ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

Ο εθνικισμός και ο φανατισμός των ακροδεξιών δολοφονούν

 

Καταγγέλλουμε στην συνείδηση του εκπαιδευτικού κόσμου τη φασιστική δολοφονική επίθεση με μαχαίρια σε τρεις μαθητές που κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης διένειμαν κείμενο με θέμα την ιδεολογία των παρελάσεων και την πρόταση για την κατάργησής τους.

Σε μια περίοδο που είναι καθημερινή πρακτική:

  • η επιθετικότητα της κυβέρνησης στα δημοκρατικά μας δικαιώματα με περιορισμό των ελευθεριών (παρακολουθήσεις των συνομιλιών, ελεγχόμενα ΜΜΕ)

  • η αστυνομική βία στις διεκδικήσεις των εργαζομένων (ναυτεργάτες, συνταξιούχους, συνδικάτα)

  • η επιθετικότητα του κεφαλαίου σε βάρος του μισθού, του 8ωρου, της σύνταξης, της ασφάλειας στην εργασία

  • η αρπακτικότητά του κεφαλαίου στο ελάχιστο εισόδημά μας με την επιδείνωση της ακρίβειας τα κάθε λογής φασιστοειδή δρουν ανενόχλητα σε βάρος αυτών που αντιστέκονται, κινητοποιούνται και διεκδικούν ενώ η αστυνομία, αν και παρούσα, απλά παρακολουθούσε την εγκληματική τους δράση

Όμως οι φασιστικές, δολοφονικές επιθέσεις δε μας τρομοκρατούν. Το κίνημα της νεολαίας για τη χειραφέτησή του από τη στρατιωτικοποίηση και την περιθωριοποίησή του από την πολιτική και κοινωνική δράση αποτελεί για μας ελπίδα ότι το μέλλον θα είναι ζωντανό και ότι η δράση μας στην εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για τη νεολαία.

Συμπαραστεκόμαστε στους τρεις νεολαίους και με κάθε τρόπο απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία αυτών που αποπειράθηκαν να τους δολοφονήσουν και των όσων κάλυψαν την απόπειρα.

Καλούμε την Πέμπτη 30 του Μάρτη στις 6μ.μ. στην Καμάρα να διαδηλώσουμε μαζί με τους νεολαίους πως: Δεν περνάει ο φασισμός.

ΥΓ. Καταγγέλλουμε τη στάση των προέδρων των 7 από τους 10 συλλόγους των δασκάλων του ν. Θεσσαλονίκης (Α΄,Β΄,Δ,΄Ε,΄Ζ,΄Η΄και Υπαίθρου) . Η άρνησή τους να καταδικάσουν τη δολοφονική επίθεση εναντίον των τριών μαθητών, τους καθιστά συνένοχους των φασιστικών συμμοριών της πόλης.

Ριζοσπαστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα