ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

Σύσκεψη απεργιακών επιτροπών των Συλλόγων Π.Ε.

 

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ!

Με τον αγώνα μας απαντάμε στον αυταρχισμό και την αδιαλλαξία


 

Για τρίτη ημέρα σήμερα οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. συνεχίζουν τον ηρωικό αγώνα τους με πρωτοφανή ποσοστά συμμετοχής. Πάνω από 7.000 απεργοί εκπαιδευτικοί της Π.Ε. διαδήλωσαν σήμερα υπό καταρρακτώδη βροχή στο κέντρο της Αθήνας μαζί με καθηγητές, φοιτητές κι εργαζόμενους.

Απέναντι στο πανεκπαιδευτικό μέτωπο, η κυβέρνηση έδειξε σήμερα το πραγματικό της πρόσωπο.
Απέναντι στο δίκαιο και αυτονόητο αίτημα για αξιοπρεπείς μισθούς όρθωσε την αστυνομική βία.
Απέναντι στο αυτονόητο αίτημα για αύξηση των δαπανών για την παιδεία, όρθωσαν τις αστυνομικές κλούβες και τα δακρυγόνα.
Απέναντι στον αγώνα για δημόσια δωρεάν παιδεία όρθωσαν τα ΜΑΤ και την καταστολή. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός φέρει τεράστια ευθύνη γιατί επέλεξε να αντιμετωπίσει το δημόσιο αίτημα των απεργών εκπαιδευτικών για συνάντηση μαζί του με την απαγόρευση της πανεκπαιδευτικής πορείας.

Μετά το διπλό απρόκλητο χτύπημα της πορείας στο ύψος της Βουλής με χημικά, διμοιρίες των ΜΑΤ επιχείρησαν επανειλημμένα να απαγορεύσουν τη συνέχιση της πορείας προς τα Προπύλαια. Περικύκλωσαν δυο και τρεις φορές μπλοκ εκπαιδευτικών και επιχείρησαν με ιδιαίτερη επιμονή να συλλάβουν στην τύχη φοιτητές χωρίς να υπάρχει καμιά απολύτως αφορμή ! Στη συνέχεια και παρά τις προσπάθειες των απεργών προχώρησαν σε εννιά προσαγωγές φοιτητών τους οποίους στην κυριολεξία απήγαγαν από τα χέρια των εκπαιδευτικών, τους έσυραν στα περιπολικά και αποχώρησαν με μεγάλη ταχύτητα !!

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, με την ωμή καταστολή, την απρόκλητη στάση της αστυνομίας, την επίθεση στους απεργούς, τον αυταρχισμό απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα, μας επιστρέφει σε σκοτεινές εποχές, θυμίζει πρακτικές και μεθόδους χούντας ! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι την ίδια στιγμή που στην Αθήνα χτυπούσαν τους εκπαιδευτικούς, στον Πειραιά αντιμετώπιζαν με ΜΑΤ και δακρυγόνα τους εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος όταν επιδίωξαν να μπουν στο Δικαστήριο Πειραιά για να παρακολουθήσουν τη δίκη για εργατικό ατύχημα του 2001 κατά το οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους πέντε ναυτεργάτες. Θεωρούμε ότι οι υπουργοί Παιδείας και Δημόσιας Τάξης έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτές τις εξελίξεις και ζητούμε την παραίτησή τους.

Προτείνουμε στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και τους μαζικούς φορείς, να αποφασίσουν άμεσα συλλαλητήριο απάντησης στην αστυνομική βία, την Παρασκευή 22/9, στις 5μ.μ. στα Προπύλαια.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. να συνεχίσουν με ακόμα πιο μαζικούς όρους την απεργία τους δίνοντας έτσι την απάντηση στην πολιτική της καταστολής. Να συμμετέχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις της Παρασκευής ώστε να αποφασιστεί η συνέχεια του αγώνα.

Αθήνα, 20 Σεπτέμβρη 2006


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα