ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΤΟ - ΡΑΦΤΗ

Πόρτο – Ράφτη, 6.12.2006

 

Προς: ΥΠΕΠΘ

τον προϊστάμενο του 2ου  Γραφείου Π.Ε.

το δ/ντή του Δ. Σχολείου

Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου

 

Ο Σύλλογος γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο – Ράφτη ανησυχεί  ιδιαίτερα με το ενδεχόμενο να οριστούν μέρες για μάθημα στη διάρκεια του σχολικού έτους που δεν προβλέπονται για κάτι τέτοιο (διακοπές Χριστουγέννων , Πάσχα και καλοκαίρι).  Είμαστε αντίθετοι με αυτό το ενδεχόμενο, γιατί καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορεί να γίνει ουσιαστικό μάθημα όταν το μυαλό των παιδιών δε θα βρίσκεται στο σχολείο. Επίσης είναι πολύ επικίνδυνα τέτοια μέτρα που θα εμφανίζουν το σχολείο και το μάθημα στα μάτια των παιδιών μας ως τιμωρία, αφού πολλοί συμμαθητές τους δε θα κάνουν μάθημα. Τέλος, πολλοί από μας έχουν ήδη προγραμματίσει άλλα πράγματα για τις μέρες αυτές.

Ζητάμε να  μην εφαρμόσετε τέτοια μέτρα που θα έχουν αρνητικά αποτελέσματα για όλους και κυρίως για τα παιδιά μας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα φέρουμε στο σχολείο.

Ζητάμε να μην συμπεριλάβετε , για την κάλυψη της ύλης, μαθήματα σε  μέρες που δεν προβλέπονται για μάθημα αλλά η κάλυψη της ύλης να γίνει σε χρόνο της κανονικής λειτουργίας του σχολείου.

Θεωρούμε ότι, με το μέτρο αυτό, το ΥΠΕΠΘ θέλει να τιμωρήσει τους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά και εμάς που συμπαρασταθήκαμε στον μεγάλο απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών.

Η πολιτική του ΥΠΕΠΘ είναι υπεύθυνη για τις ανεπάρκειες του Δημόσιου σχολείου.                                

Υπάρχουν χρονιές που, ακόμα και το Νοέμβριο, το σχολείο λειτουργεί με μειωμένο ωράριο λόγω μη έγκαιρης πλήρωσης των θέσεων των εκπαιδευτικών. Μόνο φέτος χάθηκαν ώρες; Πόσο περισσότερες είναι αυτές ώστε να χρειάζεται περικοπή των διακοπών;

Η ύλη μπορεί να καλυφθεί σύμφωνα με τις αποφάσεις των δασκάλων (π.χ. Ευέλικτη Ζώνη κ.λ.π.)

Για το Σύλλογο  Γονέων & κηδεμόνων

Η πρόεδρος                                                           Η γραμματέας

σφραγίδα

ΜΑΡΙΑ ΧΑΣΑΠΗ                                                      ΓΚΡΟΖΟΥ


Γονείς των μαθητών της Ε΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης

  Σήμερα, Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2006, οι γονείς των μαθητών της Ε΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης, αφού παρακολούθησαν σχετική ενημέρωση από το Διευθυντή του Σχολείου και τη δασκάλα του τμήματος για το θέμα της αναπλήρωσης και τα μέτρα που προτείνει το υπουργείο Παιδείας, ομόφωνα αποφάσισαν τα ακόλουθα:

Παράθεση:

Προς το Διευθυντή του Σχολείου


Εμείς οι γονείς του τμήματος της Ε΄ τάξης ανησυχούμε ιδιαίτερα με το ενδεχόμενο να οριστούν μέρες για μάθημα στη διάρκεια του σχολικού έτους που δεν προβλέπονται για κάτι τέτοιο (διακοπές Χριστουγέννων, Πάσχα, καλοκαίρι). Είμαστε αντίθετοι με αυτό το ενδεχόμενο γιατί καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορεί να γίνει ουσιαστικό μάθημα όταν το μυαλό των παιδιών δε θα βρίσκεται στο σχολείο. Επίσης είναι πολύ επικίνδυνα τέτοια μέτρα που εμφανίζουν το σχολείο και το μάθημα στα μάτια των παιδιών μας ως τιμωρία αφού πολλοί συμμαθητές τους δε θα κάνουν μάθημα. Τέλος πολλοί από μας έχουν προγραμματίσει άλλα πράγματα για τις μέρες αυτές.

Ζητάμε να μην εφαρμόσετε τέτοια μέτρα που θα έχουν αρνητικά αποτελέσματα για όλους και κυρίως για τα παιδιά μας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα φέρουμε στο σχολείο.

Ζητάμε να μην συμπεριλάβετε, για την κάλυψη της ύλης, μαθήματα σε μέρες που δεν προβλέπονται για μάθημα αλλά η κάλυψη της ύλης να γίνει σε χρόνο της κανονικής λειτουργίας του σχολείου.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα