ανεξάρτητες, αυτόνομες, αγωνιστικές , ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

  

Απαντάμε στην κυβερνητική πρόκληση:

Ούτε αργία – ούτε ημιαργία – ούτε «διευκόλυνση» …

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

 Η ενέργεια της κυβέρνησης, να θεωρήσει κανονική εργάσιμη ημέρα, την 11η Μάη - μέρα εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς, αποτελεί καθαρή πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους.

Ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση, συνιστά, η απαίτηση της κυβέρνησης όπως ανακοινώθηκε από τα ΜΜΕ, να δηλώσουν οι εκπαιδευτικοί τη Δευτέρα 9 Μάη εάν θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, ώστε να …εργαστούν τις δυο πρώτες ώρες και να μην τους παρακρατηθεί η απεργία. Αυτό που επιδιώκουν, με κάθε μέσο, ακόμα και με εκπτώσεις σε κλάδους με ισχυρή συνδικαλιστική παρουσία, είναι να υποχρεώσουν ή να «πείσουν» τους εργαζόμενους να εργαστούν τη μέρα της Πρωτομαγιάς.

Με την ενέργειά της αυτή η κυβέρνηση :

ü      Επιδεικνύει ένα πρωτοφανή πολιτικό αυταρχισμό και προετοιμάζει το έδαφος για πολύ σκληρά αντιλαϊκά μέτρα σε όλα τα μέτωπα που ήδη έχουν ανοίξει (εισοδηματική πολιτική, ασφαλιστικό, ωράριο, εργασιακές σχέσεις, παιδεία, κλπ.)

ü      Εξασφαλίζει 125 εκατ. € για τους εργοδότες και 80 εκατ. €  για το δημόσιο, χρήματα που θα υποχρεώνονταν να καταβάλλουν αν η ημέρα αυτή καθοριζόταν ως αργία. Όπως συμβαίνει δηλαδή ανελλιπώς τα τελευταία 25 χρόνια.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που δεν δίστασε να ορίσει ως επίσημη αργία για Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, την ημέρα έναρξης της Ολυμπιάδας. Της Ολυμπιάδας των αστρονομικών κερδών για τις πολυεθνικές και των τεράστιων ελλειμμάτων για τους εργαζόμενους.

Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ξεχνάμε ότι όλα τα δικαιώματα που έχουμε σαν εργαζόμενοι, το ωράριο, οι αργίες, οι άδειες, η κοινωνική ασφάλιση, ακόμα και το δικαίωμα της απεργίας  :

ü      δεν χαρίστηκαν από καμιά κυβέρνηση και από κανένα εργοδότη. Κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες στους οποίους κάποιοι συνάδελφοί μας, σε εποχές πιο δύσκολες έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους. Αυτούς τους αγώνες συνεχίζουμε εμείς σήμερα. Αυτή την ιστορική συνέχεια σηματοδοτεί η εργατική Πρωτομαγιά, σύμβολο στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση και χειραφέτηση.

ü      βρίσκονται υπό συνεχή αμφισβήτηση, καθώς κυβέρνηση και εργοδοσία, επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα νέο πρότυπο εργαζόμενου, φθηνού, ευέλικτου, αναλώσιμου, χωρίς δικαιώματα.

Κανείς εκπαιδευτικός δεν πρέπει να εργαστεί την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς

Το ζήτημα δεν είναι τι θα κάνει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και οι συμβιβασμένες ηγεσίες τους. Ποιος μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στον Πολυζωγόπουλο, που σε συνεργασία με την κυβέρνηση άνοιξε το ασφαλιστικό, δήλωσε  ότι συζητά την αύξηση του εργάσιμου χρόνου και πρότεινε έκτακτες εισφορές στα ταμεία από όλους τους εργαζόμενους που έχουν εισόδημα άνω των 1200 € !

Το ζήτημα είναι, αν όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι, θα σηκώσουμε το βάρος της απεργίας της Πρωτομαγιάς. Το ζήτημα είναι, αν η γενική απεργία της Τετάρτης, θα αποτελέσει μια αφετηρία αγώνων και αντίστασης.

Για μας τους εκπαιδευτικούς, μετά από μια ακόμα χρονιά, οικονομικής και εκπαιδευτικής απαξίωσης και κοροϊδίας, το δίλημμα είναι σαφές. Θα κλείσουμε την Τετάρτη τα σχολεία και θα κατέβουμε μαζικά στις συγκεντρώσεις, ή πολύ απλά θα το καταπιούμε και αυτό ;

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ

Συγκέντρωση των Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων – Κινήσεων και εργατικών σχημάτων: 11 π.μ. Ομόνοια
ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα