ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη και ιστορική στιγμή όπου από τη στάση του καθένα μας θα εξαρτηθεί το μέλλον των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου.

Στις 18 Σεπτέμβρη δεν απεργούμε απλά για να καταγράψουμε τη διαφωνία μας με όσα βιώνουμε στο σχολειό και τη ζωή μας. Απεργούμε για να διεκδικήσουμε συγκεκριμένες νίκες και κατακτήσεις. Απεργούμε για να ζούμε με αξιοπρέπεια μόνο από το μισθό μας, για τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Απεργούμε για να πάψει η υποχρηματοδότηση του δημόσιου σχολείου. Απεργούμε για να διαφυλάξουμε και να διευρύνουμε την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο, ενάντια σε λογικές επιστροφής της αξιολόγησης – χειραγώγησης και του επιθεωρητισμού. Απεργούμε για να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια και δημοκρατία σε ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο. Απεργούμε για να έχουν τα παιδιά μας και τα παιδιά όλων των εργαζόμενων δικαίωμα στη μόρφωση, απεργούμε για να είναι η μόρφωση κοινωνικό δικαίωμα και όχι προνόμιο όσων έχουν να πληρώσουν.

Αυτή η απεργία δεν είναι υπόθεση των «ειδικών» του συνδικαλισμού, είναι υπόθεση όλων μας. Γι’ αυτό παίρνουμε την πρωτοβουλία να συγκροτήσουμε την απεργιακή επιτροπή του Συλλόγου μας. Η απεργιακή επιτροπή λειτουργεί ανοιχτά και έχει σαν στόχο την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση των συναδέλφων γύρω από την απεργία, την ενημέρωση των γονιών και της κοινής γνώμης για τα αιτήματά μας, τη μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια και την οριζόντια επικοινωνία και το συντονισμό με άλλες απεργιακές επιτροπές (με πρώτη συνάντηση τη Δευτέρα 18/9 μετά τη συγκέντρωση στο ΥΠΕΠΘ). Καλούμε τους νέους συναδέλφους να συμμετέχουν καθολικά στον αγώνα μας, μιας που έχοντας όλο τον εργάσιμο βίο μπροστά τους θα έρθουν αντιμέτωποι με όλα τα ζητήματα που βάζει η απεργία.

Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι όλοι οι συνάδελφοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Αυτή όμως η απαράδεκτη κατάσταση μας έφτασε ως εδώ. Η λιτότητα, η ακρίβεια και ο εμπαιγμός χρόνων και χρόνων, έκαναν το ποτήρι να ξεχειλίσει. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να αλλάξει αυτή η πραγματικότητα. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε από κανέναν ! Πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις και ενωμένοι, σαν ένας άνθρωπος, να βαδίσουμε το δρόμο του αγώνα. Αυτή είναι η μοναδική μας ελπίδα !

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

- Τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, και ώρα 11π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας

- Την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη και ώρα 12.00  στα Προπύλαια

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ : την Παρασκευή 22/9, στις 10.30π.μ. στο 8ο- 106ο Δημ. Σχολείο Αθηνών (Πόντου και Αγ. Θωμά, Γουδί, απέναντι από το Λαϊκό Νοσοκομείο)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τα μέλη του Δ.Σ. : Καππής Γιώργος, Τρανός Χρήστος, Χριστόπουλος Νίκος, Σπηλιοπούλου Κατερίνα, Διαμαντόπουλος Θοδωρής, Ντόβας Χριστόφορος, Μαριόλης Δημήτρης

Οι συνάδελφοι : Αδαμαντόπουλος Νίκος, Γκρέκας Παναγιώτης, Γλωσσιώτης Γιώργος, Δραπανιώτου Μίνα, Ζαχαράκη Εύη, Κοροβέσης Νίκος, Κοσμέτος Βαγγέλης, Λαγοπούλου Βίκυ, Μάζαρης Βασίλης, Μέμηλας Κώστας, Μετοικίδης Σάββας, Μπαραμπώτου Ειρήνη, Μπαριάμης Γιώργος, Μπιτζικούδης Απόστολος, Μπόρας Γιώργος, Παπαγεωργίου Τάσος, Παπαδόπουλος Βαγγέλης, Παπακωνσταντίνου Νίκος, Παπαποστόλου Ελένη, Παπουτσής Δημήτρης, Πριμυκίρη Λίτσα, Ρίζος Κώστας, Σεριάνη Χριστίνα, Σκόρδου Ανδριάνα, Ταμβάκης Οδυσσέας, Τουανζόγλου Αργυρώ, Τσάμη – Φυσάκη Άρτεμις, Φλέγκα Φρόσω

Επόμενη ανοιχτή συνάντηση της απεργιακής επιτροπής : Παρασκευή 15/9, 7.30μ.μ., στο σχολικό συγκρότημα Κοργιαλενίου


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα