ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΕ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

αρχείο

 

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

Πρόταση

των Παρεμβάσεων - Κινήσεων – Συσπειρώσεων Π.Ε.

για την Η.Δ. της 75ης Γ.Σ. της ΔΟΕ   ( Ιούνης 2006)

(κατατέθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στις 13/3/06)

 

1. ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ με ενιαίο 12χρονο βασικό σχολείο για όλους, που θα παρέχει μόρφωση, καλλιέργεια και εφόδια σε όλα τα παιδιά χωρίς διαχωρισμούς, εξεταστικούς  και ταξικούς φραγμούς, δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενιαία δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση με όλα τα εργασιακά δικαιώματα στο πτυχίο. Όχι στη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού

( με αιχμές, εκτός των άλλων: Tην υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.Tην εναντίωση στη λεγόμενη «αποκέντρωση» και στα εκπαιδευτικά μοντέλα που προωθούν την αποσύνδεση από το κράτος  μέρους της εκπαιδευτικής διαδικασίας.Tη γενναία χρηματοδότηση της εκπαίδευσης με το 15% του κρατικού προϋπολογισμού. Tα σύγχρονα αναλυτικά προγράμματα της ολόπλευρης γνώσης ,της κριτικής σκέψης και της απελευθερωτικής προοπτικής. Tην κάλυψη όλων των κενών, τους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλου του εκπαιδευτικού έργου που είναι σήμερα αναγκαίο. Tους 20 μαθητές ανά τμήμα.  Tην κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525 και 2640   κ.λ.π.) 

 

2. ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους βασικούς μισθούς, κατοχύρωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων

( με αιχμές, εκτός των άλλων: 1400 ευρώ καθαρά στον πρωτοδιόριστο, ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό, ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη, ενάντια στη σύνδεση μισθού–απόδοσης και τις περικοπές του κινήτρου απόδοσης. Aφορολόγητο όριο ίσο με τις ετήσιες αποδοχές του πρωτοδιόριστου. Kλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας εφ’όλης της ύλης χωρίς τη διαμεσολάβηση της ΑΔΕΔΥ. Σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς ή στα 55 ίση με τον τελευταίο μισθό.  Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.  Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα - Ρέππα, κ.λ.π )

 

3. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, απόρριψη της αξιολόγησης-χειραγώγησης των εκπαιδευτικών και της αξιολόγησης-κατηγοριοποίησης των σχολείων.

( με αιχμές, εκτός των άλλων: Την κατάργηση του ν. 2986, την κατάργηση του Καθηκοντολογίου και του ΔΥΚ, την απόρριψη των σχεδίων για εφαρμογή της αξιολόγησης με προπομπό την αυτοαξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων. Την εναντίωση στις εξετάσεις στην Ε΄ και ΣΤ΄. Την οργάνωση της συλλογικής αντίστασης στην πράξη για να μην περάσει η αξιολόγηση. Την ενίσχυση του ρόλου του συλλόγου διδασκόντων κ.λ.π)

 

4. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ - ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ως αποκλειστικό εργασιακό πλαίσιο στην εκπαίδευση, αγώνας ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

( με αιχμές, εκτός των άλλων: Την κατάργηση της ωρομισθίας και της αναπλήρωσης, την αντικατάστασή τους με μόνιμες θέσεις εργασίας, τη δημιουργία οργανικών θέσεων για κάθε εκπαιδευτικό έργο στο σχολείο. Το διορισμό όλων των αναπληρωτών. Την κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και κάθε ελαστικού συστήματος πρόσληψης. Τους μαζικούς διορισμούς με μόνο κριτήριο το χρόνο λήψης πτυχίου. Τη διατύπωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου εργασιακών δικαιωμάτων που θα καλύπτει και θα  προστατεύει τους συναδέλφους από τις καταστρατηγήσεις και τις αυθαιρεσίες. Τη μείωση του ωραρίου στα επίπεδα της Β/θμιας, κ.λ.π. )

 

5. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ενάντια στις ανισότητες και τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τις διακρίσεις, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, το σκοταδισμό και τη θρησκοληψία, το σωβινισμό και τον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

 

6. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ – όχι στην επέλαση των χορηγών στα σχολεία - όχι στο ευέλικτο σχολείο της αγοράς, να μην περάσει η εφαρμογή της ευέλικτης ζώνης από τον Σεπτέμβρη, να στηριχθούν οι σύλλογοι διδασκόντων.

 

7. ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ : διαμόρφωση κριτικής άποψης – διατύπωση αιτημάτων και στάσεων 

     απέναντι στη νέα πραγματικότητα    


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα