ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

Οι δάσκαλοι αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων για δεύτερη εβδομάδα
 

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η Ολομέλεια Προέδρων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. όλης της χώρας για να αποφασίσει για τη συνέχιση ή μη της πενθήμερης απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου.

Σήμερα Σάββατο 23/9 στο ξενοδοχείο NOVOTEL η απόφαση που πάρθηκε ήταν η συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου με νέα πενθήμερη απεργία την εβδομάδα που έρχεται. Παράλληλα αποφασίστηκε συγκέντρωση τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου έξω από το Υπουργείο Παιδείας στις 12 το μεσημέρι, μία ώρα μετά -στις 1 το μεσημέρι- θα συναντηθεί το Δ.Σ. της ΔΟΕ με τη Μ. Γιαννάκου.

 

Το Δελτίο Τύπου της ΔΟΕ

 

Συνέχιση απεργιακής κινητοποίησης με νέα πενθήμερη απεργία 25-29/9/06


Αριθμ. Πρωτ. 1040

Αθήνα 23/09/2006


Προς
τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.
 

Κοιν.: Μ.Μ.Ε.
Συντάκτες εκπαιδευτικού ρεπορτάζ
 

ΘΕΜΑ: Συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου με νέα πενθήμερη απεργία 25-29 Σεπτέμβρη 2006


Το Δ.Σ. της ΔΟΕ χαιρετίζει τον ηρωικό αγώνα των 72.000 εκπαιδευτικών της Π.Ε. που συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου, έχοντας φέρει στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης τα δίκαια αιτήματά μας για τον εκπαιδευτικό και το Δημόσιο Σχολείο.

Απέναντι σε αυτόν τον αγώνα, η κυβέρνηση επέδειξε αδιαλλαξία και αυταρχισμό, ενώ δε δίστασε να ορθώσει απέναντι στους χιλιάδες διαδηλωτές εκπαιδευτικούς τα ΜΑΤ, την ωμή βία και το αστυνομικό κράτος.
Η δύναμη και η αποφασιστικότητα του απεργιακού μας αγώνα υποχρέωσε την κυβέρνηση, που αρνούνταν κάθε συζήτηση για τα αιτήματά μας, να προχωρήσει στις γνωστές δημόσιες κινήσεις του Πρωθυπουργού με την Υπουργό Παιδείας και τον ορισμό συνάντησης με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ.
Είναι φανερό ότι η αντιπαράθεση με την αντιεκπαιδευτική – αντιλαϊκή πολιτική κορυφώνεται. Με βάση αυτές τις εξελίξεις ο κλάδος κλιμακώνει τον αγώνα:
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αποφάσισε σήμερα τη συνέχιση του αγώνα με νέα πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση από Δευτέρα 25/9 έως Παρασκευή 29/9, με το ίδιο πρόγραμμα της προηγούμενης εβδομάδας.
Κορυφαία γεγονότα της απεργιακής κινητοποίησης θα είναι:
· Η συγκέντρωση της Δευτέρας 25/9 ώρα 12.00 το μεσημέρι στο ΥΠΕΠΘ στην Αθήνα, 12.00 το μεσημέρι στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη, καθώς και συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις.
· Το πανεκπαιδευτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη 27/9.
Κατά τη διάρκεια των υπόλοιπων απεργιακών ημερών καλούμε τους συλλόγους να προχωρήσουν σε συσκέψεις με συλλόγους γονέων, σωματεία εργαζομένων και φορείς καθώς και σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο.
· Εφόσον κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας υπάρξουν εξελίξεις, αυτές κοινοποιούνται άμεσα στις Γ.Σ. των συλλόγων, οι οποίες είναι και μόνες αρμόδιες για να τις κρίνουν και να αποφασίσουν.
Καλούμε τα Δ.Σ. των Συλλόγων, τις απεργιακές επιτροπές, όλους τους συναδέλφους, να δώσουν τη μάχη της απεργίας και της μαζικής συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια.
Καλούμε τους γονείς, τους εκπ/κούς των άλλων βαθμίδων, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους μαθητές να συμπορευτούν μαζί μας στα συλλαλητήρια και τον κοινό αγώνα για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και στην εργασία.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα