ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

Δήλωση του Κ.Τουλγαρίδη , εκπροσώπου των Παρεμβάσεων Π.Ε. στο Δ.Σ. της ΔΟΕ

                                                    Τηλ. 6974750410,  e-mail: ktoulgaridis@in.gr

 

«Όποιος δε θέλει να ζυμώσει μέχρι το 2012 κοσκινίζει»

Χαρακτηριστικά σκανδάλου παίρνουν οι διαρροές της κυβέρνησης για τα 176 ευρώ.

 

Το 1999, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφεύρε το επίδομα των 176 ευρώ για τους Δ.Υ. για να εφαρμόσει την πολιτική του διαίρει και βασίλευε και να αποτρέψει τους αγώνες των εργαζομένων για πραγματικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς. Κανείς δε φανταζόταν, ωστόσο, πως το επίδομα αυτό θα μπορούσε να στοιχειώσει μέχρι το 2012, ανάμεσα δύο κυβερνήσεις και τρεις εκλογές, ως ένα διαρκές προεκλογικό κόλπο μιας οικονομικής ομηρίας χωρίς προηγούμενο.

Οι διαρροές της κυβέρνησης προς τα ΜΜΕ για χορήγηση του επιδόματος των 176 ευρώ σε πέντε δόσεις μέχρι το 2012 σε όσους υπαλλήλους δεν το έχουν πάρει ισοδυναμούν με εξαγγελία πολιτικής μόνιμης λιτότητας και ουσιαστικού παγώματος των μισθών για τουλάχιστον 6 χρόνια ακόμα!!! 

Αποτελεί πραγματική πρόκληση όταν ο μισθός του νεοδιόριστου βρίσκεται 400 ευρώ χαμηλότερα από το όριο της φτώχειας, όταν οι μισθοί μας ψαλιδίζονται συστηματικά από την απογείωση της ακρίβειας και την επιβολή αυξημένων έμμεσων και άμεσων φόρων, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει πάνω από το 40% της αγοραστικής τους δύναμης την τελευταία 8ετία.

Οι διαρροές αυτές, όπως και αν γίνει προσπάθεια να παρουσιαστούν στη ΔΕΘ, κονιορτοποιούν τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για άμεση χορήγηση του επιδόματος στους εκπαιδευτικούς και εξηγούν τι ακριβώς σήμαιναν οι πασχαλινές εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας για τη χορήγησή του υπολοίπου του επιδόματος, δηλαδή των 103 ευρώ (καθώς θεωρεί ότι τα 73 ευρώ τα έδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση), σε δόσεις από το 2007…

Οι εξελίξεις αυτές, μπροστά στην απεργία στις 18 του Σεπτέμβρη αποδεικνύουν:

·         το διαρκή εμπαιγμό των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ αλλά και τις σοβαρές ευθύνες των επίσημων συνδικάτων που συμμετείχαν στη διασπορά φημών και υποσχέσεων και εξαντλήθηκαν σε επιδοματικές διεκδικήσεις αντί να οργανώσουν, όλη αυτή την περίοδο, συντονισμένους αγώνες για την ανατροπή της λιτότητας.

·         ότι ο μόνος δρόμος για να σπάσει η πολική της λιτότητας και της φτώχειας, για να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας και κερδίσουμε τα 1400 ευρώ καθαρό στο νεοδιόριστο με ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό είναι ο μαζικός συντονισμένος αγώνας μαζί με τους άλλους εργαζόμενους και η μαζική και μαχητική συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών στην μεγάλη απεργία που ξεκινά στις 18 Σεπτέμβρη.

21/8/2006

www.paremvasis.gr


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα