ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ Π.Ε.

ΜΑΗΣ 2006

Τροποποίηση του καταστατικού της ΔΟΕ για την εγγραφή ή για τον αποκλεισμό ωρομισθίων;

Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την πρόταση του Δ.Σ. της ΔΟΕ για αλλαγή του καταστατικού της, με την οποία υποτίθεται ότι θέλει να καλύψει συνδικαλιστικά τους ωρομίσθιους.

Η συγκεκριμένη πρόταση προβλέπει την εγγραφή των ωρομισθίων, μόνο για τις ειδικότητες για τις οποίες  υπάρχει προοπτική μόνιμου διορισμού, δηλαδή υπάρχει οργανική θέση στο κανονικό πρόγραμμα.

ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ έτσι οι ειδικότητες των θεατρολόγων και της πληροφορικής.

Για την πρόταση αυτή έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

1.      Η πρόταση αυτή δεν έρχεται να καλύψει τους ωρομίσθιους συνδικαλιστικά αλλά να βάλει περιορισμούς και να ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ κάποιους.

2.      Με ποια λογική οι διδασκαλικοί σύλλογοι και η ΔΟΕ, με βάση αυτή την πρόταση, θα αδιαφορεί για τα προβλήματα των συναδέλφων των αποκλεισμένων ειδικοτήτων;

3.      Γιατί επιλέγεται η τροποποίηση του καταστατικού όταν το καταστατικό της ΔΟΕ είναι σαφέστατο και προβλέπει, πολύ ευρύτερα, την κάλυψη «όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση». Όλες οι ειδικότητες στο ολοήμερο δεν προσλαμβάνονται για να παρέχουν εκπαιδευτικό έργο; Με βάση αυτή τη διάταξη (άρθρο 3) αρκεί μια απλή απόφαση οδηγία προς τους συλλόγους από το Δ.Σ. για την εγγραφή των ωρομισθίων, όπως έκαναν, χωρίς κανένα νομικό ή άλλο πρόβλημα πολλοί σύλλογοι στο συνέδριο της ΔΟΕ την περσινή χρονιά.

 

Θεωρούμε ότι η ΔΟΕ και όσοι υποστηρίζουν αυτή την τακτική, συνεχίζουν στη λογική που   από την αρχή της εμφάνισης των ωρομισθίων έκανε. Στάθηκε, δηλαδή, αδιάφορα έως εχθρικά απέναντι στους νέους ωρομίσθιους συναδέλφους, οι οποίοι βρίσκονται στη χειρότερη εργασιακή θέση, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα.

Πιστεύουμε ότι οι συνάδελφοί μας στις Γ.Σ. των συλλόγων δεν θα υιοθετήσουν την νέα αυτή προσπάθεια αποκλεισμού ωρομισθίων από τους συλλόγους και τη ΔΟΕ.

¨      Καλούμε τις Γ.Σ. να απορρίψουν αυτή την πρόταση για καταστατική αλλαγή της ΔΟΕ και να αποφασίσουν την εγγραφή όλων των ωρομισθίων, χωρίς αποκλεισμούς, με βάση το υπάρχον καταστατικό της ΔΟΕ.

¨      Καλούμε τους συναδέλφους ωρομίσθιους να συμμετέχουν στις Γ.Σ. των συλλόγων και να προβάλουν τις θέσεις του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ των ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Π.Ε.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : Μαγκανά Σοφία (ωρομ. Γυμνάστρια) 6934775697, Αθανασιάδη Γιώτα(ωρομ. Αγγλικών) 6974198584, Μήτσουρα Ηλέκτρα  (ωρομ. Θεατρικής Αγωγής) 6972816838, Γκέρτσος Ζήσης (ωρομ. Πληροφορικής) 6947403172


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα