ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

Πλαίσιο κειμένου: ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε

Αθήνα   12-12-06

Εξαιρετικά επείγον :

 

      Παρακαλούμε να τεθεί υπόψη

των συλλόγων διδασκόντων

 και όλων των εκπαιδευτικών

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ

ΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΜΕΤΡΑ «ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ»

Η τροποποιητική-διευκρινιστική εγκύκλιος του ΥΠΕΠΘ που αποκαλύπτει το περιεχόμενο της Υπουργικής απόφασης και επιχειρεί να δρομολογήσει τα πρώτα μέτρα «αναπλήρωσης» που αφορούν τις διακοπές των Χριστουγέννων, είναι απαράδεκτη, ανεφάρμοστη, αντιπαιδαγωγική και ασφαλώς πολιτικά επικίνδυνη για όλους τους λόγους που εκτέθηκαν στις αποφάσεις του συλλόγου «η Αθηνά» (7-11ου, 28-11ου, 30-11ου )  και της ΔΟΕ  (9-11ου, 29-11ου) .

Δε φροντίζει για την «ποιοτική κάλυψη» της αναγκαίας ύλης, αλλά για την εκδίκηση απέναντι στην απεργία και τους εκπαιδευτικούς, την υπονόμευση του απεργιακού δικαιώματος στο μέλλον, αλλά και τη δοκιμασία των παιδιών και των γονιών τους.

Χωρίς να αίρονται όλες οι αιτιάσεις των μέχρι τώρα συλλογικών μας αποφάσεων για τα μέτρα του ΥΠΕΠΘ, εκτιμάμε πως η εγκύκλιος αυτή καθώς και η Υπουργική απόφαση, παίρνουν ακόμα πιο αντιδραστικά χαρακτηριστικά αφού:

  1. Επιχειρείται να αγνοηθεί πλήρως η γνώμη των γονιών, που εκφράζονται καθολικά  πλέον κατά της «αναπλήρωσης»
  2. Επιχειρείται να συγκροτηθεί ένα σώμα «πραιτωριανών-προθύμων» σε κάθε σχολείο από Δ/ντές, Υποδ/ντές και άλλους Εκπαιδευτικούς που θα λειτουργήσουν ως ένας στυγνός απεργοσπαστικός μηχανισμός για να αναλάβουν σε μέρες αργιών, διδασκαλία στα τμήματα των απεργών! που υπερασπίζόμενοι τους αγώνες μας, αντιστέκονται και αρνούνται να συνεργήσουν στα μέρα του Υπουργείου.

ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ : ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΤΩΡΑ

ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Είναι φανερό πως οι συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων για να τοποθετηθούν στο ζήτημα της αναπλήρωσης είναι όχι μόνο δικαίωμα με βάση το νόμο 1566, αλλά αποτελούν άμεση αναγκαιότητα με βάση τα δεδομένα της συγκυρίας. Κάθε άρνηση, παρεμπόδιση, καθυστέρηση ή αόριστη παραπομπή στο μέλλον των συνεδριάσεων, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, αποτελεί προκλητική αυθαιρεσία, που κανείς συνάδελφος δεν πρέπει να επιτρέψει να συνεχίζεται, γιατί επιχειρείται να δημιουργηθούν «τετελεσμένα» που θα διευκολύνουν το ΥΠΕΠΘ να υλοποιήσει τα μέτρα.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να συνεδριάσουν άμεσα για να σχεδιάσουν την ποιοτική κάλυψη της αναγκαίας ύλης με βάση το πνεύμα των αποφάσεων του συλλόγου (αναμόρφωση ωρολογίου προγράμματος, κατάργηση ευέλικτης ζώνης, αναδιάταξη διδακτικών στόχων). Να απορρίψουν τα μέτρα του ΥΠΕΠΘ και να εκφράσουν τη βούληση των συναδέλφων να μη συνεργήσουν στην υλοποίησή τους. Τις αποφάσεις αυτές να τις απευθύνουν στον Προϊστάμενο και στον Σχ. Σύμβουλο και να τις κοινοποιούν στο σύλλογο Αθηνά και στη ΔΟΕ.

Καλούμε όλους τους απεργούς συναδέλφους, που έδωσαν το μεγαλειώδη αγώνα για την αξιοπρέπεια και το δίκιο να μη δεχτούν τη συμμετοχή τους στα απαράδεκτα μέτρα αναπλήρωσης του ΥΠΕΠΘ,  μέτρα που επιχειρούν την ακύρωση και το διασυρμό του απεργιακού μας αγώνα.

Θεωρώντας το ως κορυφαίο ζήτημα δεοντολογίας και ηθικής τάξης, καλούμε όλους τους συναδέλφους να μη συνεργήσουν κατά οποιοδήποτε τρόπο στη συγκρότηση του απεργοσπαστικού μηχανισμού και να μην αναλάβουν διδασκαλία σε τμήματα απεργών που αρνούνται να υλοποιήσουν τα μέτρα «αναπλήρωσης».

Καλούμε τέλος, τους συναδέλφους Δ/ντές των σχολείων να μην υποβάλλουν προγράμματα αναπλήρωσης, ούτε βέβαια να εργαστούν σε τμήματα απεργών. Τους καλούμε και αναμένουμε από αυτούς να βρεθούν στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας και να μη γίνουν συνεργοί στο στήσιμο του απεργοσπαστικού μηχανισμού που επιχειρεί το ΥΠΕΠΘ. Σε κάθε περίπτωση που θα τους ζητηθεί η υποβολή προγράμματος «αναπλήρωσης», μπορούν με έγγραφό τους να αναφέρουν στον Προϊστάμενο τα εξής:  «…Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας, με την υπ’ αριθμ…. απόφασή του, που σας έχει αποσταλεί, έχει εκφράσει την άποψή του για την ποιοτική κάλυψη της αναγκαίας ύλης και είναι  αντίθετος με τα μέτρα για την «αναπλήρωση των διδακτικών ημερών» για τους λόγους που επικαλείται σχετικά. Ως εκ τούτου, σας αναφέρω πως κανείς εκπαιδευτικός του σχολείου μας δεν επιθυμεί και δεν προτίθεται να εργαστεί, έστω και υπερωριακά, στο δικό του ή σε άλλο τμήμα, σε μέρες που δεν είχαν οριστεί ως διδακτικές…»

Επιβεβαιώνοντας, τη συνδικαλιστική κάλυψη των συλλογικών οργάνων προς όλους τους συναδέλφους, και την δέσμευση ότι θα πάρουμε κάθε επιπλέον μέτρο που θα χρειαστεί για να ακυρώσουμε στην πράξη τα μέτρα του ΥΠΕΠΘ, εκτιμάμε πως η αποφασιστικότητά μας πρέπει να κορυφωθεί τις επόμενες μέρες.

 Ζητάμε από τη ΔΟΕ να πάρει όλες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται: άμεση καταγγελία- με αίτημα για απόσυρση της Υ.Α, κάλεσμα του κλάδου σε ανυποχώρητο αγώνα για να μην περάσουν τα μέτρα, ενημέρωση γονέων, συνέντευξη τύπου μαζί με συλλόγους Π.Ε. συλλόγους γονέων και ΑΣΓΜΕ.

Για κάθε εξέλιξη γύρω από το ζήτημα τις επόμενες μέρες, καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε άμεση επαφή με το Σύλλογο « Αθηνά» και τα μέλη του Δ.Σ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΕΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Από το σύλλογο « η Αθηνά »


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα