ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

Νέα

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Πέμπτη 13/10/2005 πραγματοποιήθηκε μαζική και δυναμική κινητοποίηση διαμαρτυρίας Ωρομισθίων, που οργάνωσε το Συντονιστικό Ωρομισθίων Π.Ε., στο ΥΠΕΠΘ. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν και εκφράσανε τη συμπαράστασή τους, εκπρόσωποι  του  Δ.Σ. της ΔΟΕ και διδασκαλικών συλλόγων.

Για άλλη μία φορά η αντιπροσωπεία των φορέων, δεν έγινε δεκτή από την Υπουργό ή τον Υφυπουργό και συναντήθηκε με το ειδικό γραμματέα κ. Ράμμα .

Ο κ. Ράμμας δήλωσε ότι είναι εξουσιοδοτημένος την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ  να απαντήσει στα αιτήματα των ωρομισθίων. Ωστόσο ήταν για ακόμα μία φορά απαξιωτικός απέναντι στους άνεργους ωρομίσθιους και τις συλλογικότητές τους.

Απαντώντας στα αιτήματα των ωρομισθίων επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι θα υπάρχουν περικοπές στις προσλήψεις λέγοντας ότι φέτος θα καλύψουν τις ανάγκες με αναπληρωτές (υπονοώντας τις προσλήψεις κυρίως τους γυμναστές της Ολυμπιακής Παιδείας, οι οποίοι όμως θα τοποθετηθούν εκτεταμένα και σε ολοήμερα, ενώ δεν έχουν προσληφθεί γι αυτό, και έτσι θα περιορίσουν τις θέσεις για τους ωρομίσθιους). Όπου δεν καλυφθούν οι ανάγκες, είπε ότι θα προχωρήσουν και σε προσλήψεις  ωρομισθίων.  Δεν ανέφερε όμως καμιά οικονομική πρόβλεψη που να εξασφαλίζει το διορισμό όλων των Ωρομισθίων, ούτε  εξήγησε γιατί οι προσλήψεις είναι ελάχιστες στα ολοήμερα (χτες είπε ότι διέθεσαν μόλις 700 πιστώσεις για όλη τη χώρα).

Στο ζήτημα της μείωσης της αμοιβής της ώρας κατά 30% (από 10 σε 7 ευρώ καθαρά) είπε ότι έγινε γιατί σταμάτησε η χρηματοδότηση από την ΕΕ και για λόγους ίσης αντιμετώπισης  όλων των ωρομίσθιων(!), χωρίς να εξηγήσει γιατί δεν έγινε η εξίσωση προς τα πάνω αλλά έγινε προς τα κάτω. Ενώ στο θέμα της δραστικής αύξησης του ωρομίσθιου, που είναι παγωμένο από το 1996!!!, απάντησε ότι δεν είναι θέμα δικό του.

Απέναντι στο αίτημα για υπογραφή σύμβασης που θα κατοχυρώνει τα αυτονόητα εργασιακά δικαιώματα για τους ωρομίσθιους απάντησε ότι είναι θέμα της υπουργού. Ωστόσο στην απαίτηση να κατοχυρωθεί η απασχόληση των ωρομισθίων, χωρίς απολύσεις στη μέση της χρονιάς δε δεσμεύτηκε αντιτείνοντας  ότι καλύπτουν προσωρινές ανάγκες.  Για την κανονική πληρωμή τους στο τέλος κάθε μήνα χωρίς καθυστερήσεις  όχι μόνο δε δεσμεύτηκε αλλά δήλωσε ότι φοβάται πως  η κατάσταση στις καθυστερήσεις στην πληρωμή θα  χειροτερέψει !!! γιατί θα μπλέξουμε με τη γραφειοκρατία του δημοσίου.

Για τα υπόλοιπα αιτήματα που τέθηκαν με το υπόμνημα και αφορούν την προοπτική της μόνιμης και σταθερής δουλειάς (δημιουργία νέων οργανικών, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη κλπ) είπε ότι θα ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ…

Είναι φανερό ότι ο εμπαιγμός απέναντι στους ωρομίσθιους συνεχίζεται και ότι πολλοί από τους περσινούς εργαζόμενους θα μείνουν ΑΝΕΡΓΟΙ ενώ όσοι δουλέψουν θα έχουν πολύ χειρότερους όρους εργασίας.

Δε θα αποδεχτούμε αυτή την κατάσταση.   Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για :

·        Δουλειά για όλους ΤΩΡΑ – αξιοπρεπή σύμβαση

·        Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Στη Συνέλευση του Συντονιστικού που έγινε αμέσως μετά την κινητοποίηση αποφασίστηκε να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας.

Το Συντονιστικό καλεί ΟΛΟΥΣ τους Ωρομίσθιους σε:

νέα μεγάλη κινητοποίηση στο ΥΠΕΠΘ

την ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10 στις 12 η ώρα

(προσυγκέντρωση στις 11πμ στο Σύνταγμα - Μετρό)

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Π.Ε.

 

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : Μαγκανά Σοφία (ωρομ. Γυμνάστρια) 6934775697, Κωστόπουλος Βαγγέλης (ωρομ. μουσικός) 6948870517, Σεριφίου Κατερίνα (ωρομ. Γυμνάστρια) 6976805498, Αθανασιάδη Γιώτα(ωρομ. Αγγλικών) 6974198584, Μήτσουρα Ηλέκτρα (ωρομ. Θεατρικής Αγωγής 6972816838),Παπαδοπούλου Ναταλία (ωρομ. Καλλιτεχνικών 6974927895)

 fax:22990-84756,  Ανακοινώσεις του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ στο www. nipiagogoi.gr (FOROUM)


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα