<%@ Language=JavaScript %> ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Α' ΒΑΘΜΙΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ

του Θανάση Αγαπητού. Μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ

Εκπροσώπου των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων

Τηλ: 2103242144-6974750410  FAX 2103247135

ΔΙΓΛΩΣΣΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΕ

Τα κάνει πλακάκια με την κυβέρνηση της Δεξιάς και τους συνδικαλιστές της. 

Ξιφουλκεί στον τύπο και στα Μ.Μ.Ε. για τάχα αγωνιστικές προθέσεις 

  Μετά και τη σημερινή συνεδρίαση (12/1/2005), που η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ είπε άλλο ένα  μεγάλο ΝΑΙ στον προσχηματικό και προκαθορισμένο «εθνικό διάλογο», ολοκληρώνοντας μ’ αυτό τον τρόπο σε επίπεδο αποφάσεων, τον οριστικό αφοπλισμό του κλάδου, αυταπάτες και  αγωνιστικές ελπίδες από τη συμβιβασμένη και υποταγμένη ηγεσία της ΔΟΕ δε μπορούν να υπάρχουν.

ü      Την ώρα που  η επίθεση της κυβέρνησης εξελίσσεται σ’ όλα τα μέτωπα.

ü      Την ώρα  που το υπουργείο προωθεί την πολιτική της ολικής υπαγωγής της εκπαίδευσης στις ανάγκες της αγοράς.

ü      Την ώρα που πονηρά προσπαθεί χρησιμοποιώντας το γνωστό κερασάκι του «διαλόγου» να εξασφαλίσει την υποταγή τη συναίνεση, τον αφοπλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και να δημιουργήσει αυταπάτες στην κοινωνία περί των «αγαθών» προθέσεων της.

ü      Την ώρα που υπόγεια, αλλά και αποφασιστικά εκδηλώνεται η αγανάκτηση και η οργή των εκπαιδευτικών για τα «ψεύτικα τα λόγια  τα μεγάλα» της Ν.Δ. που γρήγορα αποδείχτηκαν χίμαιρες και όνειρα απατηλά.

Η ηγεσία της ΠΑΣΚ σε απόλυτη συνεργασία με τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ αποφασίζει και οδηγεί τον κλάδο στον αστερισμό της απραξίας και της υποταγής.

  Συγκεκριμένα ΠΑΣΚ- ΔΑΚΕ από κοινού:

1)      Λένε ναι στον προσχηματικό «διάλογο», ναι στις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις, ναι στη συμμετοχή στην πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας,  που έρχεται  να ντύσει και νομιμοποιήσει με το μανδύα της συναίνεσης τις αντιδραστικές αλλαγές που ετοιμάζουν.

2)       Συναποφασίζουν την παραπέρα πορεία χωρίς επίκαιρα και αιχμηρά αιτήματα και με μορφές που ουσιαστικά αποκλιμακώνουν τη δράση, θέλοντας να πείσουν, κυρίως τα μέσα ενημέρωσης γιατί γι’ αυτά ενδιαφέρονται, πως τάχα κάτι σχεδιάζουν.

3)      Επιχειρούν με την κατάπτυστη απόφαση και τα  ψευδή στοιχεία που επικαλούνται να αποτρέψουν την εγγραφή των ωρομισθίων, βάζοντας συνειδητά πλάτη, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα τους, στη γενίκευση της ελαστικής εργασίας και στα σχέδια του κατακερματισμού και της διάσπασης του κλάδου!!!

Αυτή είναι η αλήθεια κι όχι όλα εκείνα που έντεχνα διαδίδουν και διαρρέουν στο φιλικό τους Τύπο. Μπορούν να ξιφουλκούν μπροστά στις κάμερες και να δηλώνουν καθημερινά τις αγαθές αγωνιστικές προθέσεις τους, όμως λένε ψέματα . Οι λεονταρισμοί ιδιαίτερα της ηγεσίας της ΠΑΣΚ γίνονται για τη συνδικαλιστική τους επιβεβαίωση και την καθυπόταξη του κλάδου στις κυρίαρχες πολιτικές.

Αξιοποιούν το Δ.Σ και τις αποφάσεις του, ιδιαίτερα το προεδρείο, για να μπορούν να κάνουν δηλώσεις και να εμφανίζονται με «αντιπολιτευτικό» τόνο, ενώ στην ουσία υπονομεύουν κάθε προσπάθεια κίνησης και δράσης των συναδέλφων.

Αυτή την αλήθεια θα την επιβεβαιώσει και η ίδια η εξέλιξη των πραγμάτων, όμως όσο πιο γρήγορα ξεσκεπαστεί η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός, τόσο πιο μικρές και αναστρέψιμες θα είναι οι συνέπειες στον κλάδο από την εκφυλιστική πορεία των συγκεκριμένων παραταξιακών ηγεσιών.

Συνάδελφοι/ισσες η αγωνιστική πορεία και προοπτική του κλάδου εξαρτάται από εμάς που ζούμε στην καθημερινότητα μας τη χειροτέρευση των συνθηκών ζωής και εργασίας.

 Καμιά εμπιστοσύνη στους επικοινωνιακούς χειρισμούς και στα ψεύτικα λόγια της συνδικαλιστικής ηγεσίας. Διέξοδος είναι ο δικός μας αγώνας, η παρέμβαση μας και συμμετοχή στους συλλόγους, η κίνηση και δράση της βάσης.

 Οργανωμένα και μαζικά να απαντήσουμε αποφασιστικά στον εργασιακό και εκπαιδευτικό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλουν. Να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα μας συμμετέχοντας στις συνελεύσεις και επιχειρώντας με μικρά και μεγάλα γεγονότα να αναδείξουμε και να πείσουμε για την ανάγκη ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων μας.       

12 του Γενάρη 2005
ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα