ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

Κάλεσμα στα Παιδαγωγικά τμήματα και στους συλλόγους εκπαιδευτικών όλης της χώρας

Αυτή τη στιγμή ολόκληρη η τριτοβάθμια εκπαίδευση θυμίζει ένα καζάνι που βράζει. Περίπου 250 φοιτητικοί σύλλογοι πανελλαδικά έχουν προβεί σε καταλήψεις των σχολών τους και σε μαζικότατες πορείες ενάντια στην ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΤΑΤΗ «μεταρρύθμιση» της κυβέρνησης της ΝΔ, στην οποία συναινεί και το ΠΑΣΟΚ. Μια ριζική πολιτική αλλαγή που μέσα από τους νόμους για την Αξιολόγηση, τα ΙΔΒΕ, το ΔΟΑΤΑΠ, την επικείμενη αλλαγή στο άρθρο 16 του Συντάγματος και την κατάθεση του νέου νόμου – πλαίσιο, καταφέρνει ένα καίριο χτύπημα στο δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστημίου  ( το οποίο, όσον αφορά στη λειτουργία του και στον κοινωνικό του ρόλο, αποκτά καινούρια ποιοτικά χαρακτηριστικά ),καταρκεματίζει τα πτυχία μας μετατρέποντάς τα σε διαβατήρια προς την ανεργία, επικυρώνει ένα ολόκληρο σύνολο από κανονισμούς για πανεπιστήμια και φοιτητές (βλ. Δίδακτρα, managers, κατάργηση ασύλου, ποινικοποίηση των φοιτητικών αγώνων, αποπομπή φοιτητών μετά τα  ν+2 έτη φοίτησης κτλ.)

Τα μέτρα αυτά συνδέονται άμεσα με τις αλλαγές στους χώρους εργασίας ( οι οποίες διαμορφώνουν ένα ελαστικό – αναλώσιμο – απασχολήσιμο μοντέλο εργαζομένου ), την ιδιωτικοποίηση κάθε μορφής δημόσιας παροχής και κοινωνικού κράτους προς τους πολίτες, την ποινικοποίηση όσων φωνών ακόμα υπερασπίζονται τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους και τα διεκδικούν. Η αντιλαϊκή αυτή επίθεση καθιστά επιτακτικό για όσους πλήττονται από τις αλλαγές αυτές να ενωθούν βάσει των κοινών τους αιτημάτων και να διεκδικήσουν την ανατροπή τους.

Συγκεκριμένα στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά τη θέσπιση του ΑΣΕΠ και την αποσύνδεση πτυχίου – εργασίας για τους εκπαιδευτικούς ακολούθησε η δημιουργία ενός ολόκληρου στρώματος από ωρομίσθιους, αναπληρωτές εργαζόμενους στα φροντιστήρια με απαράδεκτες συμβάσεις κλπ επόμενο βήμα η εφαρμογή των πιστωτικών μονάδων – credits, γη προσωπικές συνεντεύξεις, η άρση της μονιμότητας στο δημόσιο και άλλα πολλά. Παράλληλα η προσφερόμενη στους μαθητές γνώση υποβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο ενώ η λειτουργία των σχολείων ρυθμίζεται πλέον από νέους κανονισμούς.

Πάνω σε αυτή τη βάση των αναγκών και δικαιωμάτων οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν τουε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους ωρομίσθιους τους, τους αδιόριστους, τους αναπληρωτές, τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια και όχι μόνο για κοινούς νικηφόρους αγώνες.

Μαζί ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε.

Η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, τα ενιαία πτυχία, τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα αφορούν κάθε εργαζόμενο και φοιτητή και πρέπει να τα διεκδικήσουμε από κοινού.

Καλούμε σε συνάντηση τα κατειλημμένα παιδαγωγικά τμήματα και τους συλλόγους εκπαιδευτικών όλης της χώρας τη Πέμπτη 8 Ιουνίου στην Αθήνα, στο ΕΜΠ, πριν τη συνάντηση του συντονιστικού καταλήψεων.

Λέμε όχι

  • Στους νόμους της αξιολόγησης ΙΔΒΕ, ΔΟΑΤΑΠ
  • Στην επικείμενη αλλαγή του συντάγματος και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιων
  • Στην άρση της μονιμότητας στο δημόσιο
  • Στην κατάθεση του νέου νόμου-πλαίσιο
  • Στην αξιολόγηση σχολείων, εκπαιδευτικών, σχολών, πτυχίων

Ζητάμε

  • Δημόσια δωρεάν παιδείας υψηλού επιπέδου
  • Μαζικούς διορισμούς με βάση το χρόνο λήξης πτυχίου
  • Μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και αύξηση τν αποδοχών
  • Κατάργηση του θεσμού των ωρομίσθιων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών
  • Ενιαίο πτυχίο με πλήρη εργασιακά δικαιώματα ως μόνη προϋπόθεση για μόνη αξιοπρεπή εργασία
  • Ενιαίο δωδεκάχρονό δημόσιο και δωρεάν σχολείο χωρίς κάθετους και οριζόντιους διαχωρισμούς, χωρίς αξιολογητικούς και εξεταστικούς φραγμούς, ανοιχτό για όλα τα παιδιά. Ένα σχολείο που θα βασίζεται στη συλλογικότητα, την συνεργασία και την παιδαγωγική ελευθερία. 15 παιδιά σε κάθε τάξη
  • Αύξηση της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης στη βάση των κοινωνικών αναγκών

Σύλλογος φοιτητών κατειλημμένου Παιδαγωγικού τμήματος ΑΠΘ


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα