ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

Νέα

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις και εργατικά σχήματα

Δελτίο τύπου των Βαϊνά Παντελή, μέλους του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (6974750410), Ρέππα Ντίνας(6977003052), Αντωνόπουλου Παύλου(6977719812), μελών του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ

Θέμα : «Παρουσία της ασφάλειας σε σύσκεψη εργαζομένων των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων στα γραφεία της ΔΟΕ !»

Την Δευτέρα 10 Οκτώβρη και στις 7.30 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15α, Σύνταγμα) σύσκεψη των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων και εργατικών σχημάτων με θέμα το συντονισμό της δράσης για τις εργατικές κινητοποιήσεις. Έκπληκτοι αντικρίσαμε δυο ένστολους και ένοπλους αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων να έχουν ανέβει στον 3ο όροφο όπου βρίσκονται τα γραφεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας αναζητώντας την αίθουσα όπου γίνεται η  σύσκεψη.

Μας ανέφεραν με απύθμενο θράσος ότι έχουν την εντολή από την υπηρεσία τους να παρακολουθήσουν τη συνάντηση (!!) και επιπλέον ζήτησαν τα στοιχεία των παρευρισκομένων ενώ ταυτόχρονα αρνήθηκαν να μας δώσουν τα δικά τους στοιχεία. Μετά από αντίδραση των εργαζομένων που μετείχαν στη σύσκεψη, οι αστυνομικοί κατέβηκαν στην είσοδο του κτιρίου όπου και παρέμειναν για αρκετό χρονικό διάστημα ! Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με τον αξιωματικό υπηρεσίας απαιτώντας να αποσυρθούν άμεσα από το χώρο. Ο αξιωματικός υπηρεσίας απάντησε ότι υπάρχει πράγματι εντολή γραπτή (!!) από την Αστυνομική Διεύθυνση για παρακολούθηση «της σύσκεψης των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων και εργατικών σχημάτων με θέμα το συντονισμό της δράσης για τις εργατικές κινητοποιήσεις» όπως μας είπε επί λέξη !!

Από τη Γενική Ασφάλεια, μας δήλωσαν ότι θεωρούν μεν το γεγονός απαράδεκτο, συμπλήρωσαν όμως ότι «απλά αποδελτιώνουμε όλες τις εκδηλώσεις, συσκέψεις κλπ και ενημερώνουμε τα αντίστοιχα αστυνομικά τμήματα» !! Με δυο λόγια δηλαδή, αποδέχτηκαν ότι καταγράφονται (δηλ. φακελώνονται) όλες οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δραστηριότητες ! Σημειώνουμε επίσης, ότι είναι η δεύτερη φορά που εμφανίζονται αστυνομικοί με στόχο να «παρακολουθήσουν» συσκέψεις των Παρεμβάσεων.

Από το γεγονός αυτό προκύπτουν αβίαστα κάποια συμπεράσματα :

1.      Το συνδικαλιστικό της ασφάλειας όχι μόνο ζει και βασιλεύει αλλά εμφανίζεται προκλητικά και ανοιχτά να επιδιώκει την κατοχύρωση της παρουσίας του στους χώρους συνδικαλιστικής, εργατικής και κοινωνικής δράσης. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι το σύνολο της δράσης των εργαζομένων βρίσκεται στο στόχαστρο αυτών των υπηρεσιών.

2.      Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι οι τρομονόμοι ψηφίστηκαν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να αντιμετωπίσουν, να ελέγξουν και να καταστείλουν τη δράση και τους αγώνες των εργαζομένων. Γι’ αυτό οι αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, οι αγώνες για το μισθό, το δικαίωμα στη δουλειά, στη σύνταξη πρέπει να συνοδεύονται από την πάλη για τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα και την κατάργηση όλου του αντιδραστικού πλέγματος των τρομονόμων.

Η πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε., πολιτική λιτότητας, ακρίβειας, ανεργίας, ελαστικών εργασιακών σχέσεων, ιδιωτικοποιήσεων, αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων και αντιεκπαιδευτικών μέτρων έχει ως μοναδικό αντίπαλο δέος τις αντιστάσεις και τους αγώνες των εργαζομένων και γι’ αυτό συνοδεύεται απαραίτητα από τον αυταρχισμό και τη «σιδερένια φτέρνα» του κράτους.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας και του συνδικαλιστικού της ασφάλειας δεν έχουν καμιά θέση στις κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις και διαδικασίες του εργατικού κινήματος.

Ο αυταρχισμός και η κρατική καταστολή, οι μέθοδοι της ασφάλειας που συνεχίζουν με ζήλο τις πρακτικές και μεθόδους άλλων σκοτεινών εποχών δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και το κίνημά τους.

www.paremvasis.gr


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα