ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα το κίνημα των φοιτητικών καταλήψεων και αντί να υπάρχουν σημάδια κόπωσης, ο αριθμός των κατειλημμένων σχολών  και ο όγκος των κινητοποιήσεων τους μεγαλώνει φτάνοντας σε μέγεθος τη μεγάλη αγωνιστική ανάταση του πανεκπαιδευτικού κινήματος του Τεμπονέρα, το΄90 - ΄91. Πάνω από 250 είναι τα κατειλημμένα τμήματα, ενώ για πρώτη φορά υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στις καταλήψεις των Παιδαγωγικών Τμημάτων σε Αθήνα, Θεσ/νίκη, Βόλο, Ρέθυμνο και Πάτρα.. Αυτό είναι το κίνημα που έχει τρομάξει την κυβέρνηση. Αυτό είναι το κίνημα που τα  ΜΜΕ προσπαθούν λυσσαλέα να το χτυπήσουν. Εκτός από την αποσιώπηση και τη δυσφήμισή που επιχειρούν τα ΜΜΕ, εκτός από την απειλή για απώλεια της εξεταστικής, η κυβέρνηση προχώρησε και στην ωμή απροκάλυπτη προσπάθεια τρομοκράτησης των φοιτητών. Χτύπησε απρόκλητα και παρατεταμένα πνίγοντας στα δακρυγόνα την μεγάλη φοιτητική διαδήλωση των 5000 φοιτητών στην Αθήνα την Πέμπτη 1 Ιούνη. Το ίδιο έκανε και στην διαδήλωση στα Χανιά αποκλείοντας την μεγάλη φοιτητική πορεία από το κτίριο της Πρυτανείας και στέλνοντας στο νοσοκομείο τρεις φοιτητές, τον ένα με σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι. Ανάλογη ήταν και η συμπεριφορά της αστυνομίας και στην Ξάνθη και σε άλλες φοιτητικές κινητοποιήσεις.

Το κίνημα των φοιτητικών καταλήψεων και της πανεπιστημιακής κοινότητας ευρύτερα, αντιπαλεύει τα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ, επιχειρήσεις  και ΕΕ. Αγωνίζεται  ενάντια :

·         Στην αμφισβήτηση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης

·         Στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης με την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος

·         Στην επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των πτυχίων

·         Στην αξιολόγηση και τη συμμόρφωση στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων

·         Στην επίθεση σε δημοκρατικές κατακτήσεις όπως το Πανεπιστημιακό Άσυλο

·         Στις αυταρχικές προτάσεις για διαγραφές φοιτητών και για όριο λήψης πτυχίου

Είναι επομένως ένα κίνημα που μας αφορά όλους. Γι’ αυτό πρέπει να συμμετέχουμε και να το στηρίξουμε με κάθε τρόπο οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι. Η ΝΙΚΗ του θα είναι και δική μας νίκη και θα μας φέρει σε καλύτερη θέση για την διεκδίκηση και των πιο ιδιαίτερων αιτημάτων μας. Θα αποτελέσει μια πρώτη νικηφόρα απάντηση απέναντι στις αναδιαρθρώσεις και την πολιτική που επιχειρεί η κυβέρνηση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης αλλά και στις εργασιακές σχέσεις και στην εργασία γενικότερα

Είναι λοιπόν ΤΩΡΑ που πρέπει όλοι οι Σύλλογοι Π.Ε. να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις για αλληλεγγύη και συμμετοχή με κάθε δυνατό τρόπο στις κινητοποιήσεις των φοιτητών.

Πρέπει ΤΩΡΑ να ακολουθήσουν όλοι οι Σύλλογοι τους πρώτους Συλλόγους που έβγαλαν ψηφίσματα συμπαράστασης στους φοιτητές, όπως μέχρι τώρα έκαναν οι Σύλλογοι Π.Ε. «Αριστοτέλης», «Αθηνά», «Παρθενώνας», Α΄ Αθήνας, «Κ. Σωτηρίου», Κορυδαλλού – Αγ. Βαρβάρας, Κερατσινίου – Περάματος και Χανίων. Να δώσουν αυτά τα ψηφίσματα στις Γ.Σ. των φοιτητών στηρίζοντας τις αποφάσεις αγώνα, πράγμα που τους δίνει δύναμη και αγκαλιάζεται με ενθουσιασμό.

Να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των φοιτητών την Πέμπτη 8 Ιούνη στις 12 μ.μ. στα Προπύλαια κηρύσσοντας στάσεις εργασίας, όπως έκανε η Γ.Σ. του Αριστοτέλη.

Να συμμετέχουμε μαζικά σε κάθε εκδήλωση-κινητοποίηση, όπως έκανε ο Σύλλογος των Χανίων στο απογευματινό συλλαλητήριο - απάντηση στην τρομοκρατία της αστυνομίας στα Χανιά που έφτασε τα χίλια άτομα και κατέλαβε τελικά την Πρυτανεία.

Πρόταση για συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο και 24ωρη απεργία την ερχόμενη Πέμπτη, έθεσαν ήδη οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Π.Ε. στο Δ.Σ. της ΔΟΕ.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα