ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι

αρχείο


Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά
Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

     Την Τρίτη 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΟΕ ανοιχτή σύσκεψη Δ.Σ. των Συλλόγων Π.Ε. Αττικής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν 12 Σύλλογοι (Αθηνά, Α’ Σύλλογος Αθηνών, Αριστοτέλης, Γλυφάδα, Κερατσίνι-Πέραμα, Κ. Σωτηρίου, Κορυδαλλός-Αγία Βαρβάρα, Νέα Σμύρνη, Νίκαια, Παρθενώνας, Πρόοδος, Χαϊδάρι) με αποφάσεις Γ.Σ. ή Δ.Σ.

     Η σύσκεψη εκτιμώντας τη συνολικότερη επίθεση που δέχονται τα κοινωνικά δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων, καθώς και τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, που απαξιώνει παραπέρα το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, διαπίστωσε:

Ø     την ανάγκη διαρκούς επικοινωνίας και συνέχισης των προσπαθειών του συντονισμού και κοινής δράσης των Συλλόγων, ώστε να συνδιαμορφωθούν και να αναπτυχθούν οι αναγκαίοι τρόποι αντίστασης, διεκδίκησης και αγώνα, γύρω από τα άμεσης προτεραιότητας ζητήματα: της λιτότητας, των εργασιακών σχέσεων, του ασφαλιστικού, της ωρομισθίας, του υποβιβασμού σχολείων, των ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό, της υποχρηματοδότησης και απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης. 

Ø     την ανάγκη απεύθυνσης και ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών και των εργαζόμενων γονιών τόσο για τα προβλήματα της εκπαίδευσης, όσο και για τα συνολικότερα ζητήματα (λιτότητα, εργασιακές σχέσεις, κλπ.)

Ø     την ανάγκη επικοινωνίας με όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία στους χώρους τόσο της εκπαίδευσης όσο και της εργασίας καθώς και την ανάγκη συνεύρεσης στους δρόμους των διεκδικητικών αγώνων, με όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που είτε βρίσκονται στο στόχαστρο της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης είτε πλήττονται άμεσα απ΄ αυτήν.

Στη συζήτηση που έγινε οριστικοποιήθηκαν τα παρακάτω:

Ø        Μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης των εργαζόμενων γονιών και των τοπικών κοινωνιών με τη μαζική κυκλοφορία του συμφωνημένου υλικού των Συλλόγων Π.Ε. Αττικής ( κοινή αφίσα, κοινό ανοιχτό γράμμα προς τους γονείς), που σας επισυνάπτουμε.***   

Ø        Πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων στους Συλλόγους Π.Ε., ώστε να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των συμμετοχικών διαδικασιών, της μαχητικότητας, του συντονισμού και της κοινής αγωνιστικής συλλογικής δράσης.

Ø        Πραγματοποίηση πλατιάς σύσκεψης ενημέρωσης των ωρομίσθιων, με πρωτοβουλία των Συλλόγων Π.Ε. της Αθήνας, την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 6μμ, στα γραφεία της ΔΟΕ.

Ø     Πραγματοποίηση παραστάσεων διαμαρτυρίας στους Προϊσταμένους Διευθύνσεων και  διερεύνηση της δυνατότητας να διοργανωθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΠΘ.

     Εν όψει της πανεργατικής απεργιακής κινητοποίησης της 15ης  Μαρτίου, προτάθηκε από τον Α’ Σύλλογο Αθηνών, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. να συγκεντρωθούν στο Μουσείο, στις 11:30π.μ.

 

     Η επόμενη ανοιχτή σύσκεψη συντονισμού  Συλλόγων, για την περαιτέρω πορεία της κοινής δράσης,  συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί  μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Π.Ε. «η Αθηνά».

Τηλ.-φαξ για επικοινωνία:

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Η Αθηνά»: 210-2912250

Αθήνα 7 Μαρτίου 2006

*** Επισυνάπτονται η κοινή αφίσα και το κοινό γράμμα προς τους γονείς.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα