ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ!

 

Περισσότεροι από 200 φοιτητικοί σύλλογοι πανελλαδικά έχουμε προχωρήσει αυτές τις μέρες με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων σε καταλήψεις των σχολών μας και σε διαδηλώσεις εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή μας στην κυβερνητική πολιτική σε εκπαίδευση και εργασία.

                Πιο συγκεκριμένα, απαιτούμε την κατάργηση των νόμων για την αξιολόγηση των ιδρυμάτων, τη δημιουργία Ινστιτούτων Δια Βίου Εκπαίδευσης και του ΔΟΑΤΑΠ που επιβάλουν ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια ανταποδοτικότητας στη λειτουργία, τα προγράμματα σπουδών και την έρευνα των ιδρυμάτων. Αποσυνδέουν ουσιαστικά το πτυχίο από κάθε επαγγελματικό και εργασιακό δικαίωμα, φτιάχνουν ένα νέο μοντέλο εργαζόμενου φτηνού και ευέλικτου, πειθαρχημένου και παραγωγικού χωρίς γνώση των δικαιωμάτων του που δεν διεκδικεί συλλογικά καλύτερους όρους παιδείας, εργασίας, ζωής, αλλά είναι πλήρως προσαρμοσμένος στις ανάγκες της αγοράς, των εργοδοτών και των επιχειρήσεων

                Ειδικότερα, παλεύουμε για να μην κατατεθούν οι νέες αντιδραστικές αλλαγές που προτείνει το υπουργείο και αφορούν το νόμο πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΙ και ΤΕΙ και τη συνταγματική κατοχύρωση ιδιωτικών – μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Μέσω των παραπάνω, δρομολογούν την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, την εισαγωγή managers στα Ιδρύματα, την κατάργηση του ασύλου και την ποινικοποίηση των αγώνων των φοιτητών, την οριστική αποπομπή από τις σχολές όσων ξεπερνούν τα 6 ή 7 έτη φοίτησης ή που κόβονται για 4 φορές σε ένα μάθημα.

                Με αφορμή όλα τα παραπάνω και μπροστά στην αλαζονεία και αδιαλλαξία της κυβέρνησης και της υπουργού παιδείας, που χρόνια τώρα αγνοούν επιδεικτικά τις αποφάσεις των φοιτητών και σπουδαστών για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους με πτυχία που θα εξασφαλίζουν δουλειά και θα κατοχυρώνουν όλα τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα, αναγκαστήκαμε να καταλάβουμε εδώ και τρεις περίπου βδομάδες τις σχολές μας, διακόπτοντας την εκπαιδευτική, διοικητική και ερευνητική διαδικασία των Πανεπιστημίων. Η κλιμάκωση του αγώνα και η συνέχεια των καταλήψεων είναι η απάντησή μας στον εκβιασμό του υπουργείου - κυβέρνησης και θα συνεχιστούν μέχρι να πάρει πίσω τα μέτρα.  

                Γνωρίζουμε ότι όλα τα παραπάνω συνδέονται και είναι αποτέλεσμα μίας ενιαίας αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής που έχει οδηγήσει στην λιτότητα την ακρίβεια και την ανεργία,  που καταργεί κάθε κοινωνική παροχή, ιδιωτικοποιεί την παιδεία και τη υγεία, ελαστικοποιεί τα ωράρια, καταργεί το ασφαλιστικό. Ουσιαστικά αναγορεύουν σε απόλυτο νόμο τις ανάγκες των εργοδοτών, των επιχειρήσεων και του κεφαλαίου και παράλληλα θωρακίζουν το σύστημα με τον πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ (δεν είναι τυχαίο ότι ποτέ δεν ακούγονται οι κινητοποιήσεις φοιτητών και εργαζομένων), με την αστυνομοκρατία στις πόλεις, με την ποινικοποίηση των αγώνων αφού κάθε απεργία πλέον κρίνεται παράνομη και καταχρηστική.

                Θεωρούμε ότι σε αυτή την περίοδο είναι πλέον αναγκαίο μαθητές – φοιτητές – σπουδαστές – εκπαιδευτικοί – εργαζόμενοι να ενωθούμε και να παλέψουμε μαζί. Στο δρόμο που χάραξε η Γαλλία. Με συνελεύσεις και απεργίες και στους χώρους δουλειάς. Τώρα που η επίθεση είναι τόσο βάρβαρη και ενιαία να διαλέξουμε το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα, της μετωπικής σύγκρουσης με την πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. αλλά και την εκκωφαντική συναίνεση της αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ.

                Δεν αντιλαμβανόμαστε τα εκπαιδευτικά ζητήματα έξω από την κοινωνία. Η διεκδίκηση για πραγματική, ουσιαστική  δημόσια, δωρεάν παιδεία για όλους, για πτυχία με αξία, για αξιοπρεπείς όρους δουλειάς σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας, είναι υπόθεση όλων. Δε θα υπακούσουμε, δε θα υποχωρήσουμε θα τους ανατρέψουμε στην κατεύθυνση κατάκτησης των δικών μας αναγκών ως φοιτητές και εργαζόμενοι.

               

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, τις ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα σε συνάντηση – συζήτηση την Πέμπτη 1 Ιουνίου στις 19:30 στο κεντρικό αμφιθέατρο Φυσικού στο ΑΠΘ. Για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε με συντονισμένα και κοινά βήματα τον αγώνα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

ΜΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

 

Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων – Καταλήψεων

Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα