ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Ανακοινώσεις

αρχείο


Η στάση μας στη ΔΟΕ
Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά
Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρουμ συζήτησης

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 2006 :

Oι εκπαιδευτικοί  γράφουν ιστορία !

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με  δυναμισμό, πάθος  και καθολική συμμετοχή στην απεργία.

Τρίβουν τα μάτια τους! Η μεγάλη απεργία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ξεκίνησε. Oι 72.000 εκπαιδευτικοί βρίσκονται από το πρωί σε έναν πρωτόγνωρο απεργιακό ξεσηκωμό, που έχει βάλει κυριολεκτκά λουκέτο στα σχολεία, έχει στρέψει επάνω της τους προβολείς του κοινωνικού ενδιαφέροντος και αναγνωρίζεται ως η πρώτη σοβαρή αναμέτρηση με την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική μετά τον φοιτητικό ξεσηκωμό.

Οι δεκάδες  χιλιάδες απεργοί, οι συγκεντρώσεις της Δευτέρας 18 του Σεπτέμβρη, το αγωνιστικό κλίμα, το πάθος, η μαχητικότητα και ο δυναμισμός που επικρατούν, δικαιώνουν απόλυτα την πρόταση  που από πέρυσι την Άνοιξη πρόβαλαν και ζύμωσαν οι Παρεμβάσεις, για την ανάταση του κινήματος με μια μεγάλη απεργία το Σεπτέμβρη.

Ο δρόμος για την απεργία άνοιξε μια πλατιά συζήτηση-τόσο ευρύτερα όσο και στο εσωτερικό του κλάδου-όχι μόνο για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα με τα οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι, αλλά και με τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και το σχολείο, το ρόλο του εκπαιδευτικού, το τι και πώς διδάσκουμε. Κατάφερε να δώσει στη συζήτηση  μαχητικά χαρακτηριστικά να αναδείξει τις πραγματικές μας ανάγκες,  να βγάλει στον αέρα τις αγωνίες και την οργή του κόσμου της ζωντανής εκπαίδευσης. Έτσι αναγνωρίζεται πια απ’ όλους ότι αυτός ο αγωνιστικός δρόμος, ο δρόμος των πραγματικών αγώνων, είναι ο μόνος που μπορεί να σταματήσει τις αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές εξελίξεις και να φέρει νίκες!

Γι’ αυτό και η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία αιφνιδίασε και τρόμαξε τα κυβερνητικά και κομματικά επιτελεία, μέσα και έξω από τον κλάδο. Διέψευσε τις προφητείες της κ. Γιαννάκου πως «… οι εκπαιδευτικοί δεν πρόκειται να κάνουν σοβαρές απεργίες ».  Ξεπέρασε το δίπολο της υπονόμευσης και της αναιμικής «συμβολής» της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Ξεπέρασε τις Κασσάνδρες, τους «ψιθύρους» των δυνάμεων της κομματικής περιχαράκωσης, όσους επένδυσαν πολλά στην «ήττα» της απεργίας, πριν καν αυτή ξεκινήσει.

Ένα πλήθος συναδέλφων πλαισιώνει και συγκροτεί τις απεργιακές επιτροπές, σχεδιάζει υλοποιεί τα απεργιακά γεγονότα, πολλαπλασιάζει το απεργιακό μήνυμα που έφτασε έτσι σε κάθε σχολείο και συνδέθηκε  με τους γονείς και την κοινωνία. Οι εκπαιδευτικοί παίρνουν τον αγώνα στα χέρια τους, σπάνε την άπνοια και το στημένο σκηνικό των εθιμοτυπικών και επετειακών απεργιών, διεκδικούν να σπάσουν τη φτώχεια στους μισθούς, τη φτώχεια στα σχολεία, αντιστέκονται στην αποδόμηση του δημόσιου σχολείου, στην οικοδόμηση του σχολείου της αγοράς, στο εξοντωτικό και αυταρχικό σχολείο της απόρριψης και της κατηγοριοποίησης.  

Οι κινήσεις πανικού των κυβερνητικών επιτελείων, οι προσβλητικές και ασεβείς δηλώσεις της κ. Γιαννάκου, οι συκοφαντίες κατά των εκπαιδευτικών, τα ψέματα που επιστρατεύτηκαν για τις παροχές που τάχα απολαμβάνουν, αλλά και η «ειδυλλιακή» εικόνα  που παρουσιάζουν για τα σχολεία, αποδεικνύουν πόσο επικίνδυνη για την κυρίαρχη πολιτική μπορεί να γίνει αυτή η απεργία, αν ανοιχτεί ακόμα πιο θαρρετά στην εργαζόμενη πλειοψηφία. Αν απέναντι στη λογική που θέλει να μετατρέψει τους αγώνες των εργαζομένων σε συντεχνιακές διεκδικήσεις  κλάδων (για να τους απομονώσει, να τους δυσφημίσει και να τους οδηγήσει στην ήττα), εργαστούμε για ένα ευρύ κοινωνικό κίνημα που θα αγωνίζεται για το λαϊκό εισόδημα και το σχολείο των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων.

Γι αυτό και είναι βαθιά γελασμένοι, όσοι από τα  κυβερνητικά ή άλλα  επιτελεία επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν και να εκτρέψουν έναν τέτοιο αγώνα. Φτάσαμε ως τη σημερινή ιστορική μέρα έχοντας στις  σημαίες της απεργίας μας τα αιτήματα για την αξιοπρεπή εργασία και τη Δημόσια Παιδεία. Δεν πρόκειται να ευτελίσουμε έναν τέτοιο αγώνα, περιορίζοντάς τον στα στενά πλαίσια μιας συζήτησης, που έχει ως  επίδικο ζήτημα κάποια επιδοματική δόση των 30 ευρώ!  

Η σημερινή μέρα μόνο αισιοδοξία μπορεί να προκαλεί στο στρατόπεδο των απεργών. Το πρώτο βήμα έγινε και αιφνιδίασε τους πάντες. Η συμμετοχή των συναδέλφων και ο απεργιακός παλμός δρομολογούν ήδη το αγωνιστικό κύμα για να σπάσουμε τον αυταρχισμό και την αδιαλλαξία της κυβερνητικής πολιτικής και να φτάσουμε στη νίκη. Οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις καλούν όλους τους συναδέλφους να τη «ζήσουν» αυτήν την απεργία:

·        Να δώσουν όλοι το «παρών» στα τοπικά και κεντρικά απεργιακά γεγονότα, στις συγκεντρώσεις και το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο της Τετάρτης 20 Σεπτέμβρη.

·        Να πλαισιώσουν τις απεργιακές επιτροπές, να είναι απόλυτα ο αγώνας στα χέρια των εκπαιδευτικών. Να συμμετέχουν το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Σεπτέμβρη στη συνάντηση των απεργιακών επιτροπών στα γραφεία τα ΔΟΕ για το συντονισμό της δράσης τους ( καλούν οι απεργιακές επιτροπές της Αθήνας ).

·        Να πάρουν μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων την Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη το πρωί, για να εκτιμήσουμε όλοι μαζί την πορεία του αγώνα μας και να αποφασίσουμε για τη συνέχισή του.

 

ΝΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ !

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

18 Σεπτέμβρη 2006

www.paremvasis.gr


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα