ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ

αρχείο


Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά
Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

Δήλωση των

Αντωνόπουλου Παύλου, Κεφαλληνού Παναγιώτη, Ρέππα Ντίνας,

εκπροσώπων από τις Παρεμβάσεις – Κινήσεις - Συσπειρώσεις

στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ

 

Πρωτοφανής γελοιότητα στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ

την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2006

Το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε στις 10.30 π.μ. και «ολοκληρώθηκε» με εντελώς ανορθόδοξο τρόπο στις 12.00!!! Αρχικά πήρε το λόγο ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ όπου αναφέρθηκε στο πλαίσιο δράσης της επόμενης περιόδου σε περιεχόμενο και μορφές και στο οργανωτικό συνέδριο. Στη συνέχεια το προεδρείο κάλεσε τις παρατάξεις να πάρουν το λόγο. Σε αντίθεση με την μέχρι σήμερα ταχτική, να τοποθετούνται οι παρατάξεις με βάση τη δύναμή τους, η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ αρνούνταν να τοποθετηθούν, ενώ ΕΣΑΚ, Αυτόνομη Παρέμβαση και Παρεμβάσεις-Κινήσεις Συσπειρώσεις δήλωσαν ότι θα τοποθετηθούν μετά από αυτές γιατί κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει ποιες παρατάξεις υποστήριζαν την εισήγηση. Το κλίμα είχε κωμικά χαρακτηριστικά κι έτσι όταν το προεδρείο έθεσε σε ψηφοφορία την εισήγηση του προέδρου Παπασπύρου όλοι έβαλαν τα γέλια, καμιά δεκαριά σήκωσαν υπέρ, ενώ δεν υπήρξαν κατά ή λευκά γιατί η διαδικασία ήταν τόσο γελοία που έμοιαζε ασόβαρο να ψηφίσει κάποιος οτιδήποτε. Τότε το προεδρείο ανακοίνωσε ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε με ομόφωνη απόφαση υπέρ της εισήγησης του προέδρου.

Ποτέ στη μεταπολιτευτική ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος δεν έχει υπάρξει τέτοια εξέλιξη κι αναρωτιέται κανείς τι επιδιώκουν οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ με αυτή την πρωτοφανή ταχτική. Απ’ ότι φαίνεται η ΔΑΚΕ δεν έχει αποφασίσει ακόμη με ποιο τρόπο θα ασκήσει τη συμπολίτευσή της στην κυβέρνηση κι αν θα αφήσει όπως πέρσι να υπάρξουν κάποιες αποφάσεις έστω για τις γνωστές υποτονικές και ημερολογιακά συνηθισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ. Η ΠΑΣΚ απ’ την άλλη δεν έχει ξεκαθαρίσει την ταχτική που θα ακολουθήσει μπροστά στις δημοτικές εκλογές. Γιατί είναι απορίας άξιο να αρνείται να πάρει το λόγο και να δηλώσει έστω ότι συμφωνεί με την εισήγηση Παπασπύρου και να το κάνει μόνο μετά το πέρας της διαδικασίας που η ίδια προκάλεσε. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από άποψη περιεχομένου η εισήγηση του προέδρου χαρακτηριζόταν από την αντίληψη ότι το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει με τις προτάσεις του να συμβάλει στην οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη της χώρας (π.χ. υπήρξε πρόταση για μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 20% για όλους, μισθωτούς κι επιχειρήσεις!!!) και στο αγωνιστικό πρόγραμμα πρότεινε την κινητοποίηση 9/9 στη ΔΕΘ, το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 20 Σεπτέμβρη και στη συνέχεια γενικόλογες κουβέντες για κινητοποιήσεις ως το Δεκέμβρη. Ταυτόχρονα στα κείμενα που δόθηκαν στα μέλη του Γ.Σ. δεν υπήρχε η εισήγηση του προέδρου η οποία δεν είχε συζητηθεί ούτε καν στην Ε.Ε. Υπήρχε όμως ένα απαράδεκτο κείμενο – ψήφισμα για την εκπαίδευση με βάση υποτίθεται την απεργία στην Πρωτοβάθμια το οποίο δε σεβόταν ούτε καν το περιεχόμενο των αιτημάτων της απεργίας ενώ στην ουσία αρνιόταν να πάρει θέση για τα σημαντικά ζητήματα που το καλοκαίρι έθεσαν οι μεγαλειώδεις φοιτητικές κινητοποιήσεις  και επανέφερε τη κυβερνητική λογική να προχωρήσουν μέτρα και μεταρρυθμίσεις με διάλογο και συναίνεση.

Είναι γνωστό ότι το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ στην ουσία δεν έπαιξε και δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο πολλά χρόνια τώρα. Η λειτουργία του είναι διακοσμητική και στην ουσία καλύπτει τις ανάγκες των μεγάλων παρατάξεων να βολεύουν με άδειες τα μέλη τους. Είναι επίσης γνωστός ο ρόλος της ΑΔΕΔΥ και του υποταγμένου συνδικαλισμού που ούτε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπίσει ανάγκες και δικαιώματα των εργαζομένων στο δημόσιο. Αυτός ο εκφυλισμός όμως, ξεπερνά κάθε όριο και είναι σαφές ούτε τίποτα θετικό δεν μπορεί να προμηνύει.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα