ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Π.Ε. «Η Αθηνά», πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΟΕ ανοιχτή σύσκεψη  Δ.Σ. των Συλλόγων Αττικής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν 12 Σύλλογοι (11 με αποφάσεις Γ.Σ. ή Δ.Σ: Αθηνά, Α’ Σύλλογος Αθήνας, Αριστοτέλης, Γλυφάδας, Κερατσινίου-Περάματος, Κ. Σωτηρίου, Αμαρουσίου, Νέα Σμύρνης, Νίκαιας, Παρθενώνας, Πρόοδος Πειραιά  και ένας Σύλλογος, του Χαϊδαρίου, ως παρατηρητής).

Η σύσκεψη εκτιμώντας τη συνολικότερη επίθεση που δέχονται τα κοινωνικά δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων, καθώς και τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, που συνεχίζει και βαθαίνει την απαξίωση του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών, διαπίστωσε:

Ø     την ανάγκη επικοινωνίας, συντονισμού και κοινής δράσης των Συλλόγων, ώστε να συνδιαμορφωθούν και να αναπτυχθούν οι αναγκαίοι τρόποι αντίστασης, διεκδίκησης και αγώνα, γύρω από τα άμεσης προτεραιότητας ζητήματα: της λιτότητας, των εργασιακών σχέσεων, του ασφαλιστικού, της ωρομισθίας, του υποβιβασμού σχολείων, των ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό, της υποχρηματοδότησης και της απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης. 

Ø     την ανάγκη απεύθυνσης και ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών και των εργαζόμενων γονιών τόσο για τα προβλήματα της εκπαίδευσης, όσο και για τα συνολικότερα ζητήματα (λιτότητα, εργασιακές σχέσεις, ανεργία κλπ).

Ø     την ανάγκη επικοινωνίας με όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία στους χώρους τόσο της εκπαίδευσης όσο και της εργασίας καθώς και την ανάγκη συνεύρεσης στους δρόμους των διεκδικητικών αγώνων, με όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που είτε βρίσκονται στο στόχαστρο της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης είτε πλήττονται άμεσα απ΄ αυτήν.

 Η συζήτηση που έγινε κατέληξε, ως αρχικό βήμα, στις παρακάτω προτάσεις προς τους Συλλόγους:

Ø     Έκδοση κοινής αφίσας*

Ø     Έκδοση κοινού ανοιχτού γράμματος προς τους γονείς*     

Ø     Πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων στους Συλλόγους Π.Ε., ώστε να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των συμμετοχικών διαδικασιών, της μαχητικότητας, του συντονισμού και της κοινής αγωνιστικής συλλογικής δράσης.

Ø     Πραγματοποίηση πλατιάς σύσκεψης ενημέρωσης των ωρομίσθιων με πρωτοβουλία των Συλλόγων Π.Ε. της Αθήνας.

Ø     Πραγματοποίηση παραστάσεων διαμαρτυρίας στους Προϊσταμένους Διευθύνσεων και  διερεύνηση της δυνατότητας να διοργανωθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΠΘ.

Οι Σύλλογοι καλούνται το αργότερο μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία τους με τις παραπάνω προτάσεις.

 Η επόμενη ανοιχτή σύσκεψη συντονισμού  Συλλόγων, για την περαιτέρω πορεία της κοινής δράσης  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Μαρτίου στις 7.30 μμ, στα γραφεία της ΔΟΕ.

Καλούμαστε όλοι  και όλες για το επόμενο διάστημα σε αγωνιστική επαγρύπνηση, μη ξεχνώντας ότι η επίθεση της κυβέρνησης είναι κοινωνικά γενικευμένη, άρα και η αγωνιστική απάντηση πρέπει να είναι συνολική.

 

Τηλ.-φαξ για επικοινωνία:

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Η Αθηνά»: 210-2912250

 

* Επισυνάπτονται οι προτάσεις για κοινή αφίσα και κοινό γράμμα προς τους γονείς.

Αθήνα 15 Φεβρουαρίου 2006


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα