ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ                                   Αθήνα, 5-12-2006

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                                                                                                            

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

τηλ. επικοινωνίας : 6945 821089                                                                                                     

E-mail: ggram@asyllathinonekppe.gr

Θέμα : Μέτρα του ΥΠΕΠΘ για την «αναπλήρωση»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, με αφορμή την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας Φ12/1155/125379/Γ1/23-11-06 καθώς και την πρόσφατη νομική τροπολογία που αναφέρεται στην «αναπλήρωση διδακτικών ημερών», ανακοινώνει τα εξής:

Τα μέτρα του ΥΠΕΠΘ για την «αναπλήρωση της ύλης» μας βρίσκουν αντίθετους. Για μια ακόμα φορά, οι θέσεις των εκπαιδευτικών για αναδιαμόρφωση της ύλης και των διδακτικών στόχων και αξιοποίηση των ωρών της Ευέλικτης Ζώνης, αγνοήθηκαν προκλητικά από το ΥΠΕΠΘ που κινείται σε μια κατεύθυνση αντιπαιδαγωγικών μέτρων και εκδίκησης των απεργών εκπαιδευτικών και όχι ουσιαστικής κάλυψης των αναγκαίων διδακτικών στόχων.

Είναι φανερό πως το ΥΠΕΠΘ, δεν ενδιαφέρεται, ουσιαστικά,  για την ποιοτική κάλυψη της ύλης και αντιμετωπίζει το θέμα της αναπλήρωσης με καθαρά λογιστικό τρόπο, έξω από την πραγματικότητα του σχολείου. Ο καθένας κατανοεί ότι δεν μπορεί να μιλάμε για ουσιαστική διδασκαλία σε παιδιά που θα τιμωρούνται με τον περιορισμό των διακοπών τους, όταν μάλιστα τα αδέλφια τους ή οι συμμαθητές τους δεν θα πηγαίνουν σχολείο γιατί ο δάσκαλός τους δεν απήργησε όλες τις μέρες. Το ΥΠΕΠΘ κινείται σε μια κατεύθυνση ρεβανσισμού και τιμωρίας των εκπαιδευτικών. Επιδιώκει να αμαυρώσει τον ηρωϊκό αγώνα μας και να μας εκθέσει στους γονείς και την κοινωνία. Επιδιώκει να ενοχοποιήσει την απεργία στα μάτια των μαθητών μας και των γονιών τους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου στέκεται αποφασιστικά απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις :

·                Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να αμαυρώσει την απεργία μας και να τιμωρήσει τους απεργούς. Το Δ.Σ.  δεσμεύεται και από την πρόσφατη Γενική μας Συνέλευση, να πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο, για να καλύψει συνδικαλιστικά τους απεργούς συναδέλφους ώστε να μην υποχρεωθούν να εφαρμόσουν τιμωρητικά και αντιπαιδαγωγικά μέτρα. Υπενθυμίζουμε την απόφαση της Γ.Σ. για κήρυξη απεργίας από το ΔΣ της ΔΟΕ ή εναλλακτικά κήρυξη στάσεων εργασίας από το Σύλλογο.

·            Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, να συζητήσουν άμεσα – αν είναι δυνατόν πριν την έκδοση Υπουργικής Απόφασης - το θέμα της ποιοτικής κάλυψης της διδακτέας ύλης ώστε να καταλήξουν στα αναγκαία μέτρα, με βάση την  απόφαση της ΔΟΕ (9/11/06 απόφαση της ΔΟΕ για την κάλυψη της ύλης), απορρίπτοντας αντιπαιδαγωγικά και τιμωρητικά μέτρα. Ήδη, τόσο σε επίπεδο Αττικής, όσο και στο Σύλλογό μας, οι πρώτες συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων έχουν πραγματοποιηθεί και έχουν πάρει ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες αποφάσεις στην παραπάνω κατέυθυνση. Οι εκπαιδευτικοί είναι εκείνοι που έχουν τον πρώτο λόγο, είναι εκείνοι που έχουν την επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση για να καθορίσουν τους τρόπους κάλυψης της ύλης. Οι σύλλογοι διδασκόντων μπορούν πέρα από τους λόγους που επικαλούνταν πέρσι για τη μη εφαρμογή του προγράμματος της ευέλικτης ζώνης να επικαλεστούν επιπλέον την ανάγκη να αξιοποιήσουν το διδακτικό αυτό χρόνο για την κάλυψη και την εμπέδωση της ύλης. Οι αποφάσεις αυτές θα σταλούν – όπως είναι αυτονότητο – στη διοίκηση, καλό όμως είναι, αντίγραφά τους να κοινοποιηθούν και στη ΔΟΕ, στο Σύλλογο και στους Σχολικούς Συμβούλους.

·              Καλούμε τους συναδέλφους Δ/ντές να συγκαλέσουν άμεσα τους Συλλόγους Διδασκόντων και να περιφρουρήσουν τη δημοκρατικότητα των διαδικασιών.

Το Δ.Σ. θα εκδόσει άμεσα κείμενο ενημέρωσης των γονιών για το ζήτημα, αξιοποιώντας και σχετική απόφαση της ΑΣΓΜΕ.

Καλούμε τους συναδέλφους σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέματα την αναπλήρωση, το απεργιακό ταμείο, τα νέα βιβλία και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του Συλλόγου, την  Πέμπτη 14/12 στις  7.30 μ.μ. στο 8ο – 106ο Δημ. Σχολ. Αθηνών (δίπλα στο Λαϊκό Νοσοκομείο)

Ο αγώνας μας συνεχίζεται

Τα  μέτρα που τιμωρούν

τους απεργούς δασκάλους  και τους μαθητές

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

       Ο Πρόεδρος           Ο Γεν. Γραμματέας

        Γιώργος Καππής         Νίκος Χριστόπουλος


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα