ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠAΡΕΜΒΑΣΗ συλλόγου « η Αθηνά »

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Ξεκινούν…τον πραγματικό

«διάλογο» για τα νέα βιβλία !

          Με μεθόδους που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, με νοοτροπία επιθεωρητών μιας άλλης εποχής, με πρακτικές φίμωσης κάθε φωνής αντίστασης, επειχειρούν, μπροστά στις σαρωτικές αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται, να χειραγωγήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα, σχεδιάζοντας διώξεις συναδέλφων, φρονηματικού χαρακτήρα, βάλλοντας κατά του εκπαιδευτικού κινήματος και του αναφαίρετου δικαιώματος των εκπαιδευτικών να έχουν γνώμη για ό,τι εφαρμόζεται  στην εκπαίδευση και να την  εκφράζουν ελεύθερα.

Τις τελευταίες μέρες, σε μια  επιχείρηση γενικευμένου εκφοβισμού, στελέχη εκπαίδευσης της περιοχής μας  «διαρρέουν» -και μάλιστα δημόσια- στοιχεία για σχεδιαζόμενη δίωξη κατά του συναδέλφου Σωτήρη Σκαρτσίλα, αντιπροσώπου στη Γ.Σ. της ΔΟΕ και π. Προέδρου του συλλόγου μας, χωρίς καν να ενημερώσουν ούτε τον ίδιο ούτε το Σύλλογό μας!

Οι πρωτοφανείς αυτές μέθοδοι είναι συνέχεια της προσπάθειας, μέσω ενός ανύπαρκτου και εικονικού διαλόγου στα σεμινάρια για τα νέα βιβλία, να παρεμποδιστεί η έκφραση της άποψης των εκπαιδευτικών της πράξης, ώστε από τη νέα χρονιά να φορτωθούν οι εκπαιδευτικοί  όλη την ευθύνη για την τραγική κατάσταση που θα επικρατεί στα σχολεία. Στην προκειμένη περίπτωση,  η δίωξη που μελετούν, αποτελεί συνέχεια των απειλών που εκτοξεύθηκαν στα σεμινάρια και ιδιαίτερα σ’ αυτό για την Ιστορία, που διοργανώθηκε στις 15-5-06 στην 8η Εκπαιδευτική Περιφέρεια. Τόσο ο σύλλογος «Αθηνά» όσο και η ΔΟΕ (με ανακοινώσεις τους στις 18/5 και 24/5 αντίστοιχα) έχουν καταγγείλει αυτές τις πρακτικές και έχουν καλέσει τους συναδέλφους να μην ανέχονται απειλές και απαξιωτικές συμπεριφορές, επιβάλλοντας με τη στάση τους τη διεξαγωγή ενός πραγματικού διαλόγου στα σεμινάρια  που θα φέρνει στο προσκήνιο τις απόψεις της εκπαίδευσης.

Γι’ αυτό και κάνουμε γνωστό, σε όσους υποκινούν, σχεδιάζουν ή ανέχονται τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, για να καλλιεργήσουν κλίμα εκφοβισμού, ότι αν αληθεύουν όσα διαρρέονται, αναλάμβουν την ευθύνη για την επανεισαγωγή στην εκπαίδευση, πολιτικών  διώξεων για συναδέλφους που αγωνίζονται και αντιστέκονται, αλλά  και για τη  χρήση  μεθόδων ενός παρωχημένου και κακόφημου επιθεωρητισμού, για να υπηρετηθεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Γι’ αυτό  τους καλούμε να σταματήσουν αμέσως!

 Τους δηλώνουμε βέβαια, πως σε κάθε περίπτωση δε μας φοβίζουν οι απειλές τους. Αν προχωρήσουν, τα σχέδιά τους θα πέσουν στο κενό. Θα  έχουν απέναντί τους όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Ενωμένα και αποφασιστικά θα ακυρώσουμε  τέτοια σχέδια, θα υπερασπίσουμε την ελευθερία του λόγου, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες  και τη δημοκρατία στην εκπαίδευση.

Πλανώνται, όσοι πιστεύουν ότι έτσι θα καταστείλουν την αγωνιστική μας δράση. Τους δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά να αντιστεκόμαστε στα αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά  μέτρα, ιδιαίτερα μπροστά στο νέο γύρο της κυβερνητικής επίθεσης, χωρίς να πτοούμαστε από υπονοήσεις, απειλές ή διώξειςΌσοι τάχθηκαν να υπηρετούν τέτοιες πολιτικές, θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!   Σκυφτή μέση  δεν ταιριάζει στο δικό μας «πολιτισμό».

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς φορείς, Συλλόγους Π.Ε., ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, σε ετοιμότητα και συντονισμό για άμεση αντίδραση.  Ο αυταρχισμός, ο εκφοβισμός  και οι απειλές δε βρίσκουν έδαφος στους εκπαιδευτικούς ούτε συμμάχους στους εκπαιδευτική κοινότητα !


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα