ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

Κοντολίζα Ράις: Γη και ύδωρ ζήτησε (και πήρε) από την κυβέρνηση Καραμανλή

 

Η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, ζήτησε συγκεκριμένα :

  • Την συμπαράταξη της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, έτσι ώστε να μην εμφανιστούν ως μονομερή τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ κατά του Ιράν

  • Την ενίσχυση της ελληνικής εμπλοκής σε διάφορα μέτωπα (Αφγανιστάν, Σουδάν)

  • Την αλλαγή στάσης για Αιγαίο – Κυπριακό

Η κυβέρνηση από την πλευρά της, με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, δήλωσε έτοιμη να προσφέρει κάθε διευκόλυνση στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε περίπτωση πολέμου (βάση της Σούδας για ελλιμενισμό αεροπλανοφόρων και πλοίων, βάση Ακτίου για τη στήριξη και στάθμευση ιπτάμενων ραντάρ, εθνικός εναέριος χώρος για απεριόριστη διέλευση αεροσκαφών, στρατιωτικά αεροδρόμια και λιμάνια για υποστήριξη δυνάμεων).

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στις αντιπολεμικές πορείες και διακήρυξαν την αντίθεση τους με τα πολεμικά – ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και την οποιαδήποτε συναίνεση – συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτά. Οι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, απροκάλυπτη βία και δεκάδες συλλήψεις, ήταν η απάντηση της αστυνομίας στη μαχητικότητα και την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών να πορευθούν προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Η καθολική αντίσταση και η μαζική αντιπολεμική δράση, πρέπει να είναι η άμεση απάντηση στην πρόθεση της κυβέρνησης να συμμετάσχει στις νέες ιμπεριαλιστικές σταυροφορίες.

Βλ. φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις:

http://athens.indymedia.org/display.php?articleId=10276

http://athens.indymedia.org/display.php?articleId=10283

 

Ψήφισμα αντιπροσώπων του 20ου εκπαιδευτικού συνεδρίου ΔΟΕ-ΠΟΕΔ

Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν ξανά. Μετά τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν νέα σφαγή, νέα επέμβαση. Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται τούτη την ώρα το Ιράν και με πρόσχημα το πυρηνικό του πρόπγραμμα, η νέα τάξη πραγμάτων ζητά νέο αίμα αμάχων, νέα δεινά. Θέλουν να μοιράσουν ξανά τα σύνορα, τον έλεγχο των αγορών, θέλουν νέα παιχνίδια με το πετρέλαιο στην περιοχή. Θέλουν να υποτάξουν κάθε λαό που αντιστέκεται, θέλουν να καταστείλουν τα κινήματα που αγωνίζονται για ειρήνη και κοινωνική απελευθέρωση. Με την επίσκεψη της υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ στη χώρα μας αλλά και ευρύτερα στην περιοχή μας είναι φανερό πως για μια ακόμα φορά οι δυνάμεις του πολέμου ζητούν συνενόχους. Ζητούν πρόθυμους συμμάχους που να τους παραχωρήσουν γη, αέρα και θάλασσα για να σπείρουν το θάνατο στην περιοχή μας. Ως εκπαιδευτικοί με κύριο χρέος τη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς στα ιδανικά της ειρήνης και στο όνομα των αγώνων που δίνουμε χρόνια τώρα μαζί με το λαό μας για ανεξαρτησία δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη εκφράζουμε την αντίθεσή μας με τα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που πλήττονται από τα πολεμικά σχέδια και απαιτούμε να μη δοθεί καμιά διευκόλυνση από γη, θάλασσα και αέρα - τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο - που  θα υπηρετήσει τα σχέδια του θανάτου.

Θα γράψουμε ξανά τη λέξη «Ειρήνη» σε όλες τις τάξεις.

«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών»

Ηράκλειο 27 Απριλίου 2006


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα