ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ!

 

ΠΑΣΚ- ΔΑΚΕ συνεταιρίστηκαν πίσω από τις πλάτες

των συναδέλφων:

·      για να παραχαράξουν την ψήφο τους

·      για να αποκλείσουν την Ανεξάρτητη Κίνηση

·      για να παροπλίσουν το Σύλλογο

·      για να υποκλιθούν στη Διοίκηση και την

αντιεκπαιδευτική πολιτική

 

ΨΗΦΙΣΑΝ

     386

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ

144   (39,1%)  (3)    

ΠΑΣΚ

113   (30,7%)  (2)

ΔΑΚΕ

  72   (19,5%)  (2)

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ

  39   (10,5%)    -

 

 

 

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου την Δευτέρα 16/1/06, οι ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ προχώρησαν σε συγκρότηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αποκλείοντας εντελώς την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ από όλες τις θέσεις του προεδρείου!!!

Πιο συγκεκριμένα: Tη «βρώμικη» δουλειά ανέλαβε να διεκπεραιώσει η ΠΑΣΚ, η οποία κατέθεσε την εξής πρόταση: «Να συγκροτηθεί προεδρείο από την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ, με εναλλακτικότητα ένα χρόνο πρόεδρος από την ΠΑΣΚ και ένα χρόνο από τη ΔΑΚΕ…»!!!.  Επίσης διευκρίνισαν ότι η πρότασή τους δεν περιλαμβάνει καθόλου την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ σε καμιά θέση, γιατί «έτσι θα εξασφαλιστεί η καλή λειτουργία και η συνεργασία στο Δ.Σ.»!!!

Η ΔΑΚΕ, «σαν έτοιμη από καιρό», συμφώνησε αμέσως, χωρίς καμία συζήτηση ή διευκρίνιση, φανερώνοντας  ότι υπήρχε προσυννενόηση.

Στη συζήτηση που προκάλεσε στη συνέχεια η ΑΝΕΞ. ΚΙΝ. ο συνάδ. Πανταζής εξήγησε ότι δεν είναι προσωπική του πρόταση, αλλά έχει συζητηθεί και απηχεί συνολικά την ΠΑΣΚ!!!

Η συγκεκριμένη εξέλιξη  περιφρονεί και παραχαράσσει την ετυμηγορία των συναδέλφων και έρχεται να σφραγίσει μια προσπάθεια χρόνων από την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ, να εμποδίσουν τον αγωνιστικό προσανατολισμό του συλλόγου.

 

Συνάδελφοι,

Επί 2 χρόνια, όταν οι Α.Κ. βγήκε, για πρώτη φορά, πρώτη δύναμη, οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ δεν επέτρεψαν να βγει προεδρείο, πιστεύοντας ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα οδηγήσουν τον σύλλογο στην αδράνεια. Η Α.Κ. όμως αξιοποιώντας τη θέση του προεδρεύοντος πλειοψηφώντα συμβούλου, όχι μόνο εξασφάλισε τη λειτουργία του Δ.Σ., αλλά κατάφερε να παρέμβει σε όλα τα επίπεδα.

Ήταν χαρακτηριστικές:

Οι αντιπαραθέσεις του συλλόγου με τους σχολικούς συμβούλους και το Δ/ντή εκπαίδευσης, όταν αυθαιρετούσαν. Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων (παραβίαση ωραρίου, υπερωρίες, πρωινή ζώνη, διάρκεια σεμιναρίων, αναπλήρωση απουσιών). Η μάχη για την κάλυψη των κενών ενάντια στις συμπτύξεις και τις περικοπές π.χ. στο Λαύριο.

Η ανατροπή της εφαρμογής της ευέλικτης ζώνης. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ωρομισθίων και αναπληρωτών. Η ανάδειξη των προβλημάτων των νηπιαγωγών και των ειδικοτήτων.

Οι πρωτοβουλίες του συλλόγου σε κεντρικότερα ζητήματα (απεργίες και στάσεις εργασίας, συντονισμούς των συλλόγων, διάλογος για την παιδεία, ενημέρωση στους γονείς κτλ.).

Η ενημέρωση και επαφή με τους συναδέλφους στα σχολεία.

Αυτή ακριβώς η δράση ενόχλησε όχι μόνο τις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ αλλά  και τη διοίκηση και οδήγησε στο κενό την τακτική της αδρανοποίησης. Έτσι υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν στην απροκάλυπτη συναίνεση και τον πλήρη αποκλεισμό της Α.Κ. επιδιώκοντας οι διοικητικές αυθαιρεσίες και ο  αυταρχισμός να πάρουν τη ρεβάνς στην περιοχή μας.

 

 Ας αναρωτηθούμε συνάδελφοι τι στάση θα κρατήσει αυτό το προεδρείο στις αντιπαραθέσεις που έρχονται , όταν μέλη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ στη δράση που αναπτύχθηκε ως τώρα, όχι μόνο δε στήριξαν με την παρουσία τους στα σχολεία τους συναδέλφους, αλλά σε πολλές περιπτώσεις καταψήφισαν  αποφάσεις που έρχονταν σε αντίθεση με τις προϊστάμενες αρχές;

 

Συνάδελφοι, αυτή η εξέλιξη δεν είναι τυχαία ούτε συγκυριακή και οφείλεται κατά τη γνώμη μας, στο γεγονός ότι:

Η σφοδρότητα των μέτρων που είναι σε εξέλιξη ή έρχονται, από την κυβέρνηση της ΝΔ με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, (σκληρή λιτότητα, άρση της μονιμότητα και επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, προώθηση της αξιολόγησης και της παιδείας της αγοράς, ιδιωτικά ΑΕΙ) είναι τέτοια που απαιτεί υποταγμένα συνδικάτα, συμπληρωματική δύναμη της εξουσίας, που θα προωθούν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική μέσα στους εργαζόμενους.

 

Επίσης αποτυπώνει, με τον πιο έντονο τρόπο, στο σύλλογό μας:

 

Ø     Πόσο  πραγματική είναι η  «δημοκρατική ευαισθησία» των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ, που φτάνει ως το σημείο να παραχαράζουν πραξικοπηματικά την θέληση των συναδέλφων και να αποκλείουν την πρώτη δύναμη του 40% από το προεδρείο του συλλόγου.

Ø     Την κοινή τους επιδίωξη  να εμποδίσουν κάθε  αγωνιστική προσπάθεια για ένα  μάχιμο συνδικαλιστικό κίνημα που  παλεύει με ανιδιοτέλεια, χωρίς συμβιβασμούς, για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά αντίθετα να λειτουργεί αυτό με στόχο και την διαμόρφωση των μελλοντικών διευθυντών, προϊσταμένων, βουλευτών και υπουργών.

Ø     Πόσο ψεύτικές είναι οι «αντιδεξιές» κορώνες της ΠΑΣΚ και πώς κοροϊδεύει ακόμα και τους συναδέλφους που τη στηρίζουν, όταν απροκάλυπτα συμφωνεί με την ΔΑΚΕ και φέρνει από την πίσω πόρτα, από τρίτη δύναμη, στη θέση του προέδρου στο σύλλογο.

 

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ δηλώνει ότι είναι πολύ γελασμένοι όσοι σχεδίασαν αυτή την εξέλιξη, αν νομίζουν ότι θα σταματήσουν τη ζωντανή μας δράση .

 

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ θα συνεχίσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη δράση της ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΕΠΘ και όσων τη στηρίζουν, καθώς και ενάντια σε κάθε αυθαιρεσία της διοίκησης. Δε θα επιτρέψει να υπονομευθούν οι αποφάσεις των Γ.Συνελεύσεων του συλλόγου που δεσμεύουν τη δράση του νέου Δ.Σ.

Θα συνεχίσουμε να φέρνουμε στο Δ.Σ. όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κάθε συνάδελφο και θα καταγγέλλουμε σε όλους, κάθε προσπάθεια κουκουλώματος και ολιγωρίας του προεδρείου.

Θα συνεχίσουμε την ενημέρωση στα σχολεία, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες και τα εμπόδια που θα προκύψουν (άρνηση συνδικαλιστικής διευκόλυνσης κλπ.) Έτσι κι αλλιώς, πάντα βλέπαμε το προεδρείο ως εργαλείο για να διευκολύνει και να στηρίζει και όχι να υποκαθιστά τη δράση των συναδέλφων, στη βάση. Γι αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους να δυναμώσουν αυτή τη συλλογική δράση με τη συμμετοχή τους στις ΓΣ και  τις επιτροπές του συλλόγου και να βοηθήσουν να στηθεί ένα αποτελεσματικό δίκτυο πληροφόρησης, ενημέρωσης, κοινής δράσης και υπεράσπισης του κάθε συναδέλφου, σε όλες τις σχολικές μονάδες.

 

 Η Ανεξάρτητη Κίνηση  καλεί σε κοινή δράση τη ζωντανή εκπαίδευση και κάθε συνάδελφο ξεχωριστά με μόνο στόχο την ανάπτυξη των αγώνων για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας, ενάντια σε κάθε αντιεκπαιδευτική-αντιλαϊκή πολιτική. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα μείνουμε σταθεροί, δηλώνοντας πως, σεβόμενοι την εμπιστοσύνη των συναδέλφων, δε θα υποστείλουμε τη δράση μας ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο που έρχεται !

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα