<%@ Language=JavaScript %> ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Α' ΒΑΘΜΙΑΣ

Τοποθέτηση του εκπροσώπου

των Παρεμβάσεων /Κινήσεων/Συσπειρώσεων

για τη συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. της ΔΟΕ 

27 Ιουνίου 2005 

 Η 74η Γ.Σ. της ΔΟΕ απετέλεσε μια ακόμη στιγμή στην πορεία του σ.κ. της Π.Ε. που επιβεβαίωσε ότι ο υποταγμένος συνδικαλισμός δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να θέσει τους όρους για μια ουσιαστική συζήτηση για την οργάνωση του αγώνα και την υπεράσπιση των πραγματικών αναγκών και δικαιωμάτων μας. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ξεδιπλώνει την επίθεσή της στο ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις και την αξιολόγηση, ο υποταγμένος συνδικαλισμός άφησε πεισματικά τα ζητήματα αυτά εκτός ημερήσιας διάταξης στην 74η Γενική Συνέλευση, προκρίνοντας άλλα ζητήματα που προφανώς θεωρεί θεμελιώδους σημασίας, όπως π.χ. το καταστατικό του ΙΠΕΜ – ΔΟΕ και η νέα του σύνθεση ! Προχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες σε ένα ανούσιο συνέδριο – εξπρές τριών ημερών.

Οι αντιπρόσωποι των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων, έδωσαν χωρίς αυταπάτες τη μάχη για να συζητηθούν τα πραγματικά προβλήματα και να δοθεί αγωνιστική διέξοδος, για να εκφραστεί η αγανάκτηση των εκπαιδευτικών απέναντι στη κυβερνητική πολιτική και πέτυχαν να αναγνωριστεί ντε φάκτο η εγγραφή των ωρομισθίων στους συλλόγους με πλήρη δικαιώματα.

Η θέση μας για τη συγκρότηση…

Οι Παρεμβάσεις/Κινήσεις/Συσπειρώσεις εκτιμούν ότι κάθε συνδικάτο, κάθε προεδρείο, κάθε διοίκηση οφείλει να συγκροτείται σε πολιτικοσυνδικαλιστική βάση. Αυτή η βάση είναι εμφανής και επιβεβαιώθηκε και στην πρόσφατη Γ.Σ. Εκεί τέθηκαν οι διαχωριστικές γραμμές , εκεί φάνηκε η αδιαπραγμάτευτη αντίθεσή μας με την υποταγή και τη συναίνεση.

Δεν μπορούμε λοιπόν να κατανοήσουμε ρητορείες για «αντιπροσωπευτικά» ή «ενωτικά» προεδρεία. Τέτοιες λογικές απλά προσπαθούν να αποκρύψουν ότι η διαχείριση του συνδικάτου  είναι μια διαδικασία πολιτική και όχι μια ουδέτερη λειτουργία, όπως επίσης να αποκρύψουν το αγεφύρωτο ρήγμα ανάμεσα στην αντίληψη της συναίνεσης και της υποταγής και το ρεύμα της αντίστασης και του αγώνα. Εμείς  δεν επιδιώκουμε να γεφυρώσουμε αυτό το ρήγμα , αλλά να το βαθύνουμε!

Έχοντας λοιπόν την πεποίθηση ότι τα προεδρεία συγκροτούνται σε πολιτικοσυνδικαλιστική προγραμματική βάση και μακριά από διαχειριστικές αυταπάτες γραφειοκρατικών οργάνων, οι Ανεξάρτητες Αυτόνομες Αγωνιστικές Ριζοσπαστικές Κινήσεις Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις σταθερές στην άποψη ότι η συμμετοχή τους στο Δ.Σ. της ΔΟΕ έχει το χαρακτήρα της πιο απόλυτης έκφρασης της οργάνωσης των αγώνων από τη βάση, δηλώνουμε ότι:

·            Δεν διεκδικούμε και δεν αποδεχόμαστε καμιά θέση στο προεδρείο ή στα υπόλοιπα αξιώματα του Δ.Σ

·            Καταψηφίζουμε κάθε πρόταση για το προεδρείο.

·            Αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη των αγώνων που θα στηρίζονται στις Γ.Σ. και το συντονισμό των συλλόγων των εκπαιδευτικών, για την υπεράσπιση των αιτημάτων και των πραγματικών αναγκών και την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Βαϊνάς Παντελής

Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων

Αυτόνομων Αγωνιστικών Ριζοσπαστικών

                                                                                   Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων στο Δ. Σ. της ΔΟΕ

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα