ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΧΗΜΑΤΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι

Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά
Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα

αρχείο


Αλλες διευθύνσεις

Νέα

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.30 στην ΚΑΜΑΡΑ

και πορεία προς την Δ.Ε.Θ.

Μας κλέβουν δικαιώματα, το χρόνο, τη ζωή,

Όλοι στους δρόμους για την ανατροπή!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ «ΥΠΟΔΟΧΗ» ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ !

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

        Σε λίγες μέρες ο πρωθυπουργός και η κουστωδία του θα μας κάνουν την τιμή να μας επισκεφτούν για να εγκαινιάσουν την ΔΕΘ, να εξαγγείλουν την οικονομική τους πολιτική και για πολλοστή φορά, «έργα» για τη πόλη. Οι εργαζόμενοι, οι χιλιάδες  άνεργοι και απολυμένοι, η νεολαία των θρανίων και της εργασιακής περιπλάνησης, οι υπό διωγμό μετανάστες, οι συνταξιούχοι της φτώχειας και της περιθωριοποίησης δεν είναι βέβαια προσκεκλημένοι στις καθιερωμένες φιέστες. Εκεί στην πολυτελή δεξίωση στο Βελλίδειο, θα στρογγυλοκαθίσουν οι «παραγωγικές τάξεις του τόπου»,οι «ληστές με τις γραβάτες» της Σοφοκλέους και τα λοιπά μέλη της μαφίας του κέρδους και της αρπαχτής. Αυτή την «άγρια συμμορία» υπηρετεί  σήμερα ο Καραμανλής σ’αυτούς θα παρουσιάσει τα «επιτεύγματά» του, απ’ αυτούς θα ζητήσει έγκριση γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν. Γι’ αυτούς ο Καραμανλής πέτυχε πολλά. . .

     Tο τελευταίο διάστημα η συντονισμένη επίθεση εργοδοσίας, Ε.Ε,  κυβέρνησης της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε βάρος των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων,  η «επιδρομή των λύκων», πήρε καταστροφικές πλέον διαστάσεις για τον κόσμο της ζωντανής εργασίας, οδηγώντας τον στον κοινωνικό μεσαίωνα. Στόχος τους η ολοκληρωτική εκμετάλλευση-υποδούλωση όλης της εργατικής τάξης, η υπαγωγή όλων των κοινωνικών  και ανθρώπινων σχέσεων στο κεφάλαιο και την αγορά, η  απρόσκοπτη αύξηση  με κάθε τρόπο της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

       Σαρώνουν τα πάντα. Καταργούν «εν μία νυκτί» τη σταθερή δουλειά ξεκινώντας από τον ΟΤΕ με προοπτική επέκτασης σε όλο τον ευρύτερο και «στενό» Δημόσιο τομέα. Επεκτείνουν και γενικεύουν την ελαστική εργασία δημιουργώντας στρατιές νέων συμβασιούχων, ωρομισθίων, αφού κορόιδεψαν τα 250 χιλ. θύματα της προηγούμενης κυβέρνησης. Μειώνουν  ή καθηλώνουν τους μισθούς και τα μεροκάματα, εξαπολύουν φορολογική επιδρομή με την αύξηση του ΦΠΑ, επιβάλλουν παντού χαράτσια: διόδια, δημ. τέλη, τιμολόγια ΔΕΚΟ. ΕΡΤ κ.λ.π. Ξεζουμίζουν τον κόσμο με την τρομακτική ακρίβεια του μισητού πλέον ευρώ, την ίδια στιγμή που επιχειρήσεις και τράπεζες θησαυρίζουν.  Παρά τα προνόμια, τις φοροαπαλλαγές, τα κίνητρα και τις επιδοτήσεις η εργοδοσία μειώνει το προσωπικό ή μεταφέρει τις δραστηριότητες της στα Βαλκάνια! κ.α. Καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις.  Αναιρούν και τα τελευταία ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα  αυξάνοντας τα όρια και μειώνοντας τις συντάξεις, με καταρχήν εφαρμογή στους τραπεζοϋπαλλήλους. Καταργούν το 8ωρο, τις αργίες, υπερωρίες , ότι κατακτήσαμε με πολύχρονους αγώνες. Ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία στο κεφάλαιο, τις υποδομές στους «νταβατζήδες». Εφαρμόζουν ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που απέμειναν από τους προηγούμενους γύρους ιδιωτικοποιήσεων των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Εξαιρούνται μόνο η «Άμυνα», η Δικαιοσύνη και η Δημόσια Τάξη. Δημόσια θα είναι μόνο η καταστολή, τα ΜΑΤ για όσους τολμήσουν και αντισταθούν. Μειώνουν τις κοινωνικές δαπάνες για υγεία- παιδεία- πρόνοια παραδίνοντάς τες στην αγορά.

         «Στοχεύουμε στη σύγκλιση των όρων εργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», πανηγυρίζει ο «τσάρος» του νεοφιλελευθερισμού υπουργός οικονομίας Αλογοσκούφης. Τέρμα τα «προνόμια», τέρμα οι «διακρίσεις», τέρμα τα «ρετιρέ», όλοι στα «υπόγεια»! όλοι «ίσοι»! 600 ευρώ το μήνα όλοι! Σύνταξη μετά θάνατον όλοι! Το διευθυντικό δικαίωμα υπέρτατος νόμος. Κανείς μόνιμος, όλοι προσωρινοί.  Αντί να επεκταθούν τα εργατικά δικαιώματα από τις ΔΕΚΟ και το Δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα και όλα μαζί προς τα πάνω, αυτοί επιλέγουν το αντίθετο!  Μας κοροϊδεύουν!

          Είναι προφανές πως αν δεν αναπτυχθεί άμεσα ένα μαχητικό εργατικό κίνημα αντίστασης και ανατροπής τα μέτρα αυτά θα προχωρήσουν και θα έχουν χειρότερη συνέχεια.

        Το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα, οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και οι ομοσπονδίες όχι μόνο δεν οργανώνουν μια στοιχειώδη αντίσταση των εργαζομένων, δεν συντονίζουν τις όποιες επιμέρους αντιδράσεις, αλλά συναινούν στην ουσία της κυβερνητικής πολιτικής. Φθάνουν μάλιστα όπως συνέβη στην ΟΜΕ – ΟΤΕ να προδίδουν τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και να παραδίνουν τους νέους εργαζόμενους δεμένους χειροπόδαρα για μερικά αργύρια της λεγόμενης «εθελούσιας» εξόδου. Προτείνουν (Πολυζωγόπουλος) να πληρώσουν με φόρο οι εργαζόμενοι(!) τα «σπασμένα» της κοινωνικής ασφάλισης. Οδηγούν έτσι το εργατικό κίνημα σε ανυποληψία, ιστορική διάσπαση, σε μια στρατηγικού χαρακτήρα ήττα.  Θα τους αφήσουμε;

Ένα νέο εργατικό κίνημα μπορεί να νικήσει!

Η μόνη ελπίδα που απομένει στους εργαζόμενους είναι να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους και ανατροπής του εφιαλτικού τοπίου που διαμορφώνεται. Δεν φτάνει η γκρίνια και η δυσαρέσκεια, ή η αναμονή των επόμενων εκλογών για να τους «τιμωρήσουμε». Μόλις πέρυσι «τιμωρήσαμε» το ΠΑΣΟΚ για την ίδια πολιτική κ.ο.κ.  Μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις γενικές συνελεύσεις και τις επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, τις εκλεγμένες απεργιακές επιτροπές να οργανώσουμε μαχητικούς, παρατεταμένους, πολύμορφους αγώνες με πείσμα και αποφασιστικότητα, που να οδηγούν σε νίκη. Τέρμα στις άψυχες απεργίες για την «τιμή των όπλων», τις κομματικές παρελάσεις τύπου ΠΑΜΕ. Οι από «πάνω» «αγώνες» ή δεν γίνονται ποτέ ή οδηγούν στο από «πάνω» ξεπούλημα. Να συντονίσουμε τα βήματα μας  γιατί η επίθεση μας αφορά όλους και μόνο ενωμένοι θα νικήσουμε!   Να προβάλλουμε εκείνα τα αιτήματα που θα εμπνέουν, θα συγκινούν και θα ενώνουν  εργαζόμενους-άνεργους,  εργαζόμενους ιδιωτικού -δημόσιου τομέα,  παλιούς –νέουςμόνιμους-συμβασιούχους,  έλληνες -ξένους. Να αρνηθούμε τις τεχνητές διαιρέσεις.

  Να απορρίψουμε τους μύθους της «εθνικής οικονομίας», της «ανταγωνιστικότητας», της «εθνικής ανάπτυξης», των «ελλειμμάτων» που χρησιμοποιεί το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του για να εξαπατά και να υποτάσσει τους εργαζόμενους. Όχι στην ηττοπάθεια, τον κατακερματισμό, την παραταξικοποίηση

Τα εργατικά δικαιώματα μπροστά!    Να απαιτήσουμε όλα όσα μας ανήκουν!

ü                  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στην ελαστική απασχόληση και τη «μαύρη» εργασία. Κανείς προσωρινός, ωρομίσθιος, συμβασιούχος. Απαγόρευση των απολύσεων

ü                  Αυξήσεις ώστε να ζει κάθε εργαζόμενος αξιοπρεπώς μόνο από τον μισθό του χωρίς την ανάγκη δεύτερης δουλειάς ή υπερωρίας.. Ίση αμοιβή για ίση δουλειά. 1400 ευρώ κατώτερος μισθός για όλους,. Κατάργηση του ΦΠΑ και μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, Κατάργηση των φοροαπαλλαγών του κεφαλαίου.

ü                   Δραστική μείωση του χρόνου εργασίας με παράλληλη αύξηση των αποδοχών μόνη λύση στη φρίκη της ανεργίας. Συνεχόμενο ωράριο,  πενθήμερο. Να καταργηθεί τώρα ο νόμος που καταργεί το 8ωρο!  Όχι στην διεύρυνση του ωραρίου στο εμπόριο.

ü                  Πλήρης σύνταξη ίση με τον τελευταίο μισθό στα 30 χρόνια δουλειάς ή στα 55. Να πληρώσουν για τα ελλείμματα στα ταμεία αυτοί που τα δημιούργησαν: τράπεζες, εργοδοσία, κράτος. Κανείς ανασφάλιστος. Πλήρη υγειονομική περίθαλψη για εργαζόμενους, άνεργους, μετανάστες από ένα αναβαθμισμένο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

ü                  Όχι στην ΟΝΕ, την ΕΕ, τα προγράμματα σταθερότητας και το ευρωσύνταγμα των καπιταλιστών της Ευρώπης.  Να γίνει τώρα δημοψήφισμα και στην Ελλάδα.

ü                  Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, Κοινωνικοποίηση και εργατικός έλεγχος στις επιχειρήσεις και οργανισμούς κοινής ωφέλειας, αναπροσαρμογή της λειτουργίας τους σε όφελος των εργαζομένων. Φτηνό ρεύμα, τηλέφωνο, νοίκι, ίντερνετ, νερό, πετρέλαιο και συγκοινωνίες για εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, μαθητές και φοιτητές.

ü                  Ενιαίο δωδεκάχρονο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά. Ενιαία, δημόσια και δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Ελεύθερη πρόσβαση σ` όλες τις  βαθμίδες της εκπαίδευσης.

            Δεν πάει άλλο, δεν αντέχουμε να ζούμε με το φόβο, το άγχος, τα δάνεια και τα δανεικά,  τη μιζέρια, την αγωνία για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!  Να πάει αλλιώς!  Μπορούμε να νικήσουμε! Να πάρουμε πίσω το χρόνο και τη ζωή που μας κλέβουν!

 Αυτόν το χειμώνα θα τον «βγάλουμε» εμείς ή ο Καραμανλής!

    Το υπέροχο ΟΧΙ των Γάλλων  και των Ολλανδών εργαζομένων,  στην Ευρώπη της φτώχειας και της κοινωνικής αδικίας έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας παντού, ο φόβος πέρασε απέναντι. Στην Ελλάδα η Πρωτομαγιάτικη απεργία, ο αγώνας των τραπεζοϋπαλλήλων, ήταν τα πρώτα ελπιδοφόρα βήματα.

§         ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΕ  ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ- Ε.Ε – Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ.          ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!

§         Η ΜΑΖΙΚΗ  ΜΑΧΗΤΙΚΗ  ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ  ΣΤΗ  ΔΕΘ  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ  ΓΙΝΕΙ  Η  ΑΡΧΗ  ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ  ΚΑΙ  ΤΗΣ  ΝΙΚΗΣ  ΤΟΥ  ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ  ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ!

 

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ -ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα