ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

Αθήνα 6/ 06/2006

Προς:   Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

        Καταγγέλλουμε την απόπειρα δίωξης κατά του συναδέλφου Σωτήρη Σκαρτσίλα, αντιπροσώπου στη Γ.Σ. της ΔΟΕ και πρώην Προέδρου του Συλλόγου «Αθηνά».

      Η επιχειρούμενη δίωξη έχει βαθύ πολιτικό αλλά και φρονηματικό χαρακτήρα, κινείται σε μια λογική γενικευμένου εκφοβισμού της εκπαιδευτικής κοινότητας, στρέφεται ευθέως κατά της δημοκρατίας και της παιδαγωγικής ελευθερίας καθώς και κατά του αναφαίρετου δικαιώματος των εκπαιδευτικών να έχουν γνώμη για ό,τι εφαρμόζεται στην εκπαίδευση και να την εκφράζουν ελεύθερα.

Αποτελεί τροχιοδεικτική βολή για τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και την κάμψη των αντιστάσεών τους, μπροστά στα μέτρα που σχεδιάζονται.

      Ο συνάδελφος Σωτήρης Σκαρτσίλας, γνωστός για την αγωνιστική του δράση μέσα απ’ τις γραμμές του συλλόγου «Αθηνά», επιχειρείται να διωχθεί, γιατί παρενέβη στα σεμινάρια για τα νέα βιβλία για να προβάλλει τις συλλογικές μας θέσεις. Υπεράσπισε  το δικαίωμα του λόγου και της άποψης και ζήτησε τη διεξαγωγή ενός πραγματικού και ουσιαστικού διαλόγου για να ακουστεί στα σοβαρά η γνώμη των μάχιμων εκπαιδευτικών που θα κληθούν να εφαρμόσουν τα νέα βιβλία.

     Με τη στάση του, που υπαγορεύεται επακριβώς από τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων (απόφαση της ΔΟΕ 24-5-06, απόφαση συλλόγου Αθηνά 18-5-06) αντιστάθηκε στον εικονικό διάλογο και στην απαξιωτική αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών που, για κάποιους διοργανωτές σεμιναρίων, θεωρούνται είτε αδαείς είτε κομπάρσοι της εκπαιδευτικής διαδικασίας που πρέπει να ακούν σιωπώντας.

Το Δ.Σ της ΔΟΕ :

  • Ζητά να σταματήσει αμέσως κάθε απόπειρα  δίωξης  κατά του συναδέλφου.

  • Σε κάθε περίπτωση, θεωρεί πως η δίωξη στρέφεται κατά του εκπαιδευτικού κινήματος και των δημοκρατικών μας ελευθεριών, που κατακτήθηκαν με πολλούς αγώνες και για αυτό παρέχει στο συνάδελφο πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη για την συλλογική απόκρουση του αυταρχισμού που εκδηλώνεται.

Από τη ΔΟΕ


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα