ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΤΙΣ 11 π.μ. ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες  της Αγ Βαρβάρας, εμείς, που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, πήραμε την πρωτοβουλία να γιορτάσουμε και στην πόλη μας την μεγάλη μέρα της εργατικής τάξης, την Πρωτομαγιά.

Αυτή η πρωτοβουλία μας, στοχεύει πρώτα από όλα στην ενίσχυση της προσπάθειας των σωματείων για να δοθεί μια αγωνιστική ταξική απάντηση στην απεργία της Πρωτομαγιάς,  στις κατευθύνσεις της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και της Ε.Ε, που θέλουν να περάσουν τα σχέδιά τους για την καθήλωση των μισθών και ημερομισθίων, για να διαλύσουν το ασφαλιστικό, να χτυπήσουν και να διαλύσουν στρατηγικά, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Εργαζόμενοι της Αγ. Βαρβάρας, οι δυσκολίες και τα προβλήματα για μας, τους εργαζόμενους, καθημερινά πολλαπλασιάζονται. Το τοπίο που διαμορφώνεται για τους ανθρώπους που παράγουν τον πλούτο χειροτερεύει καθημερινά.

Κλείσιμο εργοστασίων με χιλιάδες απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων, καθημερινές ανατιμήσεις και συνεχές φοροκυνηγητό, επί συμβάσει, ελαστικοί και μακροχρόνια άνεργοι. H Αγ Βάρβαρα με βάση στοιχεία του Πανεπιστημίου Αθηνών ανακηρύσσεται σε πρωτεύουσα της ανεργίας, αφού έχει τον υψηλότερο δείκτη ανέργων σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Το τοπίο έρχονται να συμπληρώσουν οι εκατοντάδες άνεργοι συνδημότες μας από τα εργοστάσια που έκλεισαν, της Γιούλα, της Σόφτεξ, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος, οι  φουσκωμένοι λογαριασμοί από υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου, που αυξήθηκαν πάνω από 60 % τα τελευταία χρόνια.

Από την άλλη, ακόμα και αυτές τις ελάχιστες κοινωνικές παροχές θέλουν να τις πάρουν πίσω. Βάζουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, πληρώνουμε δίδακτρα στο δήμο για παροχές που έπρεπε να ήταν δωρεάν. Για να πάμε τα παιδιά μας στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό πρέπει να πληρώνουμε μέχρι και 200 ευρώ το μήνα. Τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα μας οδηγούν να κάνουμε δύο και τρεις δουλειές για να μορφωθούν τα παιδιά μας, για ένα μέλλον που τα οδηγεί στην ανεργία. Οι τράπεζες στέκουν μόνιμη απειλή πια πάνω από τα κεφάλια μας, με τα ληστρικά τους επιτόκια που μας ρουφούν το αίμα.

Εργαζόμενοι της Αγ Βαρβάρας, σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Να ξαναβγούμε στους δρόμους, να ενισχύσουμε τη δράση των σωματείων αλλά και το ταξικό, αγωνιστικό ρεύμα τους, για την ανάπτυξη νικηφόρων και αποτελεσματικών αγώνων της τάξης μας στην σημερινή εποχή. Οι διεκδικήσεις των εργαζομένων δεν μπορούν άλλο να περιορίζονται ανάμεσα στο 2,8% του ΣΕΒ και το 8% που διαπραγματεύτηκε η ΓΣΕΕ. Η συμφωνία που επιτεύχθηκε είναι ένα ακόμα ξεπούλημα των αγώνων και των διεκδικήσεων της εργατικής τάξης από την συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Όταν γύρω μας χορεύουν δισεκατομμύρια που καθημερινά κλέβουν από τις τσέπες μας, με τις επιδοτήσεις που κατέληξαν σε εκείνους που σήμερα κλείνουν τα εργοστάσια και τα μεταφέρουν σε προορισμούς μεγαλύτερης κερδοφορίας, όταν χρυσοπληρώνουμε τα F16 διπλά και τριπλά, όταν τα κέρδη των τραπεζών κάθε χρόνο διπλασιάζονται, τότε καμιά εργασιακή ειρήνη στο όνομα της ανταγωνιστικότητας δεν μπορεί να σταθεί. Ο εκβιασμός  με τον «Κινέζο» ή «Βούλγαρο» εργάτη, δεν αντιμετωπίζεται με το γίνουμε και εμείς «Κινέζοι» εργάτες στην χώρα μας.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ

Υπογραφή συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα που να εξασφαλίζουν το κόστος ζωής για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Προστασία των ανέργων και απολυμένων.

Δημόσια, κοινωνική, καθολική,  κοινωνική ασφάλιση, να καταργηθούν  οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Να σταματήσει το αίσχος των συμβασιούχων του Δήμου, που αφού τους μετατρέψουν σε πολιτικούς ομήρους, τους πετάνε ξανά στην ανεργία.

Δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία.

Να καταργηθούν οι δημοτικοί φόροι για τα χαμηλά εισοδήματα και τους ανέργους.

Δωρεάν σίτιση στους Παιδικούς Σταθμούς. Καμιά «συνεισφορά» των εργαζομένων στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό.

Να καταργηθούν τα δίδακτρα στο Δημοτικό Ωδείο για τους εργαζόμενους.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Αλεξόπουλος Παναγιώτης, Συνδικαλιστής ΜΕΤΡΟ

Αρβανίτης Βασίλης, Πρόεδρος Συλλόγου Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κορυδαλλού-Αγ Βαρβάρας

Γκότσης Ηρακλής,  Συνδικαλιστής ΨΝΑ

Χλωρού Μαρία, Συνδικαλίστρια ΨΝΑ

Γουρλάς Νίκος, Πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων στα καταστήματα τύπου στο Ελ. Βενιζέλος

Κατσιμάρδος Δημήτρης, μέλος ΔΣ Πανελληνίου Συλλόγου Αθλητικών Σωματείων

Γιαννέλης Κώστας, συνδικαλιστής Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

Σιμάτου Ρίτσα, συνδικαλίστρια στη ΔΕΗ

Καριώτης Δημήτρης, συνδικαλιστής στη Α ΕΛΜΕ Δ.Αττικης –αιρετός εκπρόσωπος ΠΥΣΔΕ

Κούτουλας Γιώργος, μέλος ΔΣ Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ελευσίνας ΘΡΙΑΣΙΟ

Ξυλάς Νίκος, Άνεργος

Μπικάκης Παναγιώτης, Εργαζόμενος στο Δήμο Αγ. Βαρβάρας

 

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών ΠΕ Κορυδαλλού-Αγ. Βαρβάρας

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση – Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ΠΕ Αιγάλεω

Αριστερή Συσπείρωση Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί)

Αριστερή Συσπείρωση Εργαζομένων ΨΝΑ (Δρομοκαίτειο)

Κίνηση Εκπαιδευτικών ΠΕ Χαϊδαρίου


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα