ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ της ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ και της ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Χρόνια τώρα οι εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της υποβαθμισμένης Δυτικής Αθήνας-Δυτικής| Αττικής, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για καλύτερη Παιδεία, Περιβάλλον και Υγεία. Βρεθήκαμε πλάι-πλάι στους μεγάλους Εκπαιδευτικούς και Μαθητικούς αγώνες, στους αγώνες για τη διάσωση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης ενάντια στην τσιμεντοποίηση των κομματιών του, στους αγώνες για την υπογειοποίηση του Προαστιακού, για τη διάσωση του Ποικίλου όρους από τη Μονή Φθιώτιδας και την τσιμεντοποίησή του από τους εργολάβους. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας στους αγώνες των κατοίκων ενάντια στην αυθαιρεσία των κεραιών της κινητής δολοφονίας, ενάντια στην τσιμεντοποίηση του Πάρκου στο Περιστέρι, με αγωνιστική αλληλεγγύη συμπαρασταθήκαμε στις απολυμένες εργάτριες της SEX FORM, που από το Γενάρη συνεχίζουν την κατάληψη του εργοστασίου, και στους επιστρατευμένους ναυτεργάτες του Πειραιά. Αγωνιστήκαμε στο πλάι των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στην ύπαρξη και την επέκταση της χωματερής στα Άνω Λιόσια και τη Φυλή.

Στα Άνω Λιόσια, στον Ασπρόπυργο, στη Φυλή, στο Καματερό, στο Ζεφύρι, στο Ίλιον, στην Πετρούπολη, στο Περιστέρι, οι κάτοικοι υποφέρουν από τους τόνους σκουπιδιών της μεγαλούπολης, στα οποία πέρυσι προστέθηκε και η λυματολάσπη από την Ψυττάλεια, μαζί με τον κρατικό τσαμπουκά, για να μετατρέψουν με τα ΜΑΤ το ξύλο και τα χημικά σε κόλαση τη θέληση των κατοίκων να αγωνιστούν για το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην υγεία και τη ζωή. Με τους επίμονους αγώνες έφυγε η λυματολάσπη, με τη συνέχεια του αγώνα μας θα φύγουν τα σκουπίδια, ενάντια στις αποφάσεις των μέχρι τώρα Κυβερνήσεων, των σκουπιδοσυμφερόντων που αυτές εξυπηρετούν και κάποιων υποταγμένων Δήμων και φορέων της περιοχής.

Στις περιοχές των Δυτικών Προαστίων με το πέρασμα του χρόνου επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο οι συνθήκες ζωής και εργασίας των κατοίκων, με το κλείσιμο εργοστασίων και επιχειρήσεων, με τις απολύσεις, το βραχνά της ανεργίας που διαρκώς απλώνεται, την υποβάθμιση του Περιβάλλοντος, της Υγείας, της Παιδείας, της ζωής τους. Πέρα από το ποτάμι ζουν οι «αποκλεισμένοι», οι «παραπεταμένοι» της ταξικής επιλογής των κυρίαρχων, που συνεχώς τους απαξιώνει ολοένα με χειρότερους όρους. Απέναντι σ' αυτά, οι κάτοικοι αρνήθηκαν τη «μοίρα» που τους επιφύλαξαν και μέσα από τις Επιτροπές Αγώνα αντιστέκονται, προχωρούν και δυναμώνουν τον αγώνα τους για καλύτερη ζωή, ενάντια στη «βρώμα» και στην πολιτική που τους ξεζουμίζει και τους περιθωριοποιεί.

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις - Κινήσεις καλούμε τους εκπαιδευτικούς να σταθούν με ευαισθησία στα προβλήματα των μαθητών τους, των γονιών τους και του κόσμου της δουλειάς, να συμμετέχουν στις αγωνίες και τους αγώνες τους, που αφορούν όλους μας.

Η νέα κινητοποίηση αφορά στο θέμα της χωματερής. Τη Δευτέρα 10 Απριλίου και ώρα 6.30 μ.μ. γίνεται συγκέντρωση στην Ομόνοια και ακολουθεί πορεία στην πλατεία Κλαυθμώνος, με στόχο το σταμάτημα των εργασιών που έχουν αρχίσει για την επέκταση της χωματερής των Άνω Λιοσίων προς Φυλή, το οριστικό κλείσιμο της χωματερής και την αλλαγή του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμάτων του λεκανοπεδίου Αττικής.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να ενημερώσουν τα σχολεία τους, να συντονιστούν με τις Επιτροπές Αγώνα και να συμμετάσχουν στην πορεία.

Όλοι μαζί μπορούμε !

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | ΑΤΤΙΚΗΣ


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα