ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Ανακοινώσεις

αρχείο


Η στάση μας στη ΔΟΕ
Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά
Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ

ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΕ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ  !

 

Ήταν   το μεγαλύτερο συλλαλητήριο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των τελευταίων 25 χρόνων, μέσα στον πιο μεγάλο απεργιακό ξεσηκωμό του κλάδου.

Ήταν ένα ποτάμι ανθρώπων, απεργών με τα παιδιά τους, τα πανό τους, τα τραγούδια τους.

Ήταν μια πραγματική , μαχητική διαδήλωση με τις σημαίες του δίκιου και της αλήθειας, απεργών που ζητάνε το αυτονόητο:

Να ζουν αξιοπρεπώς μόνο από την εργασία τους.

Να πάψουν τα σχολεία να θυμίζουν φτηνά πανδοχεία εθνικής οδού, η δημόσια εκπαίδευση να πάψει πια να είναι  λόγια άνευ περιεχομένου.

Να είναι η παιδεία κοινωνικό , καθολικό δικαίωμα και όχι εμπορεύσιμο προϊόν.

Να έχει αποφασιστικό λόγο και έργο ο σύλλογος διδασκόντων, χωρίς καθηκοντολόγια και αξιολογήσεις.

Οι δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν στο δρόμο αντιμετωπίστηκαν με την πιο ωμή βία, τον μεγαλύτερο αυταρχισμό από την κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής.

Χωρίς καμιά αιτία μια διαδήλωση που είχε εξαγγελμένο προορισμό το μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό χτυπήθηκε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν κλείσει το δρόμο. Στην ουσία απαγορεύτηκε το δικαίωμα στη διαδήλωση των εργαζομένων, κάνοντας απαγορευμένη πόλη τη μισή Αθήνα και τον πρωθυπουργό μονάρχη στον γυάλινο πύργο του.

Τα ΜΑΤ με εντολή του φυσικού τους προϊσταμένου, του Πολ(έδειρα), περικύκλωσαν τους εμβρόντητους εκπαιδευτικούς, χτυπώντας αδιάκριτα, ρίχνοντας χημικά, συλλαμβάνοντας παιδιά, φοιτητές μέσα στο σωρό.

Και έρχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ρουσόπουλος να λέει ότι η αστυνομία είχε εντολή να προστατεύσει το Μέγαρο Μαξίμου. Από ποιον; Από τους δασκάλους; Από τους απεργούς που ματώνουν μέσα στην τάξη για τα παιδιά του λαού μας; Από τα δίκαια αιτήματα μας;

Είναι φανερό το τι εννοεί εκπαιδευτικό διάλογο η κυβέρνηση: καταστολή και βία για όποιον διαμαρτύρεται, για όποιον δεν αποδέχεται την πολιτική της. Έτσι αντιμετώπισε τους φοιτητές, έτσι τους ναυτεργάτες, έτσι τους εκπαιδευτικούς.

Η συντηρητική πολιτική έχει ως μόνο σύμμαχο τον αυταρχισμό για να επιβληθεί.Γιατί αυταρχισμός είναι στον εκπαιδευτικό, τον εργαζόμενο που κάνει δεύτερη δουλειά να τα φέρει βόλτα, να επιβάλλεις τη σιδερένια φτέρνα της λιτότητας και των συμφώνων σταθερότητας. Και δίπλα σου η Εθνική να αγοράζει ξένες τράπεζες, ο ΟΤΕ το Γερμανό με τα λεφτά από τους φόρους σου.

Γιατί αυταρχισμός είναι να καταδικάζει σε οικονομικό στραγγαλισμό τη δημόσια εκπαίδευση, αφαιρώντας τον τίτλο δωρεάν αφού οι εργαζόμενοι γονείς βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, κατεδαφίζοντας το δημόσιο και με τη συνταγματική αναθεώρηση που ετοιμάζει η κυβέρνηση μαζί με το Γιωργάκη. Και την ίδια στιγμή οι «κουμπάροι» να παίρνουν τέτοιες μίζες που θα αρκούσαν για να δημιουργήσουν μια σχολική βιβλιοθήκη σε κάθε σχολείο.

Γιατί αυταρχισμός είναι να αναγκάζεις τα παιδιά να ζουν από τις 7 -5 σε ακατάλληλα κτίρια, με ανεπαρκή υλικοτεχνική υποδομή , να τρώνε εκεί που κάνουν μάθημα , να κάνουν μάθημα εκεί που τρώνε.

Γιατί αυταρχισμός είναι να μην έχει γνώμη ο εκπαιδευτικός για το, πώς, από πού το διδάσκει και από πάνω να κατηγορείται ως ένοχος για τα κακώς κείμενα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Ε λοιπόν, εμείς λέμε Φτάνει πια!! Δεν πάει άλλο.  Να παραιτηθούν τώρα οι φυσικοί και ηθικοί υπεύθυνοι οι υπουργοί Παιδείας και Δημοσίας Τάξης.

Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά !!!

Με τη δύναμη του δίκιου, με το πάθος του αγώνα, με τη φλόγα της

 νίκης

 ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!!!

Τώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται στριμωγμένη από το δίκιο της απεργίας μας, τώρα που είναι κοινωνικά απομονωμένη, αφού όλοι αναγνωρίζουν, βλέπουν την αλήθεια των διεκδικήσεών μας.

Τώρα που η μαζική συμμετοχή μας στην απεργία, τα μεγάλα ποσοστά, οι μαζικές διαδηλώσεις δείχνουν το πείσμα μας .

Τώρα που δείξαμε και στους πιο δύσπιστους, που διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι «οι κακομοίρηδες οι δάσκαλοι» δεν θα απεργήσουν. Που πήραμε τον αγώνα στα χέρια μας , που ξεπεράσαμε την υπονόμευση και την ατολμία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, που ξεπεράσαμε τους υπονομευτικούς ψιθύρους των δυνάμεων της κομματικής περιχαράκωσης, όσους είχαν «επενδύσει» πολλά στην αποτυχία του αγώνα πριν αυτός ξεκινήσει.

Τώρα που ο αγώνας  βρίσκεται σε εξέλιξη και η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στα αιτήματά μας,

Τώρα συνεχίζουμε !!! Με την ίδια αποφασιστικότητα την ίδια και μεγαλύτερη ορμή.

Τώρα συνεχίζουμε για να νικήσουμε!!!

Όλοι στις Γενικές Συνελεύσεις όπου με τη μαζικότητά μας, τη συζήτησή μας ψηφίζουμε τη συνέχεια του αγώνα με νέα 5θήμερη από τη Δευτέρα 25/9.

Όλοι στις Γενικές Συνελεύσεις φτιάχνοντας και ενισχύοντας τις απεργιακές επιτροπές,  ώστε οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί να έχουν τον αγώνα στα χέρια τους.

Όλοι στις Γενικές Συνελεύσεις για να νικήσουμε !!!


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα