ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

Σύσκεψη απεργιακών επιτροπών των Συλλόγων Π.Ε. Αττικής

Τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, μετά τη μεγάλη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών Π.Ε. στο ΥΠΕΠΘ, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΟΕ ανοιχτή σύσκεψη των απεργιακών επιτροπών των Συλλόγων Π.Ε. Αττικής, μετά από πρόσκληση των απεργιακών επιτροπών των Συλλόγων «Αθηνά», «Αριστοτέλης» και Α΄ Αθήνας.

Στη συνάντηση πήραν μέρος πλήθος απεργών από πολλούς Συλλόγους του λεκανοπεδίου και απεργιακές επιτροπές από τους Συλλόγους «Αθηνά», «Αριστοτέλης», Πειραιά «η Πρόοδος», Α΄ Πειραιά «Ρήγας Φεραίος», «Περικλής», «Κ.Σωτηρίου», «Δ. Γληνός», «Παρθενώνας», Κορυδαλλού – Αγ. Βαρβάρας, Αμαρουσίου, Αιγάλεω, Νίκαιας, Κερατσινίου – Περάματος, Ν. Σμύρνης, Χαϊδαρίου και Α΄ Αθήνας.

Από τη συζήτηση που έγινε προκύπτουν τα παρακάτω :

  1. Η σχεδόν καθολική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία, με ποσοστά που σε Συλλόγους της Αττικής, αλλά και της επαρχίας, φτάνουν ακόμη και το 95%, τα μαζικά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, κλπ. που αποτελούν τις μαζικότερες κλαδικές απεργιακές συγκεντρώσεις της τελευταίας δεκαετίας, είναι μόνο η αρχή του αγώνα μας. Ενός αγώνα που πρέπει να φτάσει ως τη νίκη, ως τη δικαίωση των αιτημάτων μας.

  1. Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας, μετά από χρόνια αγωνιστικής αδράνειας, μπαίνουν σήμερα ξανά στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα και διεκδικούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς (1.400 € καθαρά στο νεοδιόριστο), αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του Γ.Κ.Π., δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, ενιαίο δημόσιο δωρεάν δωδεκάχρονο σχολείο, μείωση των μαθητών ανά τμήμα, υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία με ταυτόχρονη κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση (ν.2986 και καθηκοντολόγιο) και κατάργηση της ευέλικτης ζώνης, σταθερή και μόνιμη εργασία με ταυτόχρονη κατάργηση της ωρομισθίας και αντιστέκονται στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

  1. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, εμμένει στην αδιαλλαξία και τον εμπαιγμό, αντιμετωπίζει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών με τις γνωστές τακτικές του αποπροσανατολισμού και της συκοφάντησης. Ψίχουλα και υποσχέσεις αντί για πραγματικές αυξήσεις, ούτε λέξη για τις δαπάνες για την παιδεία και τα υπόλοιπα θεσμικά ζητήματα, εμμονή στην πολιτική εισβολής της αγοράς στα σχολεία.

  1. Καλούμε τους γονείς που πληρώνουν καθημερινά πολύ ακριβά για την εκπαίδευση των παιδιών τους,  να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας, που είναι αγώνας για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, αγώνας για την πραγματικά δημόσια δωρεάν παιδεία.

  1. Καλούμε, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, τους γονείς και τους εργαζόμενους, να συμμετέχουν μαζικά στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη, στις 12 μ.μ., στα Προπύλαια.

  1. Καλούμε, όλους τους απεργούς εκπαιδευτικούς, να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους. Να πλαισιώσουν τις απεργιακές επιτροπές των Συλλόγων και να ενισχύσουν τη δράση τους, να δώσουν όλες τις μέρες της απεργίας τη μάχη για την καθολική συμμετοχή στα σχολεία τους, να εργαστούν για την επιτυχία του συλλαλητηρίου της Τετάρτης, για την πλατιά ενημέρωση των γονιών, των εργαζόμενων και της νεολαίας για τα αιτήματά μας.

  1. Οι απεργιακές επιτροπές, στηριγμένες στη συμμετοχή και τη δράση εκατοντάδων συναδέλφων, αποτελούν σήμερα, την ατμομηχανή της απεργίας μας. Οι απεργιακές επιτροπές με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, εκτιμούν την εξέλιξη του αγώνα τόσο στο χώρο ευθύνης τους όσο και κεντρικά, σηκώνουν το βάρος της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της, υπερασπίζονται το περιεχόμενο της απεργίας, συντονίζουν τη δράση τους με ανοιχτές συσκέψεις και διεκδικούν να εκπροσωπούνται στις διαπραγματεύσεις της Ομοσπονδίας με το ΥΠΕΠΘ.

  1. Η λειτουργία απεργιακών ταμείων όπου αυτό είναι δυνατό, ή ακόμα και η προσωρινή λειτουργία των ταμείων των συλλόγων στην κατεύθυνση της στήριξης της απεργίας, μπορεί να ενισχύσει τη συσπείρωση και την επιτυχία του αγώνα.

Με δεδομένη την αλαζονεία και την αδιαλλαξία με την οποία η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ αντιμετώπισε τα αιτήματά μας, απεργιακές επιτροπές και συνάδελφοι, προτείνουν την Τετάρτη 20/9, η πανεκπαιδευτική πορεία να κατευθυνθεί προς το Μαξίμου επιδιώκοντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Οι απεργιακές επιτροπές των Συλλόγων Π.Ε. του Λεκανοπεδίου, καλούν τις απεργιακές επιτροπές των Συλλόγων της επαρχίας που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 20/9, σε κοινή σύσκεψη για το συντονισμό και την οργάνωση του αγώνα, αμέσως μετά την πορεία στα γραφεία της ΔΟΕ.

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2006


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα