ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

« η Αθηνά »

Koρίνης 20, Γαλάτσι
τηλ-φαξ 210-2912250

Αθήνα 5 Ιουνίου 2006

ΠΡΟΣ:

  • ΥΠΕΠΘ

  • ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

  • Κ.Κ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ Α΄ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 3ΟΥ , 4ΟΥ ,5ΟΥ, ΓΡΑΦΕΙΩΝ Π.Ε. ΑΘΗΝΩΝ.

  • Κ.Κ ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ: 1ΗΣ, 6ΗΣ, 8ΗΣ , 9ΗΣ, 10ΗΣ,11ΗΣ,12ΗΣ, 19ΗΣ , 20ΗΣ ΕΚΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.

  • ΔΟΕ

  • ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

  • ΟΛΜΕ

  • ΕΛΜΕ

  • ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

  • ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΙΩΞΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ- ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

 

Καταγγέλλουμε την απόπειρα δίωξης κατά του συναδέλφου Σωτήρη Σκαρτσίλα, αντιπροσώπου στη Γ.Σ. της ΔΟΕ και π. Προέδρου του συλλόγου μας.

Η μεθόδευση και όλη η πρακτική που ακολουθείται (επιλεκτικές «διαρροές» στελεχών, εξετάσεις «μαρτύρων» εν αγνοία του ιδίου και του συλλόγου) παραπέμπουν σε άλλες εποχές που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση των εκπαιδευτικών αλλά και του λαού μας.

Η επιχειρούμενη δίωξη έχει βαθύ πολιτικό χαρακτήρα, κινείται σε μια λογική γενικευμένου εκφοβισμού της εκπαιδευτικής κοινότητας, στρέφεται ευθέως κατά της δημοκρατίας και της παιδαγωγικής ελευθερίας καθώς και κατά του αναφαίρετου δικαιώματος των εκπαιδευτικών να έχουν γνώμη για ό,τι εφαρμόζεται στην εκπαίδευση και να την εκφράζουν ελεύθερα.

Η δίωξη έχει ταυτόχρονα και φρονηματικό χαρακτήρα. Αποτελεί τροχιοδεικτική βολή για τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και την κάμψη των αντιστάσεών τους, μπροστά στα μέτρα που σχεδιάζονται.

Ο συνάδελφος Σκαρτσίλας, γνωστός για την αγωνιστική του δράση μέσα απ’ τις γραμμές του συλλόγου μας, επιχειρείται να διωχθεί, γιατί παρενέβη στα σεμινάρια για τα νέα βιβλία για να προβάλλει τις συλλογικές μας θέσεις. Υπεράσπισε το δικαίωμα του λόγου και της άποψης και ζήτησε τη διεξαγωγή ενός πραγματικού διαλόγου για να ακουστεί στα σοβαρά η γνώμη των μάχιμων εκπαιδευτικών που θα κληθούν να εφαρμόσουν τα νέα βιβλία.

Με τη στάση του, που υπαγορεύεται επακριβώς από τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων (απόφαση συλλόγου Αθηνά 18-5-06, απόφαση της ΔΟΕ 24-5-06) αντιστάθηκε στον εικονικό διάλογο και στην απαξιωτική αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών που για κάποιους διοργανωτές σεμιναρίων θεωρούνται είτε αδαείς είτε κομπάρσοι της εκπαιδευτικής διαδικασίας που πρέπει να ακούν σιωπώντας.

Η επιχειρούμενη δίωξη του συναδέλφου Σκαρτσίλα έρχεται ως συνέχεια του αυταρχισμού και των απειλών που εκτοξεύθηκαν στο σεμινάριο για την Ιστορία στην 8η Εκπαιδευτική Περιφέρεια. Οι απειλές αυτές, που εκτοξεύτηκαν από τον εισηγητή και βρήκαν πλήρη ανοχή από το διοργανωτή, παραπέμπουν σε φαντάσματα επιθεωρητισμού και δε βρίσκουν ούτε θα βρουν έδαφος και συμμάχους στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο σύλλογος Αθηνά, καταγγέλλοντας όσους υποκινούν, σχεδιάζουν και συνδράμουν τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις :

  • Ζητά να σταματήσει αμέσως κάθε απόπειρα δίωξης κατά του συναδέλφου.

  • Σε κάθε περίπτωση, θεωρεί πως η δίωξη στρέφεται κατά του εκπαιδευτικού κινήματος και των δημοκρατικών μας ελευθεριών, που κατακτήθηκαν με πολλούς αγώνες και για αυτό, σε συνεργασία και με υπερκείμενες οργανώσεις, παρέχει στο συνάδελφο Σκαρτσίλα πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη για την συλλογική απόκρουση του αυταρχισμού που εκδηλώνεται.

  • Καλεί τους Συλλόγους Π.Ε. τις ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ σε ανάλογες αποφάσεις και ψηφίσματα συμπαράστασης. (Μπορείτε να τα αποστέλλετε στο φαξ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «η Αθηνά», 2102912250 και ταυτόχρονα στη ΔΟΕ (2103231997), στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (2106450609), στη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ που διενεργεί τις «ανακρίσεις» (2105561415), στην 8Η εκπαιδευτική περιφέρεια (2106481455).

  • Καλεί τα Δ.Σ. της Αθήνας και τη ΔΟΕ, σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειάρχη Αττικής την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 1.00 μ.μ.

  • Κηρύσσει στάση εργασίας για τη συλλογική επίδοση της απάντησης του εκπαιδευτικού κινήματος, όταν και αν ο συνάδελφος Σκαρτσίλας κληθεί σε «απολογία».

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θεοδωρόπουλος Θοδωρής                                     Μαγκανάρης Νίκος


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα