ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

Νέα

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

Δήλωση του Παντελή Βαϊνά εκπροσώπου των Παρεμβάσεων – Κινήσεων –Συσπειρώσεων στο Δ.Σ. της ΔΟΕ για την κατάργηση του 8ωρου

 

Εμείς οι εκπαιδευτικοί βιώνουμε καθημερινά τα αποτελέσματα της σύνθλιψης των εργατικών δικαιωμάτων πάνω στους μαθητές μας. Οι ατέλειωτες ώρες εργασίας των γονιών, η ελαστικοποίηση των εργασιακών τους σχέσεων, η εργασιακή τους ανασφάλεια, συνολικά η επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών, έχουν άμεσα και τραγικά αποτελέσματα πάνω στη ζωή των μαθητών μας. Όλο και περισσότερες οικογένειες λειτουργούν στην ουσία ως μονογονεϊκές, όλο και περισσότερο τα παιδιά παραπονιούνται για την απουσία των γονιών τους από τη ζωή τους, για την αδυναμία τους να ασχοληθούν επί της ουσίας μαζί τους λόγω της κούρασης τους. 

Η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το 8ωρο και να δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους όποτε τους έχουν ανάγκη, και για όσο τους έχουν ανάγκη, οδηγεί στην επιδείνωση αυτής της πραγματικότητας, μας γυρνά 100 χρόνια πίσω, φέρνει στο νου μας τις μεγάλες απεργίες του Σικάγου που χρόνια τώρα διδάσκουμε στα σχολεία μας.

Θα αγωνιστούμε στο πλευρό όλων των εργαζόμενων για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα, θα αγωνιστούμε για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου με αύξηση των αποδοχών.  Είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των εργαζομένων που διεκδικούν τη μείωση του εργάσιμου χρόνου, γιατί είμαστε εκτός των άλλων αλληλέγγυοι με τους μαθητές μας.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα