ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι

αρχείο


Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά
Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

Νέα

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

« η Αθηνά»

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ,

ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Κορίνης 20, Γαλάτσι,

τηλ-φαξ : 210-2912250

ΘΕΜΑ:

Συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων για την ευέλικτη ζώνη

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2005  

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

            Η εγκύκλιος που εκδόθηκε από το ΥΠΕΠΘ για την ευέλικτη ζώνη επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της πρό τετραημέρου ανακοίνωσης-απόφασης του συλλόγου μας που εκδόθηκε με αφορμή το Δελτίο Τύπου του ΥΠΕΠΘ της 29-9-05.

            Η εξέλιξη αποτελεί σημαντική επιτυχία της βάσης των εκπαιδευτικών και η αναδίπλωση έγινε κάτω από την πίεση των εκατοντάδων αποφάσεων των συλλόγων διδασκόντων. Στην εγκύκλιο φαίνεται καθαρά πως το Υπουργείο, παρά την αναδίπλωση θα επιδιώξει στο μέλλον την καθολική εφαρμογή. Σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση θα παίξει ο αριθμός των σχολείων που απορρίπτουν την ευέλικτη ζώνη, αλλά και το «βάθος» της διαφωνίας που εκφράζουν.

Εν’ όψει των συνεδριάσεων των συλλόγων διδασκόντων, σας καλούμε, απορρίπτοντας την ευέλικτη ζώνη, να εκφράσετε τις βαθύτερες διαφωνίες σας μ΄αυτήν (έλλειψη υποδομών, απουσία χρηματοδότησης, μετακύληση κόστους σε γονείς και εκπαιδευτικούς, εισαγωγή επιχειρηματικότητας, χορηγών και όρων αγοράς στο σχολείο, διοικητικός και παιδαγωγικός έλεγχος, ανταγωνισμός-επίδειξη-κατηγοριοποίηση σχολείων, προώθηση της αξιολόγησης–χειραγώγησης, τυποποίηση-ένταξη κάθε εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας στην ασφυκτική δομή του κλειστού αναλυτικού προγράμματος, εντατικοποίηση σχολικού χρόνου)  και να μην υποκύψετε στις υποδείξεις για αποφάσεις που θα επικαλούνται έλλειψη ενημέρωσης ή επιμόρφωσης. Τέτοιες «αποφάσεις» αφ’ ενός μεταθέτουν τις ευθύνες σε μας τους εκπαιδευτικούς, αφ’ ετέρου θα χρησιμοποιηθούν ως πίεση  για την ένταξη του σχολείου στην ευέλικτη ζώνη στο αμέσως προσεχές διάστημα.

            Θεωρούμε επίσης αυτονόητο ότι σε κάθε σχολείο που ο σύλλογος διδασκόντων απορρίψει την ευέλικτη ζώνη, εφαρμόζεται αμέσως το προηγούμενο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου και για ολόκληρη τη σχολική χρονιά. Σε καμιά περίπτωση, ενημερωτικές συναντήσεις με τους Σχολικούς Συμβούλους που υπηρετούν το πνεύμα και τη λογική της ευέλικτης ζώνης δεν  αίρουν τους λόγους  και τις βαθύτερες διαφωνίες μας για την  εφαρμογή της. Η τελική απόφαση ανήκει στο Σύλλογο διδασκόντων και οι συνάδελφοι έχουν, γι’ αυτό, την πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη του  συλλόγου Αθηνά ( απόφ: 12-9-05,  4-10-05), αλλά και της Δ.Ο.Ε. (απόφ: 8-9-05,  6-10-05)

            Τέλος, καλούμε τους συναδέλφους να υπερασπίσουν τον αποφασιστικό και κυρίαρχο ρόλο του συλλόγου διδασκόντων και να καταγγείλουν άμεσα στο Σύλλογο μας κάθε περίπτωση αυθαιρεσίας  ή αυταρχικής συμπεριφοράς .


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα