ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

AΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΑΝ ΔΕ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ

Συνάδελφοι,

πάει καιρός που οι επιθέσεις της κυβέρνησης και του κεφαλαίου ενάντια στο βιοτικό και μορφωτικό μας επίπεδο, στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, στην ποιότητα ζωής μας, έμειναν ουσιαστικά χωρίς απάντηση. Η συναίνεση των υποταγμένων ηγεσιών της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ, οι «διάλογοι» των κοινωνικών εταίρων, οι 24ωρες εκτονωτικές και αποπροσανατολιστικές απεργίες  που δεν είχαν καμιά προοπτική, οδήγησαν στην απογοήτευση και στο «δε γίνεται τίποτα».

Αυτό το κλίμα μπορεί και πρέπει ν’ αλλάξει.

Το παράδειγμα των πρόσφατων φοιτητικών καταλήψεων, που απέτρεψαν την ψήφιση του νόμου της κυβέρνησης για αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μας δείχνει το δρόμο που πρέπει ν’ ακολουθήσουμε. Δεν ξεχνάμε τη νίκη των Γάλλων φοιτητών. Όπου οι αγώνες ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές δίνονται με αποφασιστικότητα, συνέπεια και προοπτική, οργανώνονται και ελέγχονται από τη βάση παραμερίζοντας γραφειοκρατικές ηγεσίες, φέρνουν αποτέλεσμα.

Συνάδελφοι

Η υποχρηματοδότηση  και υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, η διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων με την αναπλήρωση και την ωρομισθία, η μισθολογική μας καθήλωση στα όρια της φτώχιας, η επερχόμενη άρση της μονιμότητας, η αξιολόγηση εκπαιδευτικών -  μαθητών, η κατηγοριοποίηση, οι ταξικοί φραγμοί και αποκλεισμοί, η εντατικοποίηση της δουλειάς μας, το ολοήμερο παιδοφυλακτήριο, η ευέλικτη ζώνη, κι όλα όσα διαφημίζονται ως καινοτόμες λύσεις των προβλημάτων της εκπαίδευσης δεν είναι παρά αγκωνάρια από παλιότερα υλικά κατεδαφίσεων που μ’ αυτά οι κρατούντες χτίζουν το νέο τους αντιδραστικό οικοδόμημα. Ένα σχολείο υποταγής, ανταποδοτικό και ανταγωνιστικό, απόλυτα συνδεδεμένο με την αγορά και το κέρδος. Ένα σχολείο απαλλαγμένο από την οικονομική ευθύνη του κράτους με «αυτόνομη και ευέλικτη οικονομική διαχείριση». Ένα σχολείο εκκολαπτήριο των ταξικών ανισοτήτων, όπου οι νεοσσοί θα μαθαίνουν από νωρίς το ρόλο τους στον καταμερισμό εργασίας.

Εμείς οι δάσκαλοι της τάξης, που «γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε», θα γίνουμε δεκανίκι αυτής της πολιτικής που οδηγεί στην ανεργία και το  αβέβαιο μέλλον, που καθιερώνει το «πελατιακό κράτος», που ελαστικοποιεί τις εργασιακές σχέσεις και  καταργεί τα εργασιακά μας δικαιώματα, που συρρικνώνει όλο και περισσότερο το εισόδημά μας και διαλύει το ασφαλιστικό μας σύστημα ή θα σηκωθούμε όρθιοι και θ’ απαιτήσουμε ένα μέλλον καλύτερο για μας και τα παιδιά μας;

Αν δε ματώσουμε τίποτα δε μας χαρίζεται.

Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Ας διαψεύσουμε τις υποτιμητικές αναφορές της υπουργού στον κλάδο μας που «δεν πιστεύει ότι οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν ουσιαστικούς αγώνες». Ας διαψεύσουμε κι αυτούς που υποτιμούν  και απαξιώνουν τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες και επιδιώκουν απλά την εξαργύρωσή τους στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Στις 18 Σεπτέμβρη απεργούμε όλοι. Κλείνουμε τα σχολεία. Φτιάχνουμε απεργιακές επιτροπές από τα κάτω, μέσα από Γ. Συνελεύσεις, παραμερίζοντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και κομματικές επιδιώξεις. Παίρνουμε την υπόθεση της απεργίας στα χέρια μας, συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη.

Απεργούμε για:

  • Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό, ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

  • Ενιαία 12χρονη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και δίχρονη προσχολική αγωγή για όλους. 20 μαθητές ανά τμήμα στο Δημοτικό – 15 στο νηπιαγωγείο.

  • Αύξηση των δαπανών για την παιδεία ίση με το 15% του Γ.Κ.Π. Να αποτρέψουμε την αναθεώρηση του Συντάγματος που προωθεί την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και την άρση της μονιμότητας. Να μην εφαρμοστεί η ευέλικτη ζώνη.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση της ωρομισθίας. Μαζικούς διορισμούς σύμφωνα με το χρόνο λήψης του πτυχίου. Μείωση των ωρών εργασίας στο επίπεδο της Β/βάθμιας.

  • Κατάργηση της αξιολόγησης μαθητών – εκπαιδευτικών. Να σπάσουμε τους ταξικούς φραγμούς και την κατηγοριοποίηση.

  • Κατάργηση του Δ.Υ.Κ, πλήρη πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αύξηση των αποδοχών. Να μην υπάρξουν νέες αντιδραστικές ρυθμίσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΣΤΙΣ 18 ΚΑΙ 20 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα