ΕΝΣΤΑΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΕΣΕΑ

(Των: Αποστολάκη Μανόλη, Βεκρή Ηρώ, Δημητρίου Αναστασίας, Λαγοπούλου Βίκυς, Μαγαλιού Μάτας, Παντελίδη Ντίνου, Παππά Ιωάννας)

Οι εκλογές που έγιναν στις 2/4/2005 στον ΠΕΣΕΑ χαρακτηρίστηκαν από απουσία δημοκρατίας και διαφάνειας. Συγκεκριμένα:

  1. ενώ στο καταστατικό του συλλόγου δεν ορίζεται χρονοδιάγραμμα για την εγγραφή νέων μελών, αυθαίρετα και μόνον στην συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία ορίστηκε  όριο εγγραφής η 24η Μαρτίου 2005, ως η τελευταία ημερομηνία εγγραφής μελών. Το αποτέλεσμα ήταν να αποκλειστούν πολλοί συνάδελφοι που θεωρούσαν, με βάση την εμπειρία τους από τους τοπικούς συλλόγους, ότι θα μπορούσαν να γραφτούν τη μέρα της συνέλευσης μέλη του ΠΕΣΕΑ.
  2. η επιστολική ψήφος έφτανε αρκετές μέρες πριν τις εκλογές στο σπίτι υποψήφιου(του κ. Μηνά Ευσταθίου), και όχι στα χέρια των μελών της εφορευτικής επιτροπής.
  3.  πολλοί συνάδελφοι των διδασκαλείων αποκλείστηκαν από την εγγραφή τους στο σύλλογο(π.χ. διδασκαλείο της Αθήνας), παρά το γεγονός ότι μέλος του ΔΣ των μεταεκπαιδευόμενων είχε ζητήσει αρκετές μέρες πριν τις εκλογές, την εγγραφή τους.
  4. ενώ ζητήθηκε από τον απερχόμενο πρόεδρο η κατάσταση των μελών του συλλόγου, προκειμένου να τους κοινοποιηθεί κείμενό μας αρκετές μέρες πριν τις εκλογές, αρνήθηκε με το αιτιολογικό ότι αυτά τα στοιχεία είναι προσωπικά δεδομένα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους υποψηφίους, την ίδια στιγμή που τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνταν από «ημετέρους».

   Με βάση τα παραπάνω και επειδή και την ώρα της ΓΣ πολλοί συνάδελφοι ήρθαν για να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες και να γραφτούν να ψηφίσουν, αλλά το δικαίωμα τους αυτό δεν έγινε αποδεκτό από μέλη του απερχόμενου ΔΣ, εμείς οι παραπάνω υποψήφιοι θεωρούμε ότι το απερχόμενο ΔΣ επέλεξε «σιωπηλά» το ποιους θα εγγράψει ως μέλη του, ελέγχοντας με τον τρόπο αυτό το εκλογικό σώμα.

   Για τους λόγους αυτούς οι παραπάνω υποψήφιοι καταγγείλαμε μέσα στη ΓΣ τις μεθοδεύσεις αυτές και ζητήσαμε να οριστεί νέα ημερομηνία εκλογών, πράγμα το οποίο δεν έγινε. Στη συνέχεια αποχωρήσαμε από την εκλογική διαδικασία, για να μην νομιμοποιήσουμε την αυθαιρεσίες, την εξυπηρέτηση «αλλότριων» συμφερόντων, την αδιαφάνεια, τη διαβλητότητα  και το αντιδημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας των εκλογών. Με ένστασή μας ζητήσαμε όλα τα παραπάνω να κοινοποιηθούν στα μέλη του συλλόγου που δεν ήταν παρόντα στην εκλογική διαδικασία, μέσω της δημοσίευσης του κειμένου μας στα «θέματα ειδικής αγωγής». Αναλάβαμε δε την υποχρέωση να τα κοινοποιήσουμε στην ΔΟΕ και τους τοπικούς μας συλλόγους. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι στις φετινές εκλογές καταμετρήθηκαν 340 ψηφοδέλτια από τα οποία 227 ήταν επιστολικοί ψήφοι(περιοχής Αθηνών και επαρχίας).

Οι υποψήφιοι: Αποστολάκης Μανόλης, Βεκρή Ηρώ, Δημητρίου Αναστασία, Λαγοπούλου Βίκυ, Μαγαλιού Μάτα, Παντελίδης Ντίνος, Παππά Ιωάννα.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα