Ε.Θ. εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δράσης όπως έχουμε τοποθετηθεί γι αυτό στη συνεδρίαση στις αρχές Αυγούστου. Σε μια εσπευσμένη κήρυξη των εκλογών που βολεύει  τις δυνάμεις του δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  για να μη γίνει καμία ουσιαστική συζήτηση για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και όλη την ελληνική κοινωνία, το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα  επιβάλλεται να προτάξει αυτά τα ζητήματα και να δώσει δυναμικά το παρόν ενάντια σε ότι εξαγγέλλεται και προετοιμάζεται για το μέλλον. Είναι ξεκάθαρο ότι οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι τίποτα καλύτερο δεν έχουν να περιμένουν όποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα οι εκλογές αναδείξουν κυβέρνηση. Αυτό αποδεικνύεται και από τα προγράμματά τους και τις διακηρύξεις τους αλλά και από την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική που έχουν στηρίξει ως τώρα.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του για την προκήρυξη των εκλογών ζητάει ψήφο να συνεχίσει την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, για πιο βαθιές αντεργατικές  τομές  στο ασφαλιστικό για  μετά τις  εκλογές. Η πολιτική που στηρίζεται κι από τα δύο μεγάλα κόμματα της ακόμα παραπέρα μείωσης των δαπανών για τη εκπαίδευση, τη λειτουργία της εκπαίδευσης με επιχειρηματικά κριτήρια και όρους της αγοράς, η αδιοριστία και τα τεράστια κενά, η ελαστική και μαύρη εργασία των ωρομίσθιων, το υποχρηματοδοτούμενο φτηνό και ευέλικτο σχολείο της αγοράς, η ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων, η υπόταξη της έρευνας στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρήσεων και η δραστική περικοπή της χρηματοδότησής της από το κράτος, το άνοιγμα του ασφαλιστικού για την παραπέρα χειροτέρευση των όρων για όλους τους εργαζόμενους που διακηρύσσεται σε όλους τους τόνους, περιγράφουν ένα ζοφερό μετεκλογικό μέλλον.  Σ’  αυτά τα σχέδια το εκπαιδευτικό κίνημα από κοινού με το εργατικό κίνημα πρέπει να αντιταχθεί και να δώσει δυναμική απάντηση στη Δ.Ε.Θ.

Η επιχείρηση  συγκάλυψης και εξωραϊσμού της αντεργατικής καταιγίδας και εν μέσω ψευδεπίγραφων και ψεύτικων παροχολογιών όπως η παρωδία της «κοινωνικής πολιτικής» και την άρση των αδικιών του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων και νέο μισθολόγιο κλπ.. πρέπει να μην βρουν αποδέκτες. Η προσπάθεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να νομιμοποιήσουν  το μετεκλογικό οικονομικό τους πρόγραμμα πρέπει να βρουν ισχυρή λαϊκή αντίσταση για τις αντιδραστικές και εφ’ όλης της ύλης αλλαγές στο Ασφαλιστικό για τις οποίες η αστική τάξη και η Ε.Ε. δεν μπορούν να περιμένουν άλλο, για τη γενίκευση της «ελαστασφάλειας»  όπως καθορίστηκε και στις πρόσφατες αποφάσεις του ευρωκοινοβουλίου για την Πράσινη Βίβλο, για την κλιμάκωση της λιτότητας, αφού ήδη η γερμανική ολιγαρχία, μέσω της προέδρου Μέρκελ, προτείνει μηδενικά ελλείμματα στους κρατικούς προϋπολογισμούς και μεγαλύτερη μείωση των δημόσιων επενδύσεων για την επόμενη τριετία, για την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών και αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων σε όλη την εκπαίδευση. ( υλοποίηση νόμου – πλαίσιου, νόμος για δίδακτρα στους μεταπτυχιακούς, πλήρης ιδιωτικοποίηση της έρευνα, αξιολόγηση κλπ.).

Σ’ αυτά αλλά και γενικότερα στην νεοφιλελεύθερη πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που συρρικνώνει συνεχώς το εισόδημα των εργαζομένων, που καταργεί το κράτος πρόνοιας, που μετατρέπει την εκπαίδευση και την υγεία σε προνομιακό πεδίο κέρδους και την παραδίδει στους ιδιώτες και στο κεφάλαιο, πρέπει να απαντήσουν οι εργαζόμενοι δυναμικά ενισχύοντας εκείνα τα αιτήματα που αντιστρατεύονται τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και τα σχέδια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οι  εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι μόνο τους αγώνες τους μπορούν να εμπιστευτούν που φέρνουν μπροστά τα σύγχρονα εργατικά δικαιώματα.

Σε μια τέτοια προοπτική με τίποτα οι αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος και των εργαζομένων δεν μπορούν να μπουν κάτω από την ομπρέλα ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ όπως προτάθηκε προηγουμένως από ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ. Μιας ΑΔΕΔΥ και μιας ΓΣΕΕ που όχι μόνο απουσίασαν εντελώς από τους αγώνες της εκπαίδευσης την προηγούμενη περίοδο και τη μεγαλειώδη απεργία των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας, αλλά που στην ουσία στηρίζουν τις επιταγές  για τις συνολικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και επιχειρούν με τη στάση τους την συναίνεση των εργαζόμενων.

Η πρότασή μας είναι η ΔΟΕ να καλέσει σε κινητοποίηση στη ΔΕΘ όλο το εκπαιδευτικό κίνημα – ΟΛΜΕ, Φοιτητικούς Συλλόγους, Πανεμιστημιακούς - που βρέθηκε την προηγούμενη περίοδο στο επίκεντρο των αγώνων μαζί με τους εργαζόμενους για τα δικαιώματα στην Παιδεία και στην Εργασία. Να κάνουμε τη διαδήλωση στη ΔΕΘ, έξω από κάθε λογική συναίνεσης και κομματικής εκμετάλλευσης, διαδήλωση προβολής των ώριμων  αιτημάτων για:

-  1400 κατώτερο καθαρό μισθό για όλο το λαό, όχι στη νέα ακόμη σκληρότερη λιτότητα με το νέο προϋπολογισμό που επιφυλάσσουν μετά τις εκλογές

-  δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα όλου του κοινωφελή τομέα 

- προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, όχι στην σκοταδιστική μεταρρύθμιση, την ιδιωτικοποίησή της και την παράδοσή της στην αγορά, ενάντια στην αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος και την απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωση χρηματοδότησής του αρχής γενομένης από τα νηπιαγωγεία.

Όχι στην Συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα κρατικά Πανεπιστήμια.

- Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, 5ήμερο – 7ωρο – 35ωρο παντού ενάντια στις αποφάσεις της Ε.Ε. και της σύσκεψης του Λονδίνου και του ΟΟΣΑ για τις αλλαγές στην εργασία και επιβολή της ελαστικής και μερικής απασχόλησης..

- Πλήρη  σύνταξη ίση με τον τελευταίο μισθό στα 55 ή 30 χρόνια δουλειάς, την επιστροφή όλων των κλεμμένων των τελευταίων 50 χρόνων στα ασφαλιστικά ταμεία, την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Απέναντι στις νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό για ακόμα μειωμένες συντάξεις και παραπέρα αύξηση των ορίων ηλικίας, την ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος.

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2007


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα