ανεξάρτητες, αυτόνομες, αγωνιστικές , ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

74η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ

Κάθε χρόνο συγκαλείται η Γενική Συνέλευση (ΓΣ)  της ΔΟΕ. Σε αυτή συμμετέχουν με αντιπροσώπους τους όλοι οι Σύλλογοι Π.Ε. με μέτρο εκπροσώπησης τις 100 ψήφους. Οι αντιπρόσωποι έχουν διετή θητεία, εκλέγονται δηλαδή για δυο Γενικές Συνελεύσεις.

Η Γενική Συνέλευση, υποτίθεται ότι συζητά και αποφασίζει για τα αιτήματα και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου παίρνοντας υπόψη τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων.

 Στην πράξη δυστυχώς, οι αποφάσεις των Γ.Σ. των Συλλόγων αγνοούνται, η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ μετατρέπεται σε πασαρέλα υπουργών, βουλευτών και άλλων κομματικών παραγόντων, τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου δεν συζητιούνται και οι αποφάσεις καθορίζονται από τις ηγεσίες των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που έχουν και την κύρια ευθύνη για την πολιτική συναίνεσης, υποταγής και απραξίας των τελευταίων χρόνων.

 Η Γενική Συνέλευση κάθε δυο χρόνια (φέτος είναι εκλογική χρονιά) εκλέγει το νέο ΔΣ της ΔΟΕ στο οποίο οι σημερινοί συσχετισμοί είναι :  ΠΑΣΚ 5 μέλη,  ΔΑΚΕ 4,  ΕΣΑΚ – ΔΕΕ 1,  Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις 1.

Σε αυτές τις Γενικές Συνελεύσεις

και τις εκλογές αντιπροσώπων κρίνεται :

 ·                    Αν θα θα εκφραστεί με σαφήνεια το μήνυμα της αγανάκτησης, του αγώνα και της αντίστασης απέναντι στην πολιτική της λιτότητας, των περικοπών, των αντιασφαλιστικών μέτρων, απέναντι στην πολιτική της αξιολόγησης, των εξεταστικών και ταξικών φραγμών στη μόρφωση, απέναντι στην υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας. ή αν θα ενισχυθεί ο υποταγμένος κυβερνητικός και κομματικός  συνδικαλισμός που συναινεί στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

·                   Αν όλες οι πτέρυγες και εκδοχές του επίσημου συνδικαλιστικού κατεστημένου θα κατορθώσουν να απαλλαγούν από την ενοχλητική, αποφασιστική, αγωνιστική και αποτελεσματική παρουσία των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΔΟΕ ή αν θα εκφράζεται και στο νέο ΔΣ της ΔΟΕ ενισχυμένη η φωνή του νέου χειραφετημένου αγωνιστικού συνδικαλισμού της συλλογικής διεκδίκησης και των αγώνων.

·                   Αν οι αντιπρόσωποι που θα εκλεγούν για τις δυο επόμενες Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου θα είναι κυβερνητικοί – κομματικοί συνδικαλιστές, ασφυκτικά ελεγχόμενοι από τα επιτελεία και τους μηχανισμούς της κυβέρνησης και των κομμάτων, που χρησιμοποιούν το συνδικάτο ως βατήρα για θέσεις διοίκησης και καρέκλες εξουσίας…. ή αν θα είναι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί που θα εκφράσουν τις θέσεις, τις αγωνίες και τις πραγματικές ανάγκες της ζωντανής εκπαίδευσης.

Καμιά ανοχή στην κυβερνητική πολιτική,

 καμιά εμπιστοσύνη στον υποταγμένο κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό:

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ü      Πραγματικές αυξήσεις, 1400 καθαρά στο νεοδιόριστο. Ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό. Ελεύθερες κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εφ’ όλης της ύλης, χωρίς τη διαμεσολάβηση της ΑΔΕΔΥ.

ü      Όχι στη σύνδεση μισθού- απόδοσης. Όχι στην περικοπή του κινήτρου απόδοσης. Επιστροφή όλων των παρακρατηθέντων.

ü      Σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς ή στα 55, ίση με τον τελευταίο μισθό. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα και Ρέππα. Κατάργηση των εργατικών εισφορών.

ü      Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο, δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, ενιαία , καθολική, δημόσια  δωρεάν εκπαίδευση χωρίς εξεταστικούς και ταξικούς  φραγμούς. Γενναία χρηματοδότηση της εκπαίδευσης στο 15% του ΓΚΠ .

ü      Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525 και 2640 (νόμοι  Αρσένη)

ü      20 μαθητές ανά τμήμα. 15 στο Νηπιαγωγείο και στην Α΄ και Β΄ δημοτικού.

ü      Όχι στην αξιολόγηση –χειραγώγηση των εκπαιδευτικών. Κατάργηση του ν. 2986. Κατάργηση του Καθηκοντολόγιου.  Να μπλοκάρουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια εφαρμογής της αξιολόγησης.

ü      Όχι στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και τη λεγόμενη «αποκέντρωση», που προωθεί την ιδιωτικοποίηση.

ü      Όχι στις εξετάσεις στην Ε΄ και ΣΤ΄

ü      Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους στην εκπαίδευση.

ü      Κατάργηση της ωρομισθίας και του θεσμού του αναπληρωτή και αντικατάσταση με μόνιμους διορισμούς . Διορισμός όλων των αναπληρωτών.

ü      Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών με βάση το έτος λήψης πτυχίου. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

ü      Όχι στις αυθαιρεσίες, τις πολλαπλές μετακινήσεις, τις παραβιάσεις των ωραρίων.

ü      Μείωση του ωραρίου, στα επίπεδα της Β-θμιας. Σταθερό ωράριο μόνο πρωινό ή μόνο απογευματινό

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ
ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα