ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΕ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

αρχείο

 

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

Δηλώση
του Σκαρτσίλα Σωτήρη,
εκπροσώπου των Παρεμβάσεων, Κινήσεων, Συσπειρώσεων
στο Δ.Σ. της ΔΟΕ
 

Το Υπουργείο Παιδείας, μέσω εγκυκλίου που στάλθηκε από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, επαναφέρει για μια ακόμα φορά το ζήτημα της «αναπλήρωσης διδακτικών ωρών» για τις απεργίες του κλάδου το σχολικό έτος 2006-2007 με στόχο να τη νομιμοποιήσει εκ των υστέρων.
Το ΥΠΕΠΘ γνωρίζει πολύ καλά ότι η βαθιά αντιπαιδαγωγική, τιμωρητική και διασπαστική διαδικασία αναπλήρωσης που πρότεινε πέρσι, απέτυχε παταγωδώς λόγω της σαφούς, αταλάντευτης και μαζικής άρνησης των εκπαιδευτικών να την εφαρμόσουν. Την αποτυχία αυτή, προσπαθεί να καλύψει τώρα, επαναφέροντας το ζήτημα από την πίσω πόρτα, με το πρόσχημα της όποιας αποζημίωσης.
Με την εγκύκλιο θεωρεί ως δεδομένο ότι η όποια διαφοροποίηση του αριθμού των επισκέψεων, από το ανώτερο επιτρεπτό, δηλώνει αποδοχή της αναπλήρωσης κι έγινε κάτω από αυτό το πρίσμα. Ταυτόχρονα, με τον τρόπο αυτό θεωρεί ότι οι εκπαιδευτικοί που δεν πήγαν έναν αριθμό επισκέψεων και έκαναν μάθημα εκείνες τις μέρες, μπορούν να πάρουν πρόσθετη αποζημίωση, σε αντίθεση με τους συναδέλφους νηπιαγωγούς, εκπ/κούς ολοημέρων κ.λπ. που με αυτή τη λογική δε δικαιούνται. Προσπαθεί έτσι, από τη μια να μας διασύρει στα μάτια της κοινωνίας και από την άλλη να μας διασπάσει, κατηγοριοποιώντας τους απεργούς.
Το ΥΠΕΠΘ οφείλει να γνωρίζει ότι οι εκπαιδευτικοί με το μεγαλειώδη απεργιακό αγώνα των έξι εβδομάδων κατέκτησαν την αλληλεγγύη, τη συντροφικότητα, τη συλλογικότητα, την εμπιστοσύνη, τη συναδελφικότητα. Δε θα επιτρέψουν στο ΥΠΕΠΘ να τους διαχωρίσει και να τους εξευτελίσει με τα «τριάντα αργύρια». Στους δρόμους του αγώνα πέρσι, στα συλλαλητήρια και τις διαδηλώσεις, μοιραστήκαμε τα όνειρά μας για μια εκπαίδευση των όλων και των ίσων, που δε θα διαχωρίζει τους μαθητές μας, δε θα τους μετατρέπει σε εμπόρευμα και σε πελάτες-καταναλωτές, που θα υπερασπίζεται και θα διευρύνει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης απέναντι στους εμπόρους της γνώσης και στη γνώση εμπόρευμα. Ενώσαμε τη φωνή μας με χιλιάδες ακόμα εργαζόμενους για αυξήσεις στους μισθούς ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από μία και μόνο δουλειά με το σύνθημα «1400 για όλο το λαό, όχι μόνο στον εκπαιδευτικό». Μοιραστήκαμε τις ανάσες μας όταν αυτές κόβονταν από τα δακρυγόνα, μετατρέψαμε τις γραμμές σε αλυσίδες όταν προσπαθούσαν να μας διασπάσουν, ενώσαμε τις γροθιές μας, τραγουδήσαμε τα όνειρά μας, κερδίσαμε ένα βήμα στη συλλογικότητά μας. Ότι με κόπο και κόστος κερδίσαμε αυτές τις έξι εβδομάδες αγώνα δεν το χαρίζουμε σε κανέναν. Προσπαθούμε να τα διατηρήσουμε και να τα διευρύνουμε και τώρα που δε συναντιόμαστε στα συλλαλητήρια της Δευτέρας και της Πέμπτης αλλά στις συζητήσεις μας στα διαλείμματα, στις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων, στις Γενικές Συνελεύσεις, στις καθημερινές αντιστάσεις απέναντι στον αυταρχισμό της διοίκησης, στις αυριανές μάχες που έρχονται ξανά.
Το ΥΠΕΠΘ γελιέται για μια ακόμη φορά. Αρνούμεθα τη διαδικασία που μας ντροπιάζει απέναντι στους γονείς και στους άλλους απεργούς συναδέλφους μας. Του επιστρέφουμε τα «καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς» και συνεχίζουμε να διεκδικούμε ότι μας ανήκει με βάση τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των εργαζόμενων συνολικά.

Θεωρούμε το λιγότερο ανησυχητική την καθυστέρηση που έχει δείξει το Δ.Σ. της ΔΟΕ, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, στο να πάρει απόφαση για τα παραπάνω. Οι Παρεμβάσεις, Κινήσεις, Συσπειρώσεις έχουμε καταθέσει από την Τρίτη 26/9 κείμενο. Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να προχωρήσει τώρα σε απόφαση.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα