ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ

αρχείο


Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά
Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

Νέα

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ

Για την παρουσία της αστυνομίας σε συνδικαλιστικές συσκέψεις

Το Γ.Σ.. της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό και αποφασιστικό τρόπο, την παρουσία ένστολων και ένοπλων αστυνομικών στο χώρο των γραφείων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια συνδικαλιστικής σύσκεψης των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (10/10/2005) καθώς και την παρουσία ένοπλων αστυνομικών με πολιτικά στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ στα γραφεία του συνδικάτου οικοδόμων( 22/11/2005).

Τα γεγονότα αυτά και πολλά άλλα που έχουν συμβεί στο παρελθόν απ’ όλες τις κυβερνήσεις μέχρι τώρα, αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι η συνδικαλιστική δράση, οι διαδικασίες και οι συσκέψεις των εργαζομένων και ευρύτερα του συνδικαλιστικού κινήματος, αποτελούν αντικείμενο ιδιαίτερης παρακολούθησης και ελέγχου από την πλευρά της Αστυνομίας και των δυνάμεων ασφαλείας. Αυτές οι δραστηριότητες της Αστυνομίας αποτελούν εφαρμογή στην πράξη των τρομονόμων και της πολιτικής του αυταρχισμού και καταστολής του κινήματος των εργαζομένων. Μιας πολιτικής που συνοδεύει τις επιλογές της λιτότητας, της ακρίβειας, της ανεργίας, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων και των αντιεκπαιδευτικών μέτρων και αποτελεί συνέχεια του αυταρχικού αντιδημοκρατικού θεσμικού πλαισίου που προωθείται από τις κυβερνήσεις και την Ε.Ε. και στις μέρες μας κλιμακώνεται όλο και περισσότερο.

Ύστερα από τα παραπάνω το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ:

·        Θεωρεί ότι υπάρχει σοβαρή πολιτική ευθύνη του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Κυβέρνησης για την παρουσία αστυνομικών σε συσκέψεις εργαζομένων και ζητά εξηγήσεις για το απαράδεκτο αυτό γεγονός. Οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν έχουν καμία θέση στους χώρους που οργανώνεται, συζητά, δρα και αγωνίζεται το κίνημα των εργαζομένων.

·        Δηλώνει αντίθετο με ολόκληρο το αντιδημοκρατικό πλέγμα των αυταρχικών τρομονόμων που καταστρατηγούν ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες και αγωνίζεται για την κατάργησή του.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα